واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شرایط خواب معتدل و مطلوب از دیدگاه طب سنتی
کد خبر: ۴۱۲۳۳۶
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۱ - 30 June 2014
استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران، معتقد است: اگر فردی عادت به خواب روزانه دارد، بهتر است به تدریج آن را ترک کند به جز خواب قیلوله که زمان آن قبل از ظهر است و باعث کاهش فشارخون، کم کردن استرس، بهبود عملکرد شناختی مغز و حافظه شده و مرگ و میر ناشی از بیماریهای عروق کرونر را کاهش می دهد.
به گزارش ایسنا، دکتر غلامرضا کردافشاری گفت: ارزش اصلی خواب برقراری دوباره تعادل میان مراکز عصبی است، بیخوابی نیز مطمئنا عملکرد دستگاه عصبی را تحت تاثیر قرار میدهد.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: بیداری طولانی مدت غالبا با اختلال پیش رونده اعمال فکری همراه است و حتی گاهی ممکن است موجب فعالیتهای رفتاری غیر طبیعی شود.
وی اضافه کرد: خواب طولانی ابتدا موجب افزایش رطوبت و در صورت طولانیتر شدن، خشکی بدن را سبب میشود و بی خوابی طولانی نیز خشکی بدن را به دنبال دارد و برای بدن زیان آور است بنابراین همواره باید تعادل میان این دو رعایت شود.
این استاد دانشکده طب سنتی گفت: خواب پس از گذشتن غذا از معده باید باشد (حدود 3 ساعت پس از صرف غذا) چرا که خواب در هنگام پر بودن معده از غذا، باعث اختلال هضم، ایجاد نفخ و دیدن خوابهای ترسناک میشود.
کردافشاری با بیان اینکه همچنین نباید هنگام گرسنگی به خواب رفت زیرا رطوبت بدن بیش از حد تحلیل رفته و موجب لاغری بدن میشود، افزود: خواب زیرآفتاب نیز مضر است چرا که موجب حرکت اخلاط و تحریک صفرا میشود و به دنبال آن بخارات به سوی مغز صعود کرده و باعث ایجاد سردرد میشود.
وی تاکید کرد: خواب روزانه خوب نیست چرا که باعث فساد رنگ چهره و عدم تحلیل فضولات و اختلاط آنها با خون می شود و اگر فردی عادت به خواب روز دارد، بهتر است به تدریج آن را ترک کند به جز خواب قیلوله که زمان آن قبل از ظهر است و باعث برگشت رطوبت به بدن و تقویت حرارت غریزی میشود.
به گفته وی؛ مطالعات جدید نیز نشان می دهند که خواب قیلوله باعث کاهش فشارخون، کم کردن استرس، تقویت ذهن و بهبود عملکرد شناختی مغز و حافظه شده و مرگ و میر ناشی از بیماری های عروق کرونر را کاهش می دهد.
کردافشاری با بیان اینکه خواب معتدل 6 ساعت است و نباید از 10 ساعت بیشتر باشد، گفت: در هنگام خواب در هر فصلی بهتر است روی بدن پوشانده شود زیرا در خواب، حرارت به سمت داخل بدن میل می کند و ظاهر بدن سرد شده و با اندک نسیمی که به او برسد ممکن است زمینه ساز بیماری شود.
این استاد دانشکده طب سنتی با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان نیز، گفت: در ماه مبارک رمضان تغییراتی در زمان خواب و بیداری افراد ایجاد می شود، از دیدگاه طب جدید در این ماه به علت مصرف غذا در شب و افزایش درجه حرارت بدن، قسمت تنظیم کننده زمان خواب و بیداری در مغز دچار تغییر می شود.
کردافشاری دیر شروع به کار کردن صبحگاهی، باز بودن مراکز خرید تا دیروقت و نمایش های تلویزیونی شبانه از علل تغییر ریتم خواب و بیداری در افراد در ماه مبارک رمضان را از جمله مهمترین عوامل تغییرات خواب افراد عنوان کرد.
وی ادامه داد: بسیاری از افراد در این ماه به مناجاتهای شبانه می پردازند. همچنین برای مصرف وعده سحر زود از خواب بیدار میشوند که این مساله مدت کل خواب شبانه را کاهش میدهد.
وی در پایان تاکید کرد: بسیاری از روزهداران از خواب آلودگی روزانه درماه مبارک رمضان شکایت دارند که باید زمان خواب توسط افراد با اقداماتی از قبیل زود به خواب رفتن درشب، طوری تنظیم شود که حداقل 6- 5 ساعت خواب آرام داشته باشند که البته خواب با شکم پر بلافاصله پس از افطار یا سحر توصیه نمیشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]