تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بنگر در چه (لباسى) و بر چه (چيزى) نماز مى گزارى، اگر از راه صحيح و حلالش نباشد، قبول ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803594954




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تجارت دستوري تقويت‌کننده رکود تورمي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۵ تير ۱۳۹۳ (۹:۱۹ق.ظ)
جام جم: تجارت دستوري تقويت‌کننده رکود تورمي
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه جام جم چنين نوشت:
يکي از دغدغه‌هاي جدي امروز مردان اقتصادي دولت، تعيين نقشه راه براي استفاده حداکثري از تمامي ابزارهاي رايج به منظور خروج اقتصاد از شرايطي است که اصطلاحا به آن «رکود تورمي» گفته مي‌شود؛ اما از آنجا که قاعده رفتاري در علم اقتصاد مبتني بر آن است که اقتصاد و تجارت مجموعه‌اي از روابط درهم تنيده و علت و معلولي است که صرفا بر اساس رفتار متغيرهاي مختلف دروني و بيروني، خروجي‌هاي آنها قابل تحليل است، بي‌شک براي تبيين نقشه راه بايد وضع سال گذشته و بويژه شرايط حاکم بر فاصله زماني ميان اجراي مرحله اول هدفمندي يارانه‌ها و مرحله دوم را مورد بازبيني جدي قرار دهيم.
در سال گذشته شاهدآن بوديم که نوسان نرخ ارز عامل اثرگذاري در تشديد رکود تورمي موجود در کشور بود. به گونه اي که ظرفيت هاي توليدي و تجارت بين المللي کشور را مختل ساخته و تخصيص بهينه منابع آن گونه که پاسخگوي نياز بازار باشد، صورت نگرفت.
ضمن آن که آشفتگي بازار اجازه بهره برداري بهينه از فرصت هاي تجارت بين المللي را نيز از بنگاه هاي اقتصادي ربود. از سوي ديگر موج سرسام آور نقدينگي هم بلاي جان بازار شد و به تورم مضاعفي در اقتصاد کشور منجر شد که در تاريخ کشور کم سابقه بود.
آنچه در اين ميان حائز توجه است آن که حلقه گمشده در کشورما نه تهديد گراني و نه نرخ تورم، بلکه مديريت مبتني بر آينده نگري است و بزرگ ترين معضلي که کشور از آن رنج مي برد همين است.
زماني که در اقتصاد کشور به جاي گام برداشتن در مسير بهبود مستمر فرآيندهاي اداري و مقررات زدايي، بحث توصيه ها، تجويزها، بايد ها و مصلحت انديشي ها مطرح مي شود، در واقع اقتصاد و تجارت را به وادي اقتصاد دستوري سوق داده ايم.
در اقتصاد دستوري توجهي به ريشه هاي گراني کالاها و بررسي علت و معلول آن نمي شود، بلکه صرفا توصيه مي شود که دولت تدابيري در جهت کاهش تورم بينديشد.
اين در حالي است که ارزاني و گراني، بخشنامه اي و دستوري نيست. وقتي با بخشنامه قيمتي پايين مي آيد به همان ميزان بايد منتظر باشيم که بدون بخشنامه قيمت در جايي ديگر با شتاب بيشتر بالا رود و اين طبيعي است، چون اين موضوع مباني خاص خودش را دارد.
سال هاست که اقتصاد دستوري در دنياي فرارقابتي منسوخ شده است؛ بنابراين ما نيز بايد اجازه دهيم اقتصاد خودش راهش را پيدا کند و دولتمردان با استفاده از ابزارهاي نظارتي و حکومتي فقط بر آن نظارت داشته باشند و راه را بر سوءاستفاده ها و مفاسد اقتصادي ببندند.
راهکارهاي مختلفي نيزبراي مقابله اثربخش با مفاسد اقتصادي وجود دارد که اصلاح ساختارهاي معيوب و اصلاح برخي ساختارهاي نظام بانکي کشور در شرايط کنوني از جمله آن راهکارها هستند. برخي تصميم هاي تحميلي به بانک ها، بسترهاي لازم براي فساد اقتصادي را فراهم مي کند که اين تصميم ها منافع کاذبي را براي برخي به وجود مي آورد.
در نهايت نکته مهم اين است که هر چه فضاي اقتصادي شفاف و رقابتي باشد، امکان ايجاد بستري براي ظهور و بروز مفسده اقتصادي کمتر مي شود و هر گاه اقتصاد جنبه دستوري و غيرشفاف به خود بگيرد، فساد اقتصادي بيشتر مي شود و مشکلات فراواني در اين زمينه به وجود مي آيد.
سخن پاياني آن که شرط اصلي براي حيات بنگاه هاي اقتصادي در دوره رکود تورمي آن است که با افزايش شيب رقابتي شدن بازار، اقتصاد و تجارت را از قالب دستوري آن برهانيم.
نويسنده: محمدحسين برخوردار
رييس مجمع واردات














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن