تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834622212
آثار معنوی و جسمانی روزه
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آثار معنوی و جسمانی روزه کرج-ایرنا- روزه اثرات مختلف و فراوانی بر روی روزه دار می گذارد که از مهم ترین آنها تاثیر تربیتی ، اجتماعی ، بهداشتی و درمانی است.
به گزارش ایرنا، دراین گزارش تلاش شده تا به اختصار برخی آثار روزه داری در ابعاد مختلف از نگاه دینی و علمی تشریح شود.
*** آثار تربیتی روزه
روزه دارای از نظر مادی و معنوی آثار زیادی بروجود انسان میگذارد، که از همه مهمتر ˈبعد اخلاقیˈ و فلسفه تربیتی آن است.
از فوائد مهم روزه این است که روح انسان را ˈتلطیفˈ، و اراده او را ˈقویˈ، و غریزه را ˈتعدیلˈ میکند.
روزهدار باید در حال روزه با وجود گرسنگی و تشنگی از غذا و آب و همچنین لذت جنسی چشم بپوشد و ثابت کند او همچون حیوان در بند اصطبل و علف نیست، او میتواند زمام نفس سرکش را به دست گیرد، و بر هوسها و شهوات خود مسلط شود.
در حقیقت، بزرگترین فلسفه روزه همین اثر روحانی و معنوی آن است، انسانی که انواع غذاها و نوشابهها را در اختیار دارد و هر لحظه تشنه و گرسنه شد به سراغ آن ها میرود همانند درختانی است که در پناه دیوارهای باغ بر لب نهرهامیرویند، این درختان نازپرورده، بسیار کممقاومت و کمدوام، اگر چند روزی آب از پای آنها قطع شود پژمرده میشوند و میخشکند.
اما درختانی که از لابلای صخرهها در دل کوهها و بیابانها میرویند و نوازشگر شاخههایشان از همان طفولیت طوفانهای سخت، و آفتاب سوزان و سرمای زمستان است و با انواع محرومیتها دست به گریبانند، محکم و با دوام و پر استقامت و سختکوش و سختجانند!.
روزه نیز با روح و جان انسان همین عمل را انجام میدهد و با محدودیتهای موقت به او مقاومت، قدرت اراده و توان مبارزه با حوادث سخت میبخشد و چون غرائز سرکش را کنترل میکند، بر قلب انسان نور و صفا میپاشد.
خلاصه، روزه انسان را از عالم حیوانیت ترقی داده و به جهان فرشتگان صعود میدهد، جمله لَعَلَّکُمْ تَتَّقُون: ˈباشد پرهیزگار شویدˈ اشاره به همه این حقایق است و نیز حدیث معروف: الصَّوْمُ جُنَّةٌ مِنَ النَّار: ˈروزه سپری است در برابر آتش دوزخˈ اشاره به همین موضوع است.
در حدیث دیگری ازحضرت علی (ع ) میخوانیم: از پیامبر صلی الله علیه و آله پرسیدند: چه کنیم شیطان از ما دور شود؟ فرمود: الصَّوْمُ یُسَوِّدُ وَجْهَهُ، وَ الصَّدَقَةُ تَکْسِرُ ظَهْرَهُ، وَ الْحُبُّ فِی اللَّهِ وَ الْمُواظَبَةُ عَلَی الْعَمَلِ الصَّالِحِ یَقْطَعُ دابِرَهُ، وَ الإِسْتِغْفارُ یَقْطَعُ وَتِینَهُ: ˈروزه روی شیطان را سیاه میکند و انفاق در راه خدا پشت او را میشکند و دوست داشتن به خاطر خدا و مواظبت بر عمل صالح دنباله او را قطع میکند و استغفار رگ قلب او را میبردˈ!. در «نهج البلاغه» به هنگامی که امیر مؤمنان علی علیه السلام فلسفه عبادات را بیان میکند، به روزه که میرسد چنین میفرماید: ... وَ الصِّیامَ ابْتِلاءً لإِخْلاصِ الْخَلْق: ˈخداوند روزه را از این جهت تشریع فرموده که روح اخلاص در مردم پرورش یابدˈ!. «2»و نیز در حدیث دیگری از پیامبر صلی الله علیه و آله میخوانیم: إِنَّ لِلْجَنَّةِ باباً یُدْعَی الرَّیَّانُ لایَدْخُلُ فِیْها إِلَاّ الصَّائِمُونَ: «بهشت دری دارد به نام ریان (سیراب شده) که تنها روزهداران از آن وارد میشوند». «3»مرحوم ˈصدوقˈ در ˈمعانی الاخبارˈ در شرح این حدیث مینویسد:انتخاب این نام برای این درِ بهشت، به خاطر آن است که بیشترین زحمت روزهدار از ناحیه عطش است، هنگامی که روزهداران از این در وارد میشوند چنان سیراب میشوند که بعد از آن هرگز تشنه نخواهند شد.
