واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شهید ملک نیا خود را وقف انقلاب کرد گناوه- ایرنا - برادر شهید غلامعباس ملک نیا اولین شهید بندرریگ استان بوشهر گفت: برادرم شب و روزش را وقف انقلاب و امام کرد، طوری که شب ها درسنگر بسیج و روزها درنهضت سوادآموزی مشغول به خدمات رسانی و آموزش بود.
غلامعباس ملک نیا اولین شهید بندرریگ که درمناطق عملیاتی جنوب کشور در دوران دفاع مقدس در سال 1359 به درجه عظمای شهادت نایل شد.
شهید ملک نیا در سال 1335 در خانواده مذهبی در بندرریگ از توابع شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر که بزرگترین فرزند خانواده خود بود، دیده به جهان گشود.
وی که فردی مذهبی ومتدین بود، تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در دبستان منوچهری شهر خود و دوران متوسطه را در رشته صنایع چوب هنرستان بوشهر گذراند و پس از اخذ دیپلم در سال 1356 به خدمت سربازی اعزام شد.
در بحبوبه پیروزی انقلاب اسلامی دربهمن 57 و به فرمان تاریخی امام راحل، پادگان محل خدمت سربازیش را پس از 17 ماه ترک و به شهر خود آمد و در کنار دیگر برادران به فعالیت های خود برای براندازی رژیم پهلوی پیوست.
این شهید پس از پیروزی انقلاب به پادگان حمیدیه اهواز بازگشت و باقیمانده دوران سربازی خود را به اتمام رسانید.
غلامعباس از جمله جوانان پرشور انقلابی بود که پیروی از خط امام را سرلوحه زندگی اش قرار داده بود و منشا خدمات وافری برای شهرش بود.
کلاس نهضت سواد آموزی را در زادگاهش تشکیل داد و خود به عنوان سرپرست، مسوول دفتر و آموزشیاری، مشغول به سوادآموزی به افراد بی سواد شد.
پس از صدور فرمان تاریخی معمار کبیر انقلاب در پنجم آذر 57 مبنی بر تشکیل بسیج و در زمانی که هیچ خبری از جنگ تحمیلی نبود، به اتفاق جمعی از جوانان غیور بندرریگ اقدام به تاسیس بسیج کرد.
برداراین شهید گفت: برادر شهیدم شب و روزش را وقف انقلاب و امام کرد، طوری که شب ها در سنگر بسیج و روزها در نهضت سوادآموزی مشغول به آموزش بود.
مرتضی ملک نیا افزود: به بسیج عشق وعلاقه خاصی داشت و ساعات زیادی از شب را بیدار می ماند و اسلحه بر دوش در کوچه های این بندر به گشت زنی می پرداخت و بسیجیان به همین خاطر به او ˈ شو روˈ (شب رو) می گفتند.
شهید ملک نیا از ورزشکاران معروف این خطه نیز بود که به رشته فوتبال علاقه زیادی داشت و از بازیکنان مطرح دراین رشته بود.
*خاطرات همرزمان شهید*
همرزمان این شهید گفتند: یک ماه از شروع جنگ نگذشته بود که به عنوان اولین گروه از داوطلبان به جبهه برای دوره آموزش نظامی به بوشهر اعزام شدیم و شهید ملک نیا که نیز درآن حضور داشت،پس از طی دوره های آموزشی بوسیله یک تریلر که عقب آن اتاق مخصوص حمل مسافر بود به اهواز روانه شدیم.
یکی از همسنگران این شهید گفت: در مدرسه توحید اهواز که محل تجمع چریک های جنگ های نامنظم به فرماندهی دکترشهید چمران بود را با شهید ملک نیا سپری کردیم و سپس به نزدیکی های خط مقدم جبهه اعزام و پس از چهار کیلومتر پیاده روی به منطقه جلالیه که صداهای مهیب توپ وتانک و خمپاره و هواپیماهای دشمن تازگی داشت، رسیدیم.
عباسعلی بنیادی ادامه داد: من و شهید ملک نیا در یک سنگر بودیم و دو شب قبل از شهادت ایشان بارانی سخت بارید و سنگرمان پر از آب شد و تا صبح گرفتار بیرون ریختن آب از سنگرها بودیم.
وی گفت: شهید ملک نیا بعد از ساعت ها خستگی، چرتی زد و پس از خواندن نماز رو به من کرد و گفت که دلم هوای چای کرده و من گفتم در هوای بارانی آتش نمی توان روشن کرد.
وی ادامه داد: با وجود این که غلامعباس حدود 10 دقیقه تلاش کرد که آتشی روشن کند موفق نشد و در آخر صبحانه را بدون چای صرف کردیم.
این رزمنده افزود: فرمانده گروهان برای شناسایی و گرا دادن به توپخانه به دو آرپی جی زن نیاز داشت که غلامعباس به عنوان آرپی جی زن گروهان برای همکاری دعوت و او هم با کمال میل قبول کرد و به همراه دو نفر از بچه های گروهان برای آخرین بار با ما خداحافظی کردند و رفتند.
بنیادی گفت: آنان از طریق کانال کنده شده دربین راه با 20 تن از رزمندگان دوره دیده زیرنظر شهید چمران برخورد و مواضع دشمن را روزها شناسایی و شب ها شبیخون می زدند.
وی افزود: نیروهای دکتر چمران و ملک نیا در ظهر 23 دی 59 درحالی که درحال عبور از کانال و نزدیک مواضع دشمن شده بودند یک باره مورد حمله موشک های هدایت شونده ناو، کالیبر 50 و تکاوران دشمن قرار گرفتند که تعدادی شهید، اسیر وزخمی شدند.
این همسنگر شهید ملک نیا ادامه داد: برای یاری رساندن به افراد زخمی و دسترسی به پیکر شهیدان تلاش زیادی در آن روز کردیم اما دشمن با قرار دادن تله های انفجاری و پرتاپ خمپاره اجازه این کار را به ما نداد.
وی گفت: یک روز بعد، به اتفاق همرزمانم خود را به منطقه درگیری رساندیم و از دور متوجه شدیم که پیکر بی جانی در حالت سجده روی زمین افتاده و چون صورتش بر خاک گذاشته بود مشخص نبود و نزدیکش که شدیم معلوم شد ملک نیا است.
این همسنگر شهید اظهارکرد: از گروه تنها پیکری که به دست آمد، شهید ملک نیا بود که جسد خون غلتیده اش را بر دوش گذاشتیم و به خط نیروهای گروهان تحویل دادیم.
اگرچه در نخستین روزهای آغازین جنگ، شش تن از صیادان این بندر در اثر حمله هوایی هواپیماهای عراقی به موتورلنج هایشان آغوش بر روی شهادت گشوده بودند، اما در 28 دی ماه 59 مردم بندرریگ پیکر ملک نیا را که اولین شهید این بندر در جبهه های جنگ تحمیلی بود، باحضوری باشکوه و پرشور تشییع و به خاک سپردند.
بندرریگ از توابع شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر بیش از 20 شهید تقدیم انقلاب ومیهن کرده است. ک/3
637/539 /675
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]