واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در کافه کتاب این هفته؛
خاطرات شهید بهشتی در کتاب "او یک ملت بود" + فیلم و تصاویر
بسته خبری کافه کتاب این هفته به مناسبت هفتم تیرماه و سالروز شهادت 72 تن از یاران صدیق امام (ره) و در رأس آنها شهید مظلوم آیتالله دکتر بهشتی کتاب "او یک ملت بود" را معرفی کرد.
هفتم تیرماه 33 سال پیش، ساعت 21:13 دقیقه ناگهان انفجار و پرپر شدن 72 گل به همراه یک ملت، شهید سیدمحمد حسینی بهشتی برای ما یک ملت بود.
کتاب "او یک ملت بود" خاطرات شهید سیدمحمد حسینی بهشتی به کوشش آقای محمدعلی صمدی است.
قرارمان با نویسنده را هم در منزل خود شهید بهشتی گذاشتیم.
"او یک ملت بود" به خاطراتی از شهید دکتر سیدمحمد حسینی بهشتی میپردازد. در پشت جلد این کتاب میخوانیم: من اصلا سیگار نمیکشم، گفتند زیرسیگاریاش از طلاست... این دروغها را تا کی مردم باور میکنند؟ تنها افتخار من این است که طلبهای هستم.
"او یک ملت بود" عنوان کتابی است که به خاطراتی از شهید آیتالله سیدمحمد حسینی بهشتی، میپردازد. این کتاب به کوشش محمدعلی صمدی تدوین شده است.
وی در مقدمه به برخی از مهمترین سوابق سیاسی و فعالیتهای مبارزاتی شهید آیتالله بهشتی، با توجه به نظریات جامعهشناسان غربی درباره نحوه بروز انقلاب ایران و اسنادی در اینباره اشاره دارد.
در بخشی از مقدمه "او یک ملت بود" و در صفحه هشتم کتاب میخوانیم: «... شاید نخستین کسانی که در مییابند «دکتر بهشتی»، نقشی بسیار پررنگتر از یک انقلابی متعارف، در مسیر خیزش اسلامی مردم ایران یافته است، اعضای سفارت «ایالات متحده» در ایران باشند. درست دو هفته پیش از خروج شاه از کشور و یک ماه پیش از ورود امام خمینی به ایران، گزارشی از سفارت ایالات متحده در ایران، به واشنگتن مخابره میشود که بخشی از آن به این شرح است:
موضوع: توضیحات «کاتم» درباره امام خمینی(ره)، نهضت آزادی و جبهه ملی در رابطه با موضوع سازمان خمینی در داخل ایران. کاتم گفت رهبر واقعی سازمان، سیدمحمد حسینی بهشتی یکی از ملاهای قلهک است که جنبش را هدایت میکند و رابط اصلی با پاریس (محل استقرار امام خمینی(ره) در دوران تبعید) میباشد. آیتالله طالقانی، آیتالله رفسنجانی و آیتالله منتظری رهبران اصلی افتخاری هستند. ولی قطعا شکی وجود ندارد که بهشتی و گروه او متشکل از ملاهای جوانتر و همکاران غیر روحانی... کار اصلی را انجام میدهند. «بازرگان» رهبر افتخاری مهمی است، ولی یک سازمانده واقعی نیست.
8 روز پس از نگارش گزارش مزبور، «ریچارد کاتم» در گزارشی دیگر به آمریکا از آقای «بهشتی» با این عنوان "ژنرال اصلی خمینی در ایران" یاد میکند."
این کتاب مصور رنگی، با تصویری از صفحه نخست شناسنامه که آیتالله بهشتی را متولد دوم آبان 1307 در شهر اصفهان معرفی کرده است، آغاز میشود و در ادامه به نقل از ماهنامه «شاهد» در اردیبهشت سال 1360، «شهید بهشتی» به زندگینامه و شرح نحوه تحصیلات، مبارزات خود در داخل و خارج از کشور و کتابهایی که تا آن زمان تالیف کرده بود میپردازد.
علی دوانی، هادی مروی، غلامعلی حدادعادل، محمدرضا مهدوی کنی، رحیم کمالیان، روحالله حسینیان، فرشاد مومنی، سیدعلیرضا بهشتی، سیدمحمدرضا بهشتی، سیدهادی خسروشاهی، معصومه بیگم خاتونآبادی، حسین صفارهرندی، عزتالشریعه مدرس مطلق، ملوکالسادات بهشتی، علی قائمی، حسین مهدیان، مسیح مهاجری، علی صیاد شیرازی، محمدعلی موحدی کرمانی، محمد محمدی ریشهری، حمید داوودآبادی، صمد دوجایی، مهدی اصفهانیان و علیرضا نادعلی افرادیاند که خاطراتی از آنان درباره شهید آیتالله سیدمحمد حسینی بهشتی در این کتاب آمده است.
صمدی، تدوینگر کتاب در گفتگو با محمد مسعود مصدرالامور مدیر بسته خبری کافه