تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله يكى از اصحاب خود را غمگين مى‏ديدند، با شوخى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837204673




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خواب خوش ایلام روی ثروت بزرگ کانی های غیرفلزی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

خواب خوش ایلام روی ثروت بزرگ کانی های غیرفلزی ایلام-ایرنا- خالق بی همتا آن قدر کارهایش از روی حساب و کتاب و دقیق است که مخلوقاتش را از یاد نبرده و برای هر آفریده ای از روی حکمت گنجی پدید آورده تا در رفع نیازها به او کمک کند اما با این وجود باید برای یافتن و برخورداری از آن کوشش کرد و سختی دید.


اما از آنجایی که گنج بی رنج و زحمت به دست نمی آید و نابرده رنج گنج میسر نمی شود، باید تکاپو و همتی جدی به کار بست تا از این خوان گسترده و ثروت بزرگ خدادادی لذت برد و در راستای رفاه و آرامش مردم از آن بهره جست.
بی شک کسی که هیچ تلاش و تکاپویی برای یافتن گنج به کار نبرد نه تنها همواره در رنج و محرومیت است بلکه کسی نیز دلش برایش نخواهد سوخت، تا او را به آرامش و برخورداری از نعمت برساند.
این حکایت استان کوچک و غنی از مواد معدنی، گازی و نفتی ایلام با سرمایه های ارزشمند نیروی انسانی است که همچنان با وجود این همه گنج های گرانبها از محرومیت رنج می برد.
ضرب المثل معروفی در بین ما ایلامی ها هست که می گویند: «خداوند این دهان را بی روزی باز نگذاشته است»، معنا و مفهوم ژرف این نکته را در جای جای مخلوقات بی حد و حساب خداوندی می توان یافت.
ایزد بخشاینده در شمال دریا و جنگل و زمین های حاصلخیز خلق کرده تا شماری روزی خود را با کشاورزی، صید و صیادی و فروش چوب های جنگل و... به دست آورند، در کویر زرخیز و پر راز و رمز معادن غنی قرار داده و در استان کوچک و مرزی ایلام دریایی از نفت و گاز، کانی های غیرفلزی و جنگل های بلوط و بنه و... پدید آورده است که بهره برداری از هر یک از آنها می تواند چهره منطقه و حتی کشور را دگرگون کند.
استان ایلام دارای منابع بزرگ نفت و گاز است به نحوی که از حیث منابع گازی با داشتن 11 درصد این ذخائر دومین و از لحاظ منابع نفتی با برخورداری از شش درصد سومین استان غنی کشور به شمار می رود.
همچنین وجود قابلیت های معدنی در استان به خصوص کانی های غیرفلزی مانند شن، ماسه، شیل، مالون، آلوویم آهکی، سنگ گچ، سنگ آهک، کلسیت و... سبب شده تا راه اندازی واحدهای معدنی و بهره برداری از مصالح ساختمانی در اولویت قرار گیرد.
ثروت بی انتهای معادن خدادادی این منطقه را به گنج گرانبهایی تبدیل کرده است اما تاکنون آن گونه که باید و شاید از آنها بهره برداری نشده و بدون کمترین استفاده ای در این طبیعت بکر و دست نخورده باقی رها شده است.
این در حالی است که ایلام با وجود وفور کانی های غیر فلزی و منابع ارزشمند نفتی و گازی همچنان از بیکاری بالا، فقر، مشکلات اقتصادی و نبود زیرساخت های مناسب در رنج و عذاب است.
با این حال، با توجه به ارزش افزوده مناسب این بخش و قیمت بالا در کنار بازار مصرفی استان و فرا استانی و حتی صادرات به کشور عراق ضرورت توجه و حرکت بیشتر به سمت راه اندازی صنایع و واحدهای معدنی بسیار منطقی و عملی به نظر می رسد.
بر پایه آمارهای موجود و رسمی، تعداد شهرک ها و نواحی صنعتی استان در سال گذشته، 14مورد با گستره 800 هکتار بوده است.
همچنین تعداد واحدهای صنعتی و بهره برداری شده استان در پایان سال گذشته 620 مورد و ارزش افزوده کارگاه های صنعتی استان در سال 88، نزدیک به 620 میلیارد ریال بوده که دارای رتبه 30 در بین استان های کشور است.
استان ایلام با وجود این ثروت های بزرگ و ارزشمند کانی های غیر فلزی همچنان در خواب است که نیازمند همت و دستی برای بهره برداری و بیداری است تا بتواند در عین ثروتمندی همچنان فقیر نباشد.
بدون شک برنامه ریزی دقیق و جامع برای نیل به توسعه مستلزم آگاهی از وضعیت کلی شاخص های اقتصادی و اجتماعی و همچنین شناخت قابلیت ها و فرصت ها، مسایل و مشکلات و اولویت هاست.
