واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
طرح جمع آوری اطلاعات از باغها و گل و گیاهان زینتی هرمزگان پایان یافت بندرعباس-ایرنا- رییس آمار و فناوری اطلاعات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: عملیات تهیه اطلاعات محصولات باغی و گل و گیاهان زینتی و دارویی این استان با موفقیت پایان یافت.
گزارش ایرنا افشین مرادی پنجشنبه با اعلام این مطلب اظهار کرد: عملیات تهیه اطلاعات محصولات باغی و گل و گیاهان زینتی دارویی این استان پس از ابلاغ دفتر مرکزی طی ماههای فروردین تا خرداد ماه امسال انجام شده است.
این مقام مسوول در سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان افزود: مجریان این طرح آمار و اطلاعات لازم را در خصوص سطح زیرکشت (به تفکیک بارور و غیر بارور)، میزان عملکرد آنها در واحد سطح و همچنین کل تولید هریک از گونه ها را ثبت کرده اند.
مرادی خاطرنشان ساخت: علاوه برمحصولات باغی، اطلاعات لازم در زمینه گل ها و گیاهان دارویی، گیاهان آپارتمانی، گل های شاخه بریده (فضای باز)، درختچه های زینتی، گیاهان فصلی نیز طبق شیوه نامه مشابه بمنظور ثبت درسامانه کشوری(وزارت جهاد کشاورزی) تهیه شده است.
رییس آمارو فناوری طلاعات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان یادآورشد: اقلام اطلاعاتی گردآوری شده پس از جمع بندی اطلاعات دیگراستانها با هدف تدوین آمارنامه کشوری در سامانه طراحی شده مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی ثبت خواهد شد.
به گفته وی از مجموع اطلاعات جمع آوری شده استانها برای تدوین آمارنامه کشوری استفاده می شود طوریکه پس از جمع بندی آنها شاخصهای متناظر ملی و همچنین جایگاه هریک از استانها و مزیت های آنها مشخص و در دسترس عموم قرار می گیرد.
وسعت زمینهای کشاورزی هرمزگان 154هزار هکتار با تولید سالانه دو میلیون و 400هزارتن محصول باغی و زراعی با محوریت محصولات زراعی خارج از فصل اعلام شده که نقش موثری در تنظیم بازار محصولات جالیزی در فصول پاییز و زمستان دارند.
تولید انواع گل و گیاهان زینتی در فضای باز ازجمله گلایول، آفتابگردان زینتی و گل های شاخه ای از دیگر تولیدات بخش کشاورزی هرمزگان است که همه ساله تولیدات آنها به استانهای مختلف کشور و همچنین جزایر کیش و قشم ارسال می شود.
جمع آوری این اطلاعات و قرارگرفتن آنها در دسترس عموم می تواند کمک مهمی به علاقمندان به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی با محوریت بخش باغبانی و گل و گیاهان زینتی دراین استان باشد.
از آنجایی که حرکت های کلان اقتصادی نیاز به اطلاعات ریز و اساسی دارد می طلبد که مسوولان امر برای تهیه اطلاعات جامع و صحیح بیش از این تلاش کنند زیرا داشتن آمار صحیح نقش اساسی در رشد و توسعه زیربنایی هریک از استانهای کشور دارد.
هر چند کارشناسان خبره، داشتن آمار و اطلاعات از بخش های مختلف را باهدف برنامه ریزی، یک از مهم ترین مولفه ها در پیشبرد سیاستها و پیشرفت روز افزون جوامع می دانند اما کشور ما بطور اعم و بخش کشاورزی نیز بطور خاص از کمبود چنین آمارهای (آن هم متمرکز) رنج می برد.ک/3
512/668
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]