واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس بنیاد ایران شناسی شاخه کرمانشاه/همایش بین المللی ˈکردی، زبان ایرانیˈ در کرمانشاه برگزار می شود کرمانشاه - ایرنا - رییس بنیاد ایران شناسی شاخه استان کرمانشاه گفت: همایش بین المللی ˈکردی، زبان ایرانیˈ، 22 و 23 مهر امسال در کاروانسرای بیستون کرمانشاه برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈسید ضیاء الدین خرمشاهیˈ در گفت و گو با خبرنگاران افزود: این نخستین همایش از سلسله همایش های زبان شناسی است که بنیاد ایرانشناسی آن را در کرمانشاه و با تمرکز بر روی زبان کردی برگزار خواهد کرد.
وی اظهار کرد: یکی از بنیادهای بررسی زبانشناسی در حوزه بین الملل یونسکو است که به عنوان بخش فرهنگی سازمان ملل یکی از وظایفش رصد کردن زبان هاست که براساس گزارش این مرجع بین المللی، تاکنون در ایران 25 زبان رصد شده که سه زبان در این کشور منقرض، هفت زبان در حال انقراض و بقیه زبان ها نیز وضعیت مطلوبی ندارند.
وی افزود: که چالش هایی که سازمان یونسکو به آن می پردازد، هیچگاه احساسات برانگیز نبوده بلکه ناشی از مطالعات عمیق کارشناسانه است.
خرمشاهی ادامه داد: متاسفانه در تحقیق سازمان یونسکو، زبان کردی در زمره زبان های ایرانی محسوب نشده بلکه به درخواست کشور ترکیه، زبان کردی جزو زبان حوزه زبان های عثمانی قرار گرفته، در حالی که زبان پشتو به لحاظ سابقه تاریخی جزو زبان های حوزه ایرانی است.
وی گفت: به دلیل همین دغدغه ها بود که هیات امنا و شورای پژوهشی بنیاد ایرانشناسی کشور پذیرفتند تا نخستین نشست از سلسله همایش های اختصاصی را در مورد زبان کردی برگزار کند.
خرمشاهی افزود: این همایش با اهدافی چون بیان قدمت و اصالت زبان کردی در ایران به عنوان یکی از ارکان های هویت ملی ایرانی و این مهم که این زبان دومین زبان ملی کشور و حامل فرهنگ ایرانی است، و نیز پرورش زبانی رسا برای بیان اندیشه های علمی ادبی و ایجاد انس با موثر معارف تاریخی در نسل کنونی و نسل های آینده و استفاده از منابع مکتوب قدیمی به زبان کردی و همچنین معرفی زبان کردی به عنوان ابزاری گویا در اشاعه اندیشه برگزار خواهد شد.
وی اظهارکرد:این همایش در دو بخش زبان کردی که شامل آواشناسی تاریخی و معاصر، صرف و نحو تاریخی و معاصر، زبانشناسی اجتماعی در حوزه زبان کردی، گویش شناسی و آزاد، و در بخش ادبیات کردی شامل تاریخ ادبیات، نسخه شناسی، ادبیات کودک و نوجوان و ادبیات عامیانه ی کردی بحث و بررسی خواهد شد.
وی گفت: حضور 35 زبان شناس از 17 کشور و انستیتوهای ( موسسه )زبانشناسی دنیا، دعوت از 200 کارشناسان و زبانشناسان از دانشگاه های کشور، حضور 100 فرهیخته بومی کرمانشاه و در نهایت شرکت 200 دانشجو و علاقه مند زبانشناسی کردی به طور قطع می تواند بر وزن این همایش بیفزاید.
وی گفت: راه اندازی پایگاه اینترنتی مخصوص همایش در حال انجام است و فراخوان مقاله نیز هفته آینده بصورت رسمی اعلام خواهد شد.
571/567/640
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]