واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس سازمان امداد ونجات: ایرنا بازوی توانای مدیران بحران در انواع حوادث است تهران - ایرنا - رییس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر گفت: خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) با دارا بودن سردبیران، دبیران و خبرنگاران عملیاتی، بازوی توانای اطلاع رسانی و اطلاع یابی مدیران بحران در انواع حوادث است.
«پیرحسین کولیوند» روز شنبه و در حاشیه بازدید از سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: پوشش خبری حوادث و بحران ها نیازمند داشتن تفکر سیستمی، مدیریت اقتضایی، مدیریت زمان، مدیریت حرفه ای، سرعت عمل، هوش سیاسی، تحلیل صحیح، تمرکز در تصمیم گیری سریع و اجرا و به حداقل رساندن سلسله مراتب اداری و مالی در ساختار تشکیلاتی رسانه های جمعی است که ایرنا با دارا بودن خبرنگاران بحران جز ثاتیرگذارترین خبرگزاری های کشور در انعکاس اخبار انواع حوادث است.
وی گفت: اطلاع رسانی سریع و دقیق رسانه ها در زمان وقوع انواع حوادث طبیعی، غیرطبیعی و انسان ساخت از اهمیت فراوانی برخوردار است و فعالیت خبری و گزارشی آنان کمتر از فعالیت و حضور گروه های واکنش سریع امدادی در نجات جان انسانها نیست.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران یکی از 10 کشور نخست حادثه خیز در جهان است و به عبارتی بر اساس گزارش های سازمان ملل، ایران سومین کشور حادثه خیز در جهان به شمار می رود به همین دلیل فعالیت رسانه ها در کشوری حادثه خیز، یکی از موضوعات مهم در حوزه فعالیت های مطبوعاتی و روزنامه نگاری است.
به گفته کولیوند، فعالیت نمایندگان رسانه های جمعی بویژه سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی در بحران در حد و اندازه فعالیت گروه های مدیران بحران و سوانح در مدیریت انواع حوادث یادشده است.
وی تصریح کرد، رسانه های جمعی با دارا بودن ظرفیت بالای اطلاعاتی، کارکردهای متفاوتی در مراحل سه گانه وقوع بحران یعنی قبل، هنگام و بعد از بحران دارند که اطلاع رسانی شفاف، آماده سازی جامعه، پیشگیری از وقوع بحران یا کاهش تلفات، مدیریت افکار عمومی مصیبت دیدگان، امدادگران و مدیریت بحران و بسیج عمومی برای امدادرسانی از اهم وظایف آنها است.
این مقام مسوول در سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر گفت: همچنین از نگاه دیگری به بحران نگریستن، آموزش و انتقال تجربه، بازسازی و تثبیت اوضاع منطقه بحران زده، مصیبت دیدگان و نظایر آن از دیگر وظایف رسانه های جمعی است.
کولیوند افزود: رسانه ها در مواقع عادی خوب عمل می کنند اما در بحران ها موفق نیستند، رویکردشان سنتی و راهبردشان انفعالی است و ممکن است با عملکرد ضعیف و نادرست خود موجب گسترش بحران و نگرانی مردم شوند، اما نیروهای خبری ایرنا با شناخت از ماهیت بحران و کلیات حوادث مختلف، مانع از گسترش آن به لایه های مختلف جامعه شده و مردم را نگران و سردرگم نمی کنند.
وی گفت: ایران همواره در معرض بحران های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قرار داشته و هر جا که بحران وجود دارد، به ابزار مدیریت آن یعنی رسانه نیز نیاز است.
کولیوند ادامه داد: رسانه ها به دلیل توانایی در جهت دهی به افکار عمومی، نقش اساسی در مراحل مختلف بحران ایفا می کنند و نقش دوگانه رسانه ها در بحران زایی و بحران زدایی، برجسته سازی و کوچک نمایی، امیدزایی و امیدزدایی دست کم بر صاحبنظران این عرصه پوشیده نیست.
رییس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر گفت: بالاترین هنر مدیران بحران در رسانه های جمعی، ایجاد حالت تحرک و انگیزه در مجموعه های مختلف برای ارائه خدمات متنوع به آسیب دیدگان انواع حوادث است.
اجتمام(4) ** 7029 ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]