واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
«یادگار» ماندگار روزهای دفاع مقدس ایلام- ایرنا- ایرانیان، ایلام این دیار حماسه آفرین را بیشتر با دفاع مقدس و پایداری و رشادت مردمانش می شناسند؛ یکی از مردان افتخارآفرین این دیار سردار سپاه اسلام شهید «یادگار امیدی» است که هنور خورشید یاد و آوازه او بر بلندای «میمک» می درخشد.
سال 1334 بود که در خانواده ای مذهبی و مقید فرزند پسری چشم به جهان گشود که خانواده وی را «یادگار» نام نهادند غافل از این که روزگاری نه چندان دور، رشادت، مردانگی و دلاوری این نوزاد برای آیندگان به یادگار خواهد ماند.
شهید یادگار امیدی در دوران عمر کوتاهش به حقیقت و به اذعان همه کسانی که از نزدیک با وی آشنایی داشتند فردی متواضع، راز دار، مهربان، خوش اخلاق و خوش برخورد با همه مردم به ویژه خانواده بود ضمن اینکه وی پیوند ژرف و انس بسیار نزدیکی با پدرش داشت.
این شهید متعهد از همان ابتدا که خود را شناخت، عشق به امام خمینی (ره) و اهداف بلند ایشان در اعماق درونش ریشه دوانده بود و با وجود آنکه تازه پیمان زناشویی بسته بود اما در بیشتر راهپیمایی های ضد نظام ستم شاهی حضوری موثر و فعال داشت، و به سبب همین فعالیت ها همیشه ساواک در تعقیب و در تلاش برای دستگیری وی بود.
شهید امیدی ،انقلاب اسلامی و آرمان های آن را با بصیرت و آگاهی کامل انتخاب و برای پیروزی حرکت امام از هیچ تلاشی فروگذار نمی کرد و پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تمام وجود خود را بی هیچ منت و چشم داشتی وقف امام و اهداف انقلاب کرده بود.
وی به دلیل داشتن هوش سرشار و نظم بالا به هر کاری که وارد می شد، آن را به بهترین شکل ممکن و با ظرافت و مهارت تمام انجام می داد.
این شهید سرافراز در اوج بی نظمی بهمن 57 ،با کمک یاران خود از غارت بیت المال در ایلام به ویژه اسلحه و مهمات توسط نهادهای نظامی وابسته به رژیم شاهنشاهی به شدت جلوگیری کرد و آنها را پس از جمع آوری به ستاد انقلاب زیر نظر مرحوم آیت ا... حیدری روحانی برجسته این استان تحویل داد.
برادر وی درباره این شهید گرانقدر می گوید: شهید یادگار، همه هستی خود را وقف انقلاب کرده بود و در زمان مبارزه با رژیم پهلوی زیر پیگرد و تعقیب ساواک قرار گرفت و پس از پیروزی انقلاب در حوادث و ناآرامی های داخلی به ویژه کردستان، با سفر به این خطه از ایران اسلامی به مبارزه با ضد انقلاب پرداخت و مجروح شد.
«محمد امیدی» که سرهنگ بازنشسته سپاه است در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برادر شهیدم روحیه ای خستگی ناپذیر داشت و با ورود به هر کاری آن را به بهترین شکل ممکن و با جدیت تمام انجام می داد و همکاری با سازمان جهاد سازندگی و حضور در طرح های عمرانی مناطق محروم و دور افتاده را با جان و دل می پذیرفت.
وی افزود: با آغاز جنگ تحمیلی جزو نخستین مدافعان استان ایلام در مقابل رژیم متجاوز صدام بود؛ و در جبهه با جانفشانی و رشادت مراحل متعدد آموزش ها و تجارب رزمی خود را درهم آمیخت و به زودی استعداد و توان بالایش را به همگان نشان داد و با لیاقت تمام لباس فرماندهی اطلاعات عملیات لشکر11 حضرت امیرالمومنین (ع) برازنده تن پاک خود کرد.
وی ادامه داد: شهید یادگار، تا پایان عمر کوتاه خود در همه عملیات های مهم مانند فتح میمک، والفجر سه و پنج، عملیات های ایذایی و پارتیزانی در محورهای میمک و مهران نقش کلیدی و فعال داشت، و در آنها وظیفه بسیار حساس تهیه کالک عملیاتی بر عهده وی بود.
برادر شهید امیدی که خود نیز از جانبازان سرفراز هشت سال دفاع مقدس است، بیان کرد: برادرم هم فرمانده و هم رزمنده ای دلاور بود که تا لحظه شهادت کمترین کوتاهی در وظایفش نداشت، و تن آسایی و بی حوصلگی با او بیگانه بود.
امیدی افزود: جنگ زمانی به ایران اسلامی تحمیل شد که همه مسوولان سطوح بالای کشور و انقلابی ها تازه از بند اسارت رژیم پهلوی آزاد شده بودند، و آموزش چندانی در زمینه حکومت نداشتند و کشور دارای ارتش از هم گسیخته نامنسجم بود و همین اوضاع معیار و فرصتی مناسب برای تجاوز رژیم بعث عراق به سرزمین اسلامی شد و مردم از جمله شهید یادگار امیدی به عنوان تکلیف و وظیفه شرعی و عقلانی و به پیروی از پیر و مراد خود پای به عرصه نبرد با دشمن بعثی نهادند.
وی اضافه کرد: بیشتر رزمندگان بدون هیچ گونه آموزش نظامی به مقابله با نیروهای متجاوز رفتند، ولی خیلی زود خود را با شرایط جنگی تطبیق داده و آماده نبردی طولانی با صدامیان شدند.
برادر شهید امیدی در بیان خاطره ای از این شهید و سردار والامقام یادآور شد: در یکی از شب های اردیبهشت سال 60 در یکی از مقرهای نظامی جبهه میمک بودیم که با پیچیدن خبر سقوط پاسگاه «شور شیرین» در جبهه، همان شب شهید یادگار به همراه هفت نفر، با یک دستگاه خودرو وانت لندرور و برداشتن تجهیزات اندک شامل تفنگ ژ 3، تیربار و آر پی جی راهی این پاسگاه شدیم و دشمن را از آنجا بیرون کردیم.
وی ادامه داد: نکته جالب در بازپس گیری پاسگاه استفاده دقیق و ظریف حاج یادگار از نقشه و قطب نما و هدایت مناسب و به جای نیروهای موجود در منطقه و هماهنگی با ارتش مستقر بر روی پل «گدارخوش» بود و تا صبح روز بعد آتش توپخانه را بر روی متجاوزان و پایگاه های آنها هدایت کرد و موضوع مهم اینکه نقشه خوانی، استفاده از قطب نما، دیده بانی و هدایت آتش توپخانه توسط شهید یادگار آن هم بدون هیچ آموزش علمی و مهارت قبلی در ماه های نخستین جنگ برای همه ما جای تعجب و پرسش داشت، چرا که این موارد مختص نظامی های آموزش دیده و کارآزموده است.
وی گفت: از وی هیچ وصیت نامه مکتوبی به جای نمانده ولی همواره بر انقلاب اسلامی و ارزش های آن تاکید داشت و همیشه اطرافیان خود را به پیروی از خط حضرت امام (ره) به عنوان ولی فقیه زمان و حضور موثر و مستمر در صحنه های حساس انقلاب سفارش می کرد و خود تا زمان حیات پربارش پیشرو در اجرای فرامین اسلام، انقلاب و امام بود.
برادر شهید امیدی ادامه داد: وی با وجود سن کم اما هوش و توانایی بالایی در درک مسایل مختلف سیاسی داشت و هیچ گاه از موضوع های پشت پرده و برخی دسیسه ها مثل فتنه بنی صدر غافل نبود و همیشه در مناسبت های مختلف مانند سالگرد پیروزی انقلاب حضوری فعال در جبهه و پشت جبهه داشت.
سرانجام شهید یادگار امیدی در پاییز برگ ریز سال 1364 در حالی که تنها 30 بهار از عمرش می گذشت در منطقه عملیاتی «کولگ مهران» لباس سرخ فام شهادت را جایگزین لباس خاکی رنگ فرماندهی اطلاعات عملیات جنگ کرد و شادمانه و سبک بال به دیدار معبودش پرکشید.
نکته قابل ذکر اینکه در زمان تشییع پیکر پاک و مطهر این فرزند دلاور خطه ایلام برای نخستین بار سپاه از گروه موزیک و مارش نظامی استفاده کرد و حضور نیروهای ارتش در کنار سپاه در آن روز بسیار چشمگیر بود.
از شهید یادگار امیدی دو فرزند دختر و یک فرزند پسر به یادگار مانده است و دو برادر این شهید بزرگوار نیز افتخار جانبازی در راه میهن و کشور را از آن خود کرده اند.
استان ایلام دارای 430 کیلومتر مرز مشترک با کشور است.
مردم این استان در دوران دفاع مقدس نزدیک به سه هزار شهید والامقام تقدیم آرمان های نظام و میهن اسلامی کردند. ک/4
565/640
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]