واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «تولد در زمين سوخته»، نخستين تلاش ايراني براي روايت جنايات امريكا و اسرائيل
اين واضح است كه امروز اين ايران است كه جبهه مقابل جبهههاي معاند است و عرصه مستندسازي به خصوص در عرصه بينالمللي ميدان امروز نبرد ماست
همزمان با سالروز مبارزه با سلاحهاي ميكروبي و شيميايي مراسم رونمايي از مستند «تولد در زمين سوخته» به كارگرداني وحيد فرجي و تهيهكنندگي سليم غفوري با حضور نادر طالبزاده، روحالله سهرابي، قائممقام انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس، محمدرضا تقيپور رئيس موزه صلح و دو تن از جانبازان شيميايي روز گذشته در محل خبرگزاري تسنيم برگزار شد.
محمدرضا تقيپور، رئيس موزه صلح تهران ضمن تبريك به وحيد فرجي كارگردان مستند «تولد در زمين سوخته» و با اشاره به اينكه جسارت آقاي فرجي و تيمش براي ورود به اين مسئله و پذيرش خطر حضور بيمحابا در مناطق آلوده به سلاحهاي شيميايي واقعاً جاي تبريك دارد، اظهار ميدارد: مسئله سلاحهاي شيميايي و قربانيان اين سلاحها، مسئله به شدت مهمي است و ما در موزه صلح كار در مورد اين مسئله را پروژه مهم خود ميدانيم. ما امروز ميتوانيم اين ادعا را داشته باشيم كه در موزه صلح تهران به مدت چهار سال مشغول بازخواني و راويگري اين مسئله از زبان خود قربانيان شيميايي هستيم. تقيپور در پايان صحبتهايش ميگويد: خيلي خوشحالم كه بالاخره اثري در اين مورد در ايران هم ساخته شده و اميدوارم كه اين تلاشها، تلاش مؤثري در ممنوعيت نه فقط سلاحهاي شيميايي و اورانيوم ضعيفشده كه همه سلاحهاي ممنوعه و كشتارجمعي باشد.
در ادامه اين مراسم نادر طالبزاده به عنوان يكي ديگر از سخنرانان جلسه با تأكيد بر اينكه متأسفانه در ساليان گذشته براي ورود نيروهاي فرهنگي متعهد به عرصه فرهنگ و هنر ايران موانعي ايجاد شده بود، ادامه ميدهد: اما اين موج جديد از جوانان هنرمند و رسانهاي ايراني كه وارد عرصه شدهاند تمام معادلات را عوض خواهند كرد و عرصه را تغيير خواهند داد. اما در اين ميان رسانه ملي و بقيه ارگانهاي مهم دولتي و حاكميتي موظفند تا از اين آثار حمايت كنند. رسانه ملي موظف است كه اين مستند و مستندهايي شبيه به اين را كه توسط نسل جوان مستندساز در ايران توليد ميشود، پخش كند و بلندگويي براي اينگونه كارها شود.
اين كارشناس رسانه و فرهنگ با بيان اينكه نمايش اين مستندها در زمان مناسب تنها وظيفه تلويزيون نيست، ميافزايد: گاهي اوقات حتي تحليل فيلمهاي مستند نيز باعث ديده شدن آنها ميشود. كشورهاي غربي از دهههاي گذشته كار تحليل مستندها و معرفي آدمهايشان را به صورت متناوب در كشور خود انجام ميدادند و آنها را نقد ميكردند كه اين تبديل به يك سنت و پيشرفت آنها شد و ما نيز بايد اين كار را انجام دهيم و احساس ميكنم اين كار بايد در كشور فرهنگ شود. طالبزاده در پايان با اشاره به اينكه مستندسازي در ايران رو به جلو و پيشرفت قرار دارد، تصريح ميكند: اين واضح است كه امروز اين ايران است كه جبهه مقابل جبهههاي معاند است و عرصه مستندسازي به خصوص در عرصه بينالمللي ميدان امروز نبرد ماست. پيش از اينكه رقيبي بيايد ما بايد خودمان پيشگام شويم و در موضوعات مختلف ورود پيدا كنيم. جمهوري اسلامي اين ظرفيت را دارد به خصوص مستندسازان بينالمللي كه ميتوان صداي فيلمسازي آنها را در خارج از كشور به خودي خود شنيد.
روحالله سهرابي، قائم مقام انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس بنياد روايت نيز در ادامه اين مراسم درباره موج جديد ورود هنرمندان متعهد و حزباللهي به عرصه فرهنگ و هنر ميگويد: ورود نيروهاي مذهبي و حزباللهي در بخش مستندها، فيلمهاي كوتاه و حتي فيلمهاي بلند بيشتر شده است و بحث باور داشتن اين افراد، دغدغههاي آنها و شنيدن صداي جوانان بايد در اولويتهاي سازمانها و ارگانهاي مربوط قرار بگيرد. كارگردان «خاكستر و برف» همچنين اظهار ميدارد: جواناني كه در دوره جديد به حرفه مستندسازي ورود پيدا كردهاند، خط بطلاني بر فرضيه «طيف مذهبي تنها طيف مذهبي هستند و نه متخصص» زدهاند، اين مستند و مستندهاي مشابه داخل كشور يك سر و گردن بالاتر از مستندهاي شبكههاي بيبيسي و. . . است و اين نشان ميدهد كه مستندسازي در ايران به شدت رشد كرده است.
وي در پايان تأكيد ميكند: در انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس هم همين رويكرد مدنظر ما بوده است. مستند «تولد در زمين سوخته» نخستين تلاش ايراني براي روايت فجايعي است كه در طول سالهاي اخير با حمله امريكا و اسرائيل به مناطق مختلف جهان اتفاق افتاده است. اين مستند با موضوع آثار منفي استفاده از تسليحات حاوي اورانيوم ضعيف شده، در هشت قسمت 25 دقيقهاي تهيه شده است.
نویسنده : مسيح محمدي
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]