شناخت ویژگی ها، مسایل و مشکلات، مزیت ها و قابلیت های شهرستانهای ایلام و ارائه راهبردها، سیاست ها و اقدام های اجرایی اولویت دار توسعه باید در اسناد بالادستی و برنامه پنج ساله ششم برای ایلام مورد توجه قرار گیرد.
تدوین این برنامه، نقشه راه مناسبی برای فعالیت های اجرایی در سطح شهرستان های استان با توجه به قابلیت هایی آنها به هدف دستیابی به توسعه همه جانبه این مناظق خواهد بود.
این در حالی است که شهرستان های جنوبی نظیر مهران و دهلران افزون بر منابع عظیم نفت و گاز از وجود معادن گرانبهای گچ، سنگ آهک و... برخوردارند.
معادنی که با کمک آنها بخش های توسعه ای نظیر واحدهای تولید آجر و کارخانه های سیمان در مناطق مختلف استان راه اندازی شده است.
با وجود اینها هنوز در استان ایلام به سبب موانع و مسائلی مانند نبود راه های مناسب، فقدان زیرساخت های صنعتی، کشاورزی و فرهنگی، دوری از مرکز، نبود واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ ناشی از شرایط بازدارنده طبیعی و فقدان زیرساخت های لازم بهره برداری درست و اثربخش از معادن و ذخایر بکر خدادادی انجام نشده تا به استفاده از آنها بتوان تغییری در وضعیت داده شود.
بدون شک اکتشاف و برداشت منابع معدنی و مهمتر از اینها توسعه واحدها و صنایع فرآوری مرتبط در کنار احداث طرح های صنعتی با سرمایه گذاری مشترک دولت و بخش خصوصی می تواند در بروز و شکوفایی این ثروت های کلان و بهره برداری از آنها موثر باشد که اگر چنین شد افق های توسعه ای ایلام امیدوارانه و بسیار روشن خواهد بود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام در این مورد می گوید: «خوشبختانه استان ایلام از نظر کانی های غیر فلزی و منابع نفت و گاز بسیار غنی و منطقه ای برخوردار است اما به علت آماده نبوده زیر ساخت ها و نبود سرمایه گذار در این زمینه با موانع توسعه ای مواجه است.»
«یاراله نصیری» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: 170 معدن در استان تاکنون شناسایی شده که تنها 94 کانی از آنها فعال است.
وی اضافه کرد: این معادن از جمله شامل شن، ماسه، بیتومین (قیر طبیعی)، گچ، خاک رس، سنگ آهک و شیل است که سالانه 9میلیون تن مواد معدنی به ارزش 440 میلیارد ریال از آنها برداشت می شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه معادن باید شناسایی شود و اکتشاف و حجم ذخیره آنها سالانه بررسی شود به همین علت نمی توان به طور دقیق ارزش و بهای ذخایر کانی های غیر فلزی ایلام را اعلام کرد.
نصیری گفت: چهار درصد مقدار برداشت سالانه مواد معدنی کشور مربوط به استان ایلام بوده و 50 درصد صنعت استان وابسته به همین مواد استخراج شده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام مهمترین موانع توسعه ای معادن استان را نبود سرمایه گذار، وجود معارضان محلی، همکاری نکردن اداره کل منابع طبیعی با توجه به قرار گرفتن معادن در زمین های ملی، دسترسی نداشتن به بازار مصرف، فراهم نبودن زیر ساخت های مناسب با توجه به کوهستانی بودن منطقه و بالا بودن هزینه حمل و نقل مواد معدنی برشمرد.
وی گفت: با توجه به این که درخواست های بهره برداری از معادن بیشتر دربرگیرنده محدوده 20 تا 40 هکتاری است، اداره کل منابع طبیعی تنها با یک تا دو هکتار آن موافقت می کند که همین مساله باعث بی رغبتی سرمایه گذاران برای بهره برداری از معادن استان شده است.
وی افزود: باید ساز و کار مناسبی برای رفع موانع توسعه ای پیش روی معادن استان اتخاذ شود تا بتوان از این گنج گرانبها در راستای پیشرفت استان بهره گرفت.
نصیری ادامه داد: مطالعه های امکان سنجی معادن ایلام در شهرستان های مختلف انجام شده که امیدواریم بتواند راهگشای موانع پیش روی کانی های غیرفلزی استان و استفاده از این ظرفیت خدادادی باشد.
مردم ایلام اکنون در دولت یازدهم به انتظار نشسته اند که با تدبیر مسوولان کشوری و استانی عزم جدی و مدیریتی جهادی برای بهره برداری از معادن و منابع غنی استان به کار گرفته شود تا ایلام سرافرازتر از همیشه در تارک این سرزمین بدرخشد.
استان ایلام با 20 کیلومتر مربع در غرب ایران اسلامی قرار دارد. ک/4
7177/565/681

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




16/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن