واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روزه داری در فصل گرم تابستان نیاز به مراقبت بیشتر تغذیه ای دارد بروجرد - ایرنا - یک پزشک عمومی گفت: روزه داران در فصل گرم تابستان با تغذیه ای مناسب می توانند به راحتی از برکات معنوی ماه مبارک رمضان بهره مند شوند.
دکتر ˈمهدی مهزیاریˈ روزچهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ماه مبارک رمضان امسال نیز به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم و طولانی تابستان دارای حساسیت و تحمل بیشتری است که با یک برنامه تغذیه ای درست هنگام افطار و سحر می توانیم بدون هیچگونه مشکلی از مزایای آن بهره ببریم و به مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار، تشنگی و گرسنگی نیز دچار نشویم.
به گفته وی برای اینکه کمتر هنگام روزه داری تشنه شوید بهتر است در برنامه غذایی سحری از خوردن غذاهایی مثل انواع کوکو، بادمجان، سوسیس و کالباس، سس مایونز و سیر و پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود پرهیز کنید.
وی خوردن غذاهای آب پز شده و خورشت های آبدار و کم نمک را به روزه داران در هنگام سحر توصیه کرد.
این پزشک عمومی بیان کرد: خوردن مواد شیرین مانند زولبیا و بامیه هنگام سحر سبب افت سریع قند خون و احساس گرسنگی در طول روز می شود.
دکتر مهزیاری همچنین گفت: بعد از خوردن سحری، بهتر است هنگام مسواک زدن برای کاهش تشنگی و خشکی دهان، از حجم کمتری خمیر دندان استفاده شود.
وی اضافه کرد: بهتر است هنگام افطار از مخلوط آبلیموی تازه با آب یا چای کمرنگ یا شربت خاکشیر به جای قهوه و چای پر رنگ استفاده شود.
وی همچنین گفت: خوردن 8 تا 12 لیوان آب از افطار تا هنگام سحر سبب می شود تا روزه دار در طول روز کمتر دچار تشنگی شود.
دکتر مهزیاری اظهار داشت: افطار خود را با یک استکان آب ولرم یا یک فنجان شیر و عسل باز کنید و از خوردن غذا و شیرینی جات فراوان هنگام افطار بپرهیزید تا دچار سنگینی و مشکلات معده نشوید.
وی تصریح کرد: سعی کنید وعده های غذایی مانند پلو و خورشت را دو ساعت بعد از افطار میل کنید تا هضم آن آسان باشد.
به گفته وی برای جلوگیری از بروز یبوست و مشکلات روده به روزه داران توصیه کرد بعد از خوردن افطار آلو و انجیر خیس شده و میوه هایی همچون گلابی، هلو و هندوانه بخورند.
دکتر مهزیاری تصریح کرد: نان و پنیر کم نمک با سبزی یا گردو با یک لیوان شیر از بهترین خوردنی ها برای سحر محسوب می شود زیرا علاوه بر حجم سبک دارای قوت بسیار است.
وی در پایان اظهار داشت: برای اینکه در طول روز کمتر تشنه شوید بهتر است علاوه بر خوردن آب فراوان در فاصله افطار تا سحر، از کربوهیدرات هایی همچون نان و غلات و ماکارونی سبوس دار در وعده افطار و سحر استفاده کنید زیرا این مواد سبب می شود گلیکوژن بدن در حد نرمال حفظ شده و فرد کمتر دچار تشنگی شود.
7190
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]