*** اثرات اجتماعی روزه
روزه یک درس مساوات و برابری در میان افراد اجتماع است، با انجام این دستور مذهبی، افراد متمکن هم وضع گرسنگان و محرومان اجتماع را به طور محسوس در مییابند و هم با صرفهجویی در غذای شبانه روزی خود میتوانند به کمک آنها بشتابند.
البته ممکن است با توصیف حال گرسنگان و محرومان، سیران را متوجه حال گرسنگان ساخت، ولی اگر این مسأله جنبه حسی و عینی به خود بگیرد اثر دیگری دارد، روزه به این موضوع مهم اجتماعی رنگ حسی میدهد، لذا در حدیث معروفی از امام صادق علیه السلام نقل شده که ˈهشام بن حکمˈ از علت تشریع روزه پرسید، امام علیه السلام فرمود: إِنَّما فَرَضَ اللَّهُ الصِّیامَ لِیَسْتَوِیَ بِهِ الْغَنِیُّ وَ الْفَقِیرُ وَ ذلِکَ أَنَّ الْغَنِیَّ لَمْیَکُنْ لِیَجِدَ مَسَّ الْجُوعِ فَیَرْحَمَ الْفَقِیرَ لِا نَّ الْغَنِیَّ کُلَّما أَرادَ شَیْئاً قَدَرَ عَلَیْهِ فَأَرَادَ اللَّهُ تَعالی أَنْ یُسَوِّیَ بَیْنَ خَلْقِهِ وَ أَنْ یُذِیقَ الْغَنِیَّ مَسَّ الْجُوعِ وَ الأَلَمِ لِیَرِقَّ عَلَی الضَّعِیفِ وَ یَرْحَمَ الْجائِعَ: ˈروزه به این دلیل واجب شده است که میان فقیر و غنی مساوات بر قرار گردد، و این به خاطر آن است که غنی، طعم گرسنگی را بچشد و نسبت به فقیر ادای حق کند؛ چرا که اغنیاء بطورمعمول هر چه را بخواهند برای آنها فراهم است، خدا میخواهد میان بندگان خود مساوات باشد و طعم گرسنگی و درد و رنج را به اغنیاء بچشاند تا به ضعیفان و گرسنگان رحم کنند».
راستی اگر کشورهای ثروتمند جهان چند روز را در سال روزه بدارند و طعم گرسنگی را بچشند، باز هم این همه گرسنه در جهان وجود خواهد داشت؟!
*** اثر بهداشتی و درمانی روزه
در طب امروز و همچنین طب قدیم، اثر معجزآسای ˈامساکˈ در درمان انواع بیماریها به اثبات رسیده و قابل انکار نیست.
کمتر طبیبی است که در نوشتههای خود اشارهای به این حقیقت نکرده باشد؛ زیرا میدانیم عامل بسیاریاز بیماریها زیاده روی در خوردن غذاهای مختلف است، چون مواد اضافی، جذب نشده به صورت چربیهای مزاحم در نقاط مختلف بدن یا چربی و قند اضافی در خون باقی میماند، این مواد اضافی در لابلای عضلات بدن در واقع لجن زارهای متعفنی برای پرورش انواع میکروبهای بیماریهای عفونی است و در این حال، بهترین راه برای مبارزه با این بیماریها نابود کردن این لجنزارها از طریق امساک و روزه است.
روزه زبالهها و مواد اضافی و جذب نشده بدن را میسوزاند و درواقع بدن راˈخانه تکانیˈ میکند.
به علاوه یک نوع استراحتِ قابل ملاحظه برای دستگاههای گوارشی و عامل مؤثری برای سرویس کردن آنها است و با توجه به این که این دستگاه از حساسترین دستگاههای بدن است و در تمام سال به طور دائم مشغول کار است، این استراحت برای آنها نهایت لزوم را دارد.
بدیهی است، شخص روزهدار، طبق دستور اسلام به هنگام ˈافطارˈ و ˈسحرˈ نباید در غذا افراط و زیاده روی کند، تا از این اثر بهداشتی نتیجه کامل بگیرد، در غیر این صورت ممکن است نتیجه بر عکس شود.
الکسی سوفورین دانشمند روسی در کتاب خود نویسد: «درمان از طریق روزه، فایده ویژهای برای درمان کم خونی، ضعف رودهها التهاب بسیط و مزمن، دملهای خارجی و داخلی، سل، اسکلیروز، روماتیسم، نقرس، استسقاء، نوراستنی، عِرْق النساء، خراز (ریختگی پوست)، بیماریهای چشم، مرض قند، بیماریهای جلدی، بیماریهای کلیه، کبد و بیماریهای دیگر دارد.
معالجه از طریق امساک اختصاص به بیماریهای فوق ندارد، بلکه بیماریهایی که مربوط به اصول جسم انسان است و با سلولهای جسم آمیختهشده، همانند: سرطان، سفلیس، سل و طاعون را نیز شفا میبخشد»!.
در حدیث معروفی، پیغمبر صلی الله علیه و آله اسلام میفرماید: صُومُوا تَصِحُّوا: «روزه بگیرید، سالم میشوید».
در حدیث معروف دیگری از پیامبر اسلام (ص ) می فرماید: المِعْدَةُ بَیْتُ کُلِّ داءٍ وَ الْحِمْیَةُ رَأْس کُلِّ دَواءٍ: ˈمعده خانه تمام دردها است و امساک بالاترین داروهاˈ!
گزارش از: حجت الاسلام قادر محمدی امام جمعه چهارباغ
691
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]
صفحات پیشنهادی
ماه مهمانی/۱ اهمیت، آثار و پاداش روزهداری+صوت و فیلم
ماه مهمانی ۱اهمیت آثار و پاداش روزهداری صوت و فیلممهمترین اثر روزهداری رسیدن به تقوای الهی است به همین جهت است که خدای متعال میفرماید روزه براى من است و خودم پاداش آن را مىدهم به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس روزه ماه مبارک رمضان اهمیت بسیار زیادی دارد درفلسفه روزه افزایش معنویت در جامعه است
استانها شمال مازندران حجت الاسلام ابراهیمی فلسفه روزه افزایش معنویت در جامعه است ساری - خبرگزاری مهر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از ماه رمضان به عنوان فرصتی برای تغییر سبک زندگی یاد کرد و گفت فلسفه روزه افزایش معنویت است به گزارش خبرنگار مهر حجت الاسلام عباسعلآثار تربیتی و معنوی مسجد راه مقابله با انحراف ها است
استاد حوزه علمیه آمل آثار تربیتی و معنوی مسجد راه مقابله با انحراف ها است خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه آمل با بیان این که مسجد از دیدگاه دین مبین اسلام کانون ایمان تقوا محیط پاکی و قداست است گفت مسجد مرکز تبلور عبودیت و بندگی در برابر پروردگار جهانیان است که باید ارتباط اسیدمهدی طباطبایی: منبرهای ماه رمضان باید به دور از توهین و حرمت شکنی باشد/ کسی که وارد ضیافتخانه الهی شود، قطع
سیدمهدی طباطبایی منبرهای ماه رمضان باید به دور از توهین و حرمت شکنی باشد کسی که وارد ضیافتخانه الهی شود قطعا به رشد معنوی میرسد طباطبایی استاد اخلاق با تاکید براینکه منبرها در ماه رمضان باید به دور از هتک حرمت و توهین باشد خاطرنشان کرد منبرها باید در خدمت دعوت مردم به سوی خمدیرکل جدید بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان کیست؟
دوشنبه ۲ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۴ سردار محمد علیپور به عنوان مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان معارفه شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا – منطقه خوزستان- مراسم تودیع و معارفه مدیران کل پیشین و جدید بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان درتمام آثار جرج الیوت در ایران
دوشنبه ۲ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۷ رضا رضایی از ترجمه مجموعه آثار جرج الیوت به فارسی خبر داد این مترجم درباره این مجموعه به خبرنگار ادبیات و نشر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا گفت از میان آثار جرج الیوت دو کتاب او قبلا به فارسی ترجمه شده است آسیاب کنار فلوس و میدل مارچ از رمانهنرمافزار بانک اطلاعات آثار موزهای کتابخانه و موزه ملی ملک در میان 8 دستاورد برتر ایران جای گرفت
نرمافزار بانک اطلاعات آثار موزهای کتابخانه و موزه ملی ملک در میان 8 دستاورد برتر ایران جای گرفت نرمافزار بانک اطلاعات آثار موزهای کتابخانه و موزه ملی ملک که به وسیله کارشناسان این موسسه طراحی شده است توانست در میان هشت دستاورد برتر کشور در حوزه فناوری اطلاعات جای گیرد بهبه امید روزهای بهتر
