واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نیمکت های خالی با تدبیر پر می شوند همدان- ایرنا- در سال های اخیر در برخی از مدارس غیر دولتی استان فرهنگی همدان، تعداد دانش آموزان به حد نصاب نمی رسید که با تلاش مسوولان آموزش و پرورش در دولت تدبیر و امید، نیمکت های خالی این مدارس پر خواهند شد.
به گزارش ایرنا بسیاری از مدارس غیردولتی که با سختی های فراوان و هزینه های هنگفت توسط فرهنگ دوستان و موسسان راه اندازی شده است خالی از دانش آموز بوده و همین امر جوابگوی هزینه های بالای این مدارس نیست.
با توجه به رویکرد دولت تدبیر و امید و توجه به بخش خصوصی و نیاز آموزش و پرورش برای استفاده از مشارکت های مردمی باید گام های مثبتی برای توسعه مدارس غیر دولتی برداشته شود.
نماینده موسسان مدارس غیردولتی استان همدان در این زمینه می گوید: وجود صندلی های خالی در برخی مدارس غیردولتی همدان و پرداخت نشدن مطالبات موسسان این مدارس در قالب صندلی های خالی از جمله مشکلات موسسان مدارس غیردولتی است.
ˈمحمد اسد بیگیˈ افزود: بی توجهی به فرهنگ سازی در جامعه برای استقبال دانش آموزان از مدارس غیردولتی و تخصیص ندادن نیروی انسانی کافی به این مدارس از جمله مشکلات موجود در راستای توسعه مدارس غیردولتی است.
وی با بیان اینکه عملکرد دولت تدبیر و امید، نگرش ها در مورد توسعه مدارس غیردولتی را تغییر داده است گفت: طرح توانمند سازی مدارس غیردولتی تدوین شده است که پیش بینی می شود با اجرای این طرح مدارس غیر دولتی توسعه بیشتری پیدا کنند.
والدین یکی از دانش آموزان همدانی نیز گفت: اگر والدین به کیفیت آموزشی مدارس غیر دولتی یقین داشته باشند به طور قطع از مدارس غیر دولتی استقبال خواهد شد.
ˈ زهرا احمدیˈ افزود: والدین در قبال ارتقای علمی فرزند خود حاضر هستند هزینه کنند چراکه دوست دارند فرزندان خود از نظر علمی به سطح بالایی دست یابند.
وی یکی از دلایل استقبال کم والدین نسبت به مدارس غیر دولتی را توسعه سایر مدارس غیر دولتی از جمله تیزهوشان، هیات امنایی و نمونه دولتی عنوان کرد و گفت: با این وجود اگر مدارس غیر دولتی در کیفیت بخشی به آموزش توجه بیشتری داشته باشند رغبت والدین نسبت به این مدارس افزایش خواهد یافت.
رییس اداره مشارکت های مردمی آموزش و پرورش همدان نیز گفت: مهمترین مصادیق مشارکت مردم در زمینه آموزش و پرورش تاسیس مدارس غیردولتی است.
سید ˈهادی آبرومندیˈ افزود: مکان یابی برای تاسیس مدارس غیردولتی از اهمیت زیادی برخوردار است به طوری که برخی از موسسان در مناطقی که مسکن مهر احداث شده به دلیل نبود فضای آموزشی اقدام به ایجاد مدرسه غیر دولتی کردند که در این مناطق به دلیل نداشتن تمکن مالی برخی از شهروندان ، این مدارس با صندلی های خالی روبرو شده است.
وی اضافه کرد: این در حالی است که شهریه مدارس غیردولتی در مناطق مختلف درجه بندی شده است و در مناطقی که مسکن مهر احداث شده شهریه با کمترین مبلغ دریافت می شود.
آبرومندی با بیان اینکه حدود 250 مدرسه غیر دولتی در همدان به صورت استیجاری مدیریت می شوند گفت: در توافق نامه منعقد شده میان وزارت آموزش و پرورش با وزارت راه و شهرسازی، مقرر شد در مناطقی که مسکن مهر احداث شده زمین در اختیار موسسان مدارس غیر دولتی قرار گیرد.
وی اظهار داشت: در شش ماه اخیر، امید به توسعه مدارس غیردولتی افزایش یافته و دولت اعلام کرده که از این گونه مدارس حمایت خواهد کرد و در استان همدان نیز مدیرکل آموزش و پرورش به صورت جدی پیگیر توسعه این گونه مدارس است.
وی گفت: در حال حاضر 82 مدرسه ابتدایی با 9 هزار و 204 دانش آموز ، 34 مدرسه راهنمایی( دوره اول ) با یک هزار و 623 دانش آموز و 47 مدرسه راهنمایی (دوره دوم )با چهار هزار و 634 دانش آموز در مدارس غیر دولتی استان همدان تحصیل می کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان نیز گفت: در حال حاضر با احتساب دانش آموزان پیش دبستانی تنها هفت درصد دانش آموزان استان همدان در مدارس غیر دولتی تحصیل می کنند و این درحالیست که این رقم در کشور 8.5 درصد است.
ˈعبدالرضا فولادوندˈ یکی از روش های افزایش کیفیت آموزشی را خصوصی کردن سیستم آموزشی دانست و گفت: وضعیت تحصیل دانش آموزان همدانی در مدارس غیردولتی باید بهبود یابد و حداقل 12 درصد دانش آموزان این استان باید در این مدارس تحصیل کنند.
وی بر دیدگاه مثبت دولت تدبیر و امید به امر مشارکت های مردمی در توسعه مدارس غیردولتی اشاره کرد و گفت: محور اصلی توسعه آموزش و پرورش بر پایه مشارکت استوار است.
وی یکی از برنامه های اصلی آموزش و پرورش را کاهش تصدی گری های غیرضروری در بعد اجرا، مشارکت پذیری و توسعه همکاری ها بین دستگاه ها اعلام کرد.
فولادوند اظهار داشت: عملکرد دولت در حمایت از سرمایه گذاری در بخش غیردولتی، ایجاد فضای اعتماد و تلاش برای گفتمان سازی مشارکت و سرمایه گذاری در آموزش و پرورش یکی از عوامل موثر در موفقیت بخش غیردولتی است.
وی خاطرنشان کرد: عدم درک ضرورت مشارکت و تعهد به آن، کمبود منابع مالی، ابهام در نقش و مسوولیت طرفین مشارکت، ضعف در سیستم نظارت و ارزیابی مناسب و فقدان نیروی کار مناسب از جمله محدودیت ها در راستای گسترش آموزش خصوصی است.
فولادوند ایجاد تنوع و آزادی انتخاب و نوآوری در آموزش و پرورش، ایجاد رقابت و کیفیت بخشی، پاسخگویی، مشارکت مردم، برابری و عدالت جویی در ایجاد فرصت های آموزشی، مشتری محوری، توسعه کارآیی علمی، اقتصادی و کاهش بار مالی و مدیریت دولتی را از جمله عوامل در تحقق اهداف مدارس غیردولتی عنوان کرد.
معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان مدارس غیر دولتی و مشارکت های مردمی کشور نیز در همایشی که با موضوع توسعه مدارس غیردولتی در هفته گذشته در همدان برگزار شد گفت: برای توانمند سازی مدارس غیردولتی کمیته ای با همکاری دانشگاه فرهنگیان برای برنامه ریزی بیشتر این مدارس تشکیل شده است.
ˈمرضیه گردˈ از انعقاد تفاهم نامه با وزارت راه و شهرسازی خبر داد و گفت: در این تفاهم نامه، زمین هایی که کاربری آموزشی دارند در اختیار موسسان مدارس غیر دولتی قرار می گیرند.
مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش نیز در این همایش گفت: نقش مردم در کنار نقش دولت یکی دیگر از نگرش ها در زمینه مشارکت مردمی است زیرا سرمایه گذاری مردم باعث کاهش هزینه های دولت خواهد شد.
ˈمجتبی زینی وندˈ افزود: پشتوانه ارزشی برای مشارکت مردم وجود دارد و هیچ سندی را نمی توان یافت که به توسعه مشارکت مردمی اشاره نکرده باشد.
وی استفاده از ظرفیت فرهنگیان را از راه های برون رفت از مشکلات آموزشی دانست و گفت: باید مدارس غیر دولتی همانند مدارس دولتی دیده شوند چرا که این مدارس باعث کاهش تراکم دانش آموز در مدارس دولتی و کیفیت بخشی به عملکرد این مدارس می شوند.
زینی وند گفت: 12هزار مدرسه غیردولتی با هشت هزار نیروی آزاد در سطح کشور وجود دارد که می توان توسعه مدارس غیر دولتی را بزرگ ترین کمک به دولت دانست.
استان همدان حدود 280 هزار دانش آموز دارد که تنها 19 هزار و 636 دانش آموز در 282 مدرسه غیر دولتی مشغول به تحصیل هستند.
7523/576/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]