واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی تهران: برای حاکم کردن فرهنگ ناب اسلامی در دانشگاهها باید کارهای زیادی انجام گیرد مشهد – ایرنا – رییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی تهران گفت: دانشگاه های ایران از جایگاهی که باید در حوزه فرهنگ ناب اسلامی و حرکت دینی داشته باشند برخوردار نیستند و باید کار زیادی در این زمینه انجام گیرد.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام ˈسید صدرالدین شریعتیˈ پنجشنبه شب در همایش بزرگ مرزبانی فرهنگی که در مهدیه مشهد برگزار شد، افزود:
متاسفانه نگاه ما به دانشگاه برگرفته از الگوی غربی است و گمان می کنیم هر آنچه در دانشگاه های غرب اتفاق می افتد باید در دانشگاه های ما نیز اجرا شود.
وی اظهار کرد: انقلاب ما انقلاب اسلامی و مبتنی بر قرآن و سنت نبی مکرم و ائمه اطهار (ع) است و ما نمی توانیم از این مبانی و پایه ها عدول کنیم.
وی بیان کرد: امام راحل در طول سالهای 1342 تا زمان رحلتشان بارها بر جدا شدن از فرهنگ غرب فریاد زدند و فرموند که باید فرهنگ اسلامی را جایگزین فرهنگ غرب کرد.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب چند سال است که الگوی زندگی اسلامی را مطرح می کنند و تنها مکانی که باید این الگو تبیین و از آنجا در جامعه تسری یابد، دانشگاه هاست.
وی افزود: دانشگاه مرکز آدم سازی است و برای نظام مقدس اسلامی نیروی انسانی تربیت می کند لذا باید تربیت صحیح بر مبنای فطرت پاک انسان در این مرکز انجام گیرد تا جامعه به سوی مسائل سالم سوق یابد.
حجت الاسلام شریعتی گفت: نخستین مسوولیت در قبال دانشگاه متوجه حاکمان جامعه است که یکی از مهمترین وظایفشان استحصال اهل است.
وی تاکید کرد: براساس موازین اسلامی حاکمان باید وضعیت اقتصادی مردم را ساماندهی کنند، به وضع مردم رسیدگی کنند، جامعه را آباد و توسعه عمرانی دهند، با دشمنان جامعه مبارزه کنند و بعد از آنها استحصال اهل کند.
وی افزود: استحصال اهل به معنای سوق دادن افکار، راه، منش، فکر، تربیت، اخلاق و زندگی و کل مسائل فردی، اجتماعی، سیاسی، اداری و غیراداری به سمت صلاح و رستگاری است و جلوگیری از رخنه فساد به زندگی انسانهاست.
وی گفت :خداوند انسان را خلیفه الله نامید و این موجود مختار را اشرف مخلوقات قرار داد لذا وی یک موجود شایسته به شمار می رود.
وی با بیان اینکه دلیل وجود انسانهای منفی، وجود فطرتهای آفت زده است، افزود: همچنان که جسم انسان دچار آفت می شود و نیاز به درمان دارد، روح و جان آدمی نیز آفت پذیر است و به بیماری مبتلا می شود.
وی بیان کرد: خداوند برای درمان آفت جان آدمی یک ساختار هدایتی به نام دین از جانب خود به سوی انسان ارسال کرد که اگر از این ساختار تبعیت کند می تواند رستگار شود؛ از این رو دین مهمترین و اساسی ترین فرهنگ برای حفظ سلامت جان انسانهاست و انقلاب اسلامی ایران نیز بر این اساس شکل گرفت.
وی گفت: اسلام حیات ملت ها و انسانها را تضمین می کند و اگر انسانها بر خلاف مبانی اسلام در زندگی حرکت کنند فطرت پاکشان دچار آفت می شود.
حجت الاسلام شریعتی ادامه داد: یکی از وظایف اصلی حاکم دین، ارتباط دادن انسانها با اصل دین است و در همین راستا رهبر معظم انقلاب بارها خطر ناتوی فرهنگی را فریاد زدند.
وی گفت: دنیا برای نابودی معارف اسلامی برنامه ریزی کرده است لذا هر چه فرهنگ عمیق تر می شود، بر شمار انسانهایی که فطرتشان با این فرهنگ عمیق همخوانی دارد و به سوی دین اسلام گرایش می یابند، بیشتر می شود.
وی افزود: تنها محل مبارزه با ناتوی فرهنگی مراکز آموزشی از جمله مدارس و دانشگاه هاست و باید دانش آموزان و دانشجویان در خط مقدم مبارزه قرار گیرند که متاسفانه در کشور ما چنین نیست.
7489/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]