به امید روزهای بهتر جامجم یک روزنامه غیرسیاسی است و دغدغه اصلیاش پرداختن بهمسائل فرهنگی اجتماعی و شاید یکی از بزرگترین مشکلات کار در گروه سیاسی روزنامه ما از همین جا نشأت بگیرد حرکت در فضایی که هم سیاسی هست و هم نیست برای توضیح بیشتر خوب است مثالی بزنم شما اگر نویسنده یکیروزه چه افرادی کامل نیست؟
هر روز با کلام چهارده معصوم روزه چه افرادی کامل نیست امام علی علیه السلام می فرمایند چه بسا روزه دارى كه از روزه اش جز گرسنگى و تشنگى بهره اى ندارد و چه بسا شب زنده دارى كه از نمازش جز بيخوابى و سختى سودى نمى برد به گزارش گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران یکی از اعمال اصلی مدعای روز اول ماه مبارک رمضان مرا در زمره روزهداران و نمازگزاران حقیقی قرار بده+صوت
دعای روز اول ماه مبارک رمضانمرا در زمره روزهداران و نمازگزاران حقیقی قرار بده صوتاولین روز ماه رمضان را در حالی آغاز میکنیم که از پروردگار خویش میخواهیم ما را در زمره روزهداران و نمازگزاران حقیقی خودش قرار دهد و از گناهان ما در گذرد چرا که او عفوکننده گناهکاران عالم است بهمختارپور: رهبر انقلاب در تقریظهای خود بر ضرورت و اهمیت انتشار آثار دفاع مقدس تاکید ویژه دارند
فرهنگ و ادب ادیبات ایران چهارمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت-3 مختارپور رهبر انقلاب در تقریظهای خود بر ضرورت و اهمیت انتشار آثار دفاع مقدس تاکید ویژه دارند مدیر انتشارات انقلاب اسلامی گفت از منظر رهبر معظم انقلاب رزمندگان اسلام از فرصت استثنایی ـ الهی دفاع مقدس بیشترین بهالهی مرا در زمره روزهداران قرار ده
دعای روز اول ماه رمضان الهی مرا در زمره روزهداران قرار ده در دعای روز اول ماه رمضان می خوانیم "اللهمَّ اجعل صِیامی فیهِ صِیامَ الصائِمین وَ قِیامی فیهِ قِیامَ القائِمین وَ نَبِّهنی فیهِ عَن نَومَةِ الغافِلین وَ هَب لی جُرمی فیهِ یا اِلهَ العالَمین وَاعفُ عَنّی یا عافِیطرح نشاط معنوی در 17بقعه متبرکه استان اردبیل برگزار می شود
طرح نشاط معنوی در 17بقعه متبرکه استان اردبیل برگزار می شود اردبیل- ایرنا- مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت همزمان با سراسر کشور طبق سنوات گذشته طرح نشاط معنوی در 17 بقعه متبرکه شاخص در چهار شهرستان استان برگزار می شود به گزارش ایرنا حجت الاسلام وحدت مشهوری نظری روز ددر چهارمین مراسم پاسداشت «ادبیات جهاد و مقاومت»/۲ مختارپور: اهمیت حفظ و نشر آثار ارزشهای دفاع مقدس
در چهارمین مراسم پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت ۲مختارپور اهمیت حفظ و نشر آثار ارزشهای دفاع مقدس در تقریظهای رهبریعلیرضا مختارپور گفت رهبر معظم انقلاب اسلامی نهضت اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی ره و حماسه هشت سال دفاع مقدس را گنجینه بسیار غنی در تاریخ ایران دانسته و اننمایش آثار کشورهای خارجی در نمایشگاه قرآن
نمایش آثار کشورهای خارجی در نمایشگاه قرآن تهران - ایرنا - کشورهای سوریه ترکیه و لبنان در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم آثار و محصولات قرآنی خود را به نمایش گذاشتند به گزارش روز یکشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا این غرفه ها در روزهای برپایی این رویداد مذهبی و فرهنگی پذیرامعصومه آباد:کتاب من زنده ام معجزه قلم بود/ مادرم در دیدار مقام معظم رهبری از روزهای سخت انتظار اسارت گفت
در مراسم رونمایی از تقریظ آیت الله خامنه ای بر کتاب من زندهام مطرح شد 2 معصومه آباد کتاب من زنده ام معجزه قلم بود مادرم در دیدار مقام معظم رهبری از روزهای سخت انتظار اسارت گفت معصومه آباد کتاب من زنده ام را معجزه ی قلم نه تبحر خود در نویسندگی دانست به گزارش خبرنگار ادبیا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها