واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ورزشکاران چگونه روزه بگیرند تهران-ایرنا-بسیاری از ورزشکاران تمایل دارند در ایام ماه مبارک رمضان ضمن انجام فعالیت های ورزشی از فضایل این ماه پرفضیلت نیز بهره بجویند که با رعایت نکاتی چند می توانند به این هدف دست یابند.
به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ،اگر برنامه ریزی ساعات تغذیه ای به طور علمی طراحی شود می توان بدون هیچ گونه نگرانی هم ورزش همگانی و هم حرفه ای را بدون اینکه مشکلی در روزه داری پیش بیاید انجام داد.
ورزشکاران در هر کشوری به دو گروه تقسیم بندی می شوند که شامل ورزش همگانی و ورزش حرفه ای و قهرمانی هستند.
گروه اول ورزشکارانی هستند که در فضای پارک ها ، تپه ها ، باشگاه ها و منازل برای سلامتی عمومی خود روزانه نیم ساعت تا ساعت به ورزش های روزمره ای می پردازند که به نام ورزش همگانی می شناسیم.
تعداد این افراد در ایران حدود 10تا 15میلیون نفر است. این ورزش برای روزه دار مجاز است فقط باید از شدت تمرینات خود بکاهد تا آب بدن خود را از دست ندهد. همچنین در ساعت گرم روز ورزش نکنند و مراقبت های پزشکی روزه و ورزش را نیز رعایت کنند.
گروه دوم ورزشکاران را حرفه ای ها و قهرمانان ملی تشکیل می دهند که مجبور هستند روزانه در دو تا سه مرحله به تمرینات حرفه ای در صبح و بعداز ظهر و گاهی در شب بپردازند. پس مدیریت زمانبندی و برنامه ریزی ساعات ورزش برای آنان بسیار مهم است.
این گروه از ورزشکاران برای این که بتوانند از فواید ارزشمند این ماه معنوی و الهی بهره مند شوند و در عین حال از تمرینات روزمره خود نیز باز نمانند این است که روزانه به چهار تا هشت هزار کالری انرژی نیاز دارند تا در تمرینات و اردوهای ورزشی بطور فشرده و منظم آمادگی لازم برای حضور در مسابقات داخلی و خارجی را داشته باشند.
همچنین پس از صرف مختصری غذای سبک در افطار که شامل نشاسته بیشتر و کمی هم پروتئین است باید از مایعات زیاد استفاده کنند یعنی بین افطار تا سحر باید حدود دو لیتر مایعات (یعنی هشت لیوان) بنوشند.
ورزشکاران حرفه ای در ماه مبارک رمضان بهتر است تغذیه صحیح داشته باشند و پس از مصرف مختصری نان، پنیر، گردو، شیر، میوه جات و سبزیجات و خرما برای افطاری و استراحت مختصر به تمرینات حرفه ای خود بپردازند.
به این افراد در غذای سحری توصیه می شود:بیشتر مصرف غذای نشاسته ای نظیر برنج، سیب زمینی، ماکارونی، نان را با مختصری غذای گوشتی و آب میوه، سبزی و سالاد و اغذیه فیبر دار و گوجه فرنگی داشته باشند.
به طور مثال مصرف هشت قاشق برنج ، یک پیاله قورمه سبزی و کمی ماست برای سحری می تواند غذایی کامل و مناسب باشد.
غذاهایی مثل آش رشته و شعله زرد برای افطاری، شام یا سحری به عنوان یک وعده غذا می باشند بنابراین باید مقدار کمتری مصرف شوند یا این که آنها را به عنوان یک وعده غذا به حساب آورند. اما باید توجه داشته باشند که ضرورت مصرف آب بین افطاری و سحری بسیار اهمیت دارد و مصرف روغن زیتون و کانولا در ترکیب غذایی مفید است.
علمی (1)**1354**1440
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]