واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیرکل ارشاد کرمان: عرصه فرهنگ با آرمان اسلام ناب فاصله دارد کرمان - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان گفت: باید اعتراف کرد اینجا که ایستاده ایم بویژه در عرصه فرهنگ با شان مردم فرهنگی و آرمان اسلام ناب فاصله ای شگرف دارد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، فرشید فلاح شامگاه شنبه در مراسم هم اندیشی اهل قلم در توسعه فرهنگی و اقتصادی استان کرمان افزود: اگرچه نهال انقلاب اسلامی برای اصلاح زیربنایی فرهنگ که ماهیتی باثبات و دیربازده است، زمان کوتاهی در اختیار داشته و دستاوردها با توجه به این زمان کوتاه قابل قبول است.
وی ادامه داد: نتیجه تلاش برنامه ریزان فرهنگی کشور برای همه اجزاء فرهنگ در قوانین برنامه 5 ساله به جلوه رسیده است و برای اینکه ببینیم برای فرهنگ و بخش بنیادین آن یعنی قلم چه راه توسعه و پیشرفتی قائل شده ایم باید به این برنامه ها مراجعه کنیم.
وی گفت: توسعه همواره مهمترین چالش کشورها شناخته می شود و در جمهوری اسلامی برغم توانایی های قابل توجه در همه عرصه های زندگی، به دلیل برخورداری از فرهنگ غنی اسلامی در بخش فرهنگ نیز مدعی بهره گیری از بهترین فرهنگ جهان که در اسلام ناب محمدی (ص) ریشه دارد، هستیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تصریح کرد: برغم این ریشه قوی، آنچه امروز در جامعه ما عمل می شود با باورها و اعتقادات و آنچه آرمان شهر اسلام ناب به جلوه کشیده، تفاوتی از زمین تا آسمان دارد و تفاوت باور و نگرش با رفتار و عملکرد مهمترین آسیبی است که باید برای آن چاره جویی کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برنامه توسعه گفت: در برنامه های اول و دوم توسعه بخش فرهنگ به صورت تفکیک شده مد نظر قرار نگرفته و در برنامه سوم کاهش تصدی دولت، واگذاری امور به مردم و مشارکت مردمی در عرصه فرهنگ و توسعه زیرساخت های فرهنگی مانند مجتمع و تالارها مورد توجه برنامه ریزان فرهنگی قرار گرفته است.
فلاح افزود: اما شاه بیت برنامه سوم تکلیف دولت به اندازه گیری تغییر شاخص های فرهنگی در عرصه رفتار و باورهای ایرانیان به طور منظم و سالانه است.
وی گفت: براین اساس وزارت ارشاد اسلامی موظف بود با پژوهش های فرهنگی منظم براساس شاخص های شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ تغییرات رفتاری و اعتقادی جامعه را مورد ارزیابی قرار دهد و این اقدام در سال 83 و 85 به عنوان موج دوم توجیه می شود.
فلاح گفت: برنامه چهارم توسعه با رویکرد دانایی محوری بخش فرهنگ به فصل فرهنگ نامگذاری شده اما دولت مجری، قائل به این برنامه نبوده و آن را لازم الاجرا نشمرد و بخش فرهنگ از این برنامه نصیب لازم را نبرد.
وی اضافه کرد: در برنامه پنجم توسعه تنها بخش کوچکی به فرهنگ اختصاص یافت و دولت تکلیفی برای توسعه جز توسعه کانون های فرهنگی هنری مساجد برای خود احساس نمی کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تصریح کرد: اکنون روزهای تدوین برنامه ششم توسعه پیش روی ماست و اگر واقعا بخواهیم فرهنگ در توسعه کشور نقش ایفا کند، باید بتوانیم مطالبات عرصه فرهنگ، قلم، اندیشه، نشر و سینما را به صورت تکالیف برنامه ای در لایحه مربوط و بعد از آن در قانون برنامه ششم بگنجانیم.
وی با اشاره به روند خرید کتاب گفت: باید از اشتباه حمایت از نویسندگان به شکل خرید کتاب که قشری کتاب ساز و کتابخانه ای شبیه انبار کتاب را به دنبال داشته، درس عبرت بگیریم.
وی همچنین به روش تخصیص بودجه سالیانه دستگاه ها انتقاد کرد و افزود: این چه روشی است که بودجه سالانه بر اساس عملکرد سال قبل از آن باشد، باید بودجه سنواتی براساس آرمان و سند چشم انداز 1404 اختصاص داده شود.
فلاح گفت: از مطبوعاتی و اهالی قلم دعوت می کنم برای اهمیت فرهنگ مقاله بنویسند تا در برنامه ششم سهم شایسته ای به فرهنگ اختصاص پیدا کند.ک/1
8154
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]