تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى خواهد دعايش مستجاب شود و غمش از بين برود بايد گره از كار گرفتارى باز كند....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819060164




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پودر هیدروکسی آپاتیت با کاربرد در دندانپزشکی درالبرزساخته شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

برای نخستین بار درجهان پودر هیدروکسی آپاتیت با کاربرد در دندانپزشکی درالبرزساخته شد کرج-ایرنا- برای نخستین بار درجهان ، محققان پژوهشگاه مواد وانرژی ایران مستقر درالبرزبا استفاده از یک روش جدید موفق به ساخت پودرهیدروکسی آپاتیت با مصارف پزشکی و دندانپزشکی شدند.


عضو هیات علمی پژوهشگاه مواد وانرژی ایران گفت: این محصول در ساخت و پوشش دهی کاشتنی های پزشکی و دندان پزشکی از جمله پودراستخوان، روکش پیچ و پلاک های ارتوپدی استفاده می شود.
دکتر ˈمسعود مظفریˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اندازه ذرات کوچک تر و هزینه ی کمتر برای ساخت و پوشش دهی کاشتنی های پزشکی و دندانپزشکی از مزیت های این پودر است .
همچنین افزایش سرعت تولید ذرات هیدروکسی آپاتیت، کاهش اندازه ی ذرات نهایی و بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی آن ها به عنوان یک ماده زیست سازگار از مزایای دیگر این طرح تحقیقاتی است.
مظفری ادامه داد: کلسیم فسفات ها موادی هستند که نزدیکترین شباهت را با بخش معدنی بافت استخوان و دندان را دارند و جزء مواد زیست سازگار محسوب می شوند که یکی از انواع کلسیم فسفات ها که کاربرد مناسبی درساخت و پوشش دهی کاشتنی ها دارد، هیدروکسی آپاتیت است.
وی هدف از این کار تحقیقاتی را ارایه روش ساخت نانوذرات هیدروکسی آپاتیت با استفاده از نانولیپوزوم ها به عنوان روشی جدید و کاربردی در عرصه ی ساخت و تولید این نانوذرات برشمرد.
این پژوهشگر افزود: با توجه به نتایج بدست آمده، می توان با استفاده از این روش اندازه ذرات و توزیع آن ها را کنترل و از تجمع این ذرات جلوگیری کرد، دراین طرح تحقیقاتی ، نانوذرات سنتز شده قطری درحدود 50 تا 60 نانومتر دارند.

این پژوهشگر ادامه داد: بسیاری از خواص هیدروکسی آپاتیت از جمله خواص مکانیکی مانند استحکام شکست و چقرمگی شکست، ویژگی های سطحی، زیست سازگاری و حلالیت آن، از شکل و ابعاد بلورهای این ماده تأثیر می پذیرد بنابراین کنترل ساختار بلورینگی هیدروکسی آپاتیت به منزله ی گسترش کاربردهای این ماده است.
وی با بیان اینکه در واقع در این طرح ما به دو دستاورد مناسب با استفاده از فناوری نانو دست پیدا کردیم ، افزود: سنتز نانوذرات هیدروکسی آپاتیت با استفاده از نانولیپوزوم های تولیدی که به عنوان هسته های رشد بلور های هیدروکسی آپاتیت عمل می کنند، اولین هدفی بود که موفق به انجام آن شدیم.
وی اظهار کرد: درادامه نیز، تولید نانوذرات هیدروکسی آپاتیت به صورت همگن و یکنواخت با درجه ی خلوص بالا صورت گرفت که دارای ساختار کروی مشابه به بافت زنده هستند، در این ساختار واکنش اتصال و نیز پایداری بر سطح استخوان طبیعی یا مصنوعی به نحو بارزی بهبود می یابد.
این محصول تحقیقاتی با همکاری دکتر مسعود مظفری عضو هیات علمی پژوهشگاه مواد و انرژی، دکتر فتح اله مضطر زاده عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، آرش رمدانی کارشناس ارشد مهندسی پزشکی و ابوالفضل یزدان پناه کارشناس ارشد مهندسی پزشکی از دانشگاه تهران ساخته شده است.
پژوهشگاه مواد وانرژی وابسته به وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در مشکین دشت شهرستان فردیس استان البرز مستقر است.
تاکنون محققان این پژوهشگاه ، تعداد زیادی دستاورد تحقیقاتی در زمینه اختراع ، ابتکار تولید مواد جدید داشته اند که در جهان کم نظیر بوده است.
آبگرمکن و آب شیرین کن خورشیدی از جمله دستاوردهای علمی و تحقیقاتی این پژوهشگاه است.ک/3
7418/ 691

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




10/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن