واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شرق > خراسان رضوی مهر گزارش می دهد/
ضعف عملکرد مسئولان کاراته داغ روزهای پر صلابت را بر دل ورزشکاران گذاسته است/ورزشی که حکم می فروشد
مشهد - خبرگزاري مهر:کاراته خراسان رضوی این روز ها با مشکلات زیادی مواجه است تا حدی که هیچ نماینده ای از این استان بزرگ در مسابقات کشوری حضور نداشته و با وجود ظرفیت های خوبی که در کاراته این استان وجود دارد اما به دلیل عدم همدلی بین مربیان و سبک های مختلف کاراته قسمت بزرگی از این ظرفیت ها قدرت ظهور و فرصت بروز پیدا نکرده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، كاراته در خراسان رضوي از قدمت و سابقه خوبي برخوردار است اما تعدد سبك ها و يكدل نبودن مربيان كاراته در استان مانع ظهور و بروز استعداد هاي موجود در خراسان رضوي شده و از طرفی ضعف در عملکرد مسئولان هیئت کاراته خراسان رضوی و همچنین عدم حمایت های لازم از طرف سازمان ورزش و جوانان کاراته کاهای استان را داغ دار روز های با صلابت این ورزش کرده است. وحید رضايي مربي تيم كاراته خراسان رضوي با اشاره به مشکلات کاراته خراسان رضوی به خبرنگار مهر می گوید: مشکلات کاراته استان بیش از این حرف ها است و حدود هفت سال است که در اردوها و مسابقات کشور نماینده ای از خراسان رضوی نداشته ایم. رضائی با بیان اینکه این عدم موفقیت دامن لیگ آینده سازان نوجوان استان را هم گرفته ابراز می کند: در این بخش هم مشکلات زیادی وجود دارد و به دلیل عدم سرمایه گذاری موفقیتی نداشته و حتی در لیگ های پایه از خراسان رضوی تیمی نداشته ایم. وی با بیان اینکه کلاس های کاراته در سطح شهر کم داریم می گوید: برخی از مربیان اصلا کلاس برگزار نمی کنند و به علت نبود شاگرد مسلما اردو یا تشکیل نمی شود و یا با تشکیل اردو شرکت کننده کم داریم و این باعث شکست اردو خواهد شد. تغییر مداوم رئیس هیئت کاراته یکی از مشکلات این ورزش است رضائی با اشاره به عوض شدن چند باره رئیس هیئت کاراته طی چند سال اخیر عنوان می کند: این مسئله خود یکی از مشکلاتی است که هیئت کاراته را از انسجام خارج و دچار مشکل کرده است. وی با بیان اینکه در چند سال اخیر فقط شرکت بام ایران به صورت خصوص تیمی تشکیل داده و در مسابقات شرکت کرده است می گوید: همین تیم هم به علت عدم زیر ساختار های لازم نتوانست نتیجه لازم را بگیرد.
این مربی جوان کاراته ابراز می کند: مربیان کاراته در استان به علت وجود و تعدد سبک های مختلف اکثرا با هم مشکل دارند. رضائی ادامه می دهد: در حال حاضر بین 30 تا 35 مربی نماینده سبک های مختلف در استان داریم ولی در نهايت هفت باشگاه کاراته در مشهد فعاليت مي كنند چرا که مربيان يا باشگاهی دایر نکرده اند و يا با عدم استقبال مواجه شده اند. وی با اشاره به خانه کاراته استان عنوان می کند: خانه کاراته کوچک و پیش پا افتاده و بدون امکانات استان در میدان تختی یکی دیگر از مشکلات این رشته رزمی است. رضائی ادامه می دهد: البته قول داده شده این مکان را در مجموعه کوثر قاسم آباد دایر کنند ولی به علت اینکه این مجموعه متعلق به بانوان است فکر نمی کنم استقبالی از آن انجام شود. وی به کاراته کاهاي حرفه ای و قهرمان استان اشاره کرده و می گوید: شاگردانی بودند که به علت عدم حمایت در استان و نادیده گرفته شدن به استان های دیگر رفته و اکنون از طریق آنها به اردوی تیم ملی رفته اند. سطح مربیان کاراته پائین و سبک ها غیر فعال هستند رضائی عنوان می کند: سطح مربیان پایین است، نماینده سبک های مختلف در استان فعال نیستند و یا اجازه نمی دهند شاگردانشان به اردو بیایند و این عوامل سبب می شود شرکت کنندگان در اردو کم و در نتیجه تیمی برای اعزام به مسابقات کشوری نداشته باشیم. وی می افزاید: مهمترین مشکل کاراته استان کم بودن باشگاه کاراته است چرا که نمایندگان سبک های مختلف فعال نیستند و هیئت کاراته استان برای رفع این مشکل نباید اجازه دهد هر کسی نماینده سبک شود یعقوب رضائی يكي ديگر از مربيان كاراته در خراسان رضوي كه داراي سابقه 15 ساله مربيگري را در كارنامه اش دارد مي گويد: کاراته استان نه پول دارد نه امکانات و هیچ بهایی هم به کاراته کاران داده نمی شود. این پیشکسوت کاراته استان هم در بیان مشکلاتی که دامن کاراته استان را گرفته است می گوید: کاراته استان طی چند سال اخیر با افت شدیدی مواجه بوده به طوری که استانی که همیشه یکی از قطی های اصلی کاراته کشور محسوب می شده اکنون هیچ تیمی در مسابقات کشوری ندارد. رضائی با بیان اینکه مربی خوب در این رشته کم داریم ابراز می کند: به علت عدم رسیدگی مناسب به مربیان و کاراته کاران در استان کسی رغبت نمی کند سراغ مربی گری کاراته برود.
وی می افزاید: یکی دیگر از مشکلات کاراته استان نبود سالن ویژه کاراته و محل برگزاری مسابقات در استان است و با تشکیل اردو برای تیم استان کلاس ها در باشگاه مربیان برگزار می شود. کاراته حکم می فروشد رضائی می گوید: کاراته در حالیکه باید پول دار باشد پول ندارد، کاراته حکم می فروشد ولی همیشه بی پول است و رسیدگی نمی کند. این مربی کاراته عنوان می کند: هیئت کاراته استان کار نمی کند و این بزرگترین ضربه رابه کاراته استان وارد کرده است. رضائی می گوید: به خاطر همین بی توجهی و کم کاری خیلی از قهرمانان مطرح خراسانی دلسرد شده و به استان های دیگر رفته اند که البته موفق هم شده اند. وی می گوید: چرا قم می تواند چند تیم خوب به مسابقا پت بفرستد ولی خراسان که روزی یکی از قطب های کاراته کشور بوده نباید تیمی در مسابقات داشته باشد. رضائی با بیان اینکه کاراته کاران و مربیان استان هیچ انگیزه ای برای ادامه کار ندارند تاکید می کند: کاراته استان دارد روز به روز افت می کند و امیدی هم به بهبودیش نیست. محمد زمان احمدی مربي دان 6 کاراته و قهرمان کاتای استان و دارند عناوين متعدد كشوري در كاراته با اشاره به وضعيت كاراته خراسان رضوي بيان مي كند: هیئت کاراته استان مدیریت خوبی ندارد و وقتی مسابقات هدفمند برگزار نشود مربی و کاراته کار دلسرد می شود. سالن های تمرین در شان کاراته استان نیست احمدی اظهار می کند: بزرگترین و مهمترین مشکل کاراته استان عدم مدیریت خوب هیئت کاراته است و بعد از آن نبود سالن های مناسب این رشته است. وی تصریح می کند: سالن های موجود کوچک و کم بوده و در شان کاراته استان خراسان رضوی نیست.
احمدی می گوید: درست است که امکانات کم است ولی اگر همیشه دنبال کمبود ها باشی نمی توان کار کرد باید سعی کنی با همین کنبود ها قهرمان شوی. وی با بیان اینکه برا یپیشرفت در کاراته استان باید هیئت مدیریت درستی داشته باشد عنوان می کند: یک مدیریت خوب وضعیت را بهبود می بخشد. این مربی پیشکسوت در پایان ابراز می کند: داوری های انتخابی اردو ها هم گاهی درست نیست و قضاوت های سلیقه ای کاراته کاران را دلسرد می کند. علی رجبی مسئول انجمن کاراته با اشاره به وضعیت کاراته استان می گوید: کاراته استان خراسان رضوی از بعد فنی مشکلی ندارد و نیرو هایی فنی و به روز دارد ولی از نظر مدیریت و مسئولان کاراته ضعیف عمل کرده است. رجبی عنوان می کند: مسئولان کاراته استان به مربیان و پیشکسوتان اهمیت نمی دهند و این بزرگترین ضربه برای کاراته استان است و انگیزه کار و فعالیت را از آنها گرفته است. وی با بیان اینکه کاراته استان نسبت به دیگر استان ها ضعیف است می افزاید: این ضعف اول از جنبه امکانات و تجهیزات و بعد از بابت عدم توجه و کمک گرفتن از پیشکسوتان کاراته در هیئت استان است. رجبی می گوید: خراسان رضوی زمانی یکی از قطب های قوی کاراته کشور بود ولی به علت عدم مدیریت و بها ندادن به مربیان و کاراته کاها حرفه ای به سوی فراموشی رفته است و از گردونه کاراته کشور خارج شده است. وی تاکید می کند: برای خروج کاراته خراسان رضوی از این رکود باید با یک برنامه ریزی دقیق و حساب شده و با کمک گرفتن از مربی يان با سابقه عمل کرد. ...................... گزارش: رضا آرمانيان
۱۳۹۳/۳/۳۰ - ۰۹:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]