واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جزیره ای ساخته صاحبان رسانه برای گریز از قانون و اخلاق سنندج – ایرنا – رسانه های جمعی با توجه به توانایی و ظرفیت هایی که دارند می توانند تاثیرگذاری گسترده و عمیقی بر جامعه بگذارند بنابراین انتظار می رود مبادی به آداب و الگوی نیکی ها در جامعه شوند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، رسانه ها در نظام جمهوری اسلامی که مقید به اصول دینی و اخلاقی است نه تنها باید الگویی برای جامعه باشند بلکه این نقش را برای رسانه های دیگر دنیا نیز بازی کنند، اما آنچه در مناسبات پشت صحنه برخی از نشریات و رسانه ها می گذرد خلاف اخلاق و قانون است.
خبرنگاران شاکله اصلی رسانه ها هستند و آنچه در خروجی رسانه ها دیده می شود محصول دسترنج و فکر خبرنگاران و روزنامه نگاران است، بنابراین مهمترین رکن رسانه ها را تشکیل می دهند، اما نحوه تعامل صاحبان رسانه ها با خبرنگاران بویژه در زمینه روابط کاری نامناسب است و در شان این زحمتکشان بی مدعا نیست.
غیرشفاف بودن نحوه روابط کاری، نبود قرار داد، حق الزحمه پایین و نداشتن بیمه، تنها برخی از مشکلاتی است که خبرنگاران به ویژه در استان کردستان با آن دست و پنجه نرم می کنند.
تضمینی برای دریافت به موقع و کامل حق الزحمه پایین مقرر شده نیز وجود ندارد و صاحبان رسانه ها یا سرپرستانی که از تهران برای نمایندگی رسانه مشخص شده اند فعال مایشاء عمل می کنند و هیچ ساز و کار و نظارتی بر اعمال آنها وجود ندارد.
به عنوان مثال، یکی از نشریات استان در کنار همه این مشکلات، دشواری های دیگری را نیز برای خبرنگاران خود به ارمغان آورده است، خبرنگار این نشریه تا زمانی که سراغی از حقوق ناچیز خود نگیرد خبری از آن نیست و بعد از پیگیری های خبرنگار، مسوول مربوطه بدون در نظر گرفتن ساز و کار و یا احتساب حق الزحمه قانونی، هزینه ای به وی پرداخت می کند.
این صاحبان نشریه، امپراطوری و جزیره ای برای گریز از قانون و اخلاق برای خود ساخته اند و حق را ناحق کرده اند و چنان هم بر موضع حق ایستاده اند که در نگاه اول همه را باور می شود که حق با آنها است!
در چنین آشفته بازاری نه تنها خبرنگاران و صاحبان قلم اند که متضرر می شوند، بلکه با متضرر شدن آنها این نشریات اند که کیفیت خود را از دست می دهند و در واقع جامعه است که متضرر می شود.
در ایجاد شرایط فعلی نمی توان تنها اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کار و رفاه اجتماعی را به دلیل عدم نظارت مقصر دانست، بلکه خود خبرنگاران نیز که ارزش کار خود را با قبول شرایط صاحبان نشریات، پایین می آورند نیز سهمی از تقصیر دارند.
خانه مطبوعات که انتظار دفاع از حق خبرنگاران و روزنامه نگاران از آن می رود در این میان در انفعال به سر می برد و تا کنون به حوزه روابط بین رسانه ها و خبرنگاران ورود نکرده است، هر چند این خود خبرنگاران هستند که باید خواسته های خود را از خانه مطبوعات، مطالبه و پیگیری کنند.ک/4
533/570
یادداشت از امید بهمنی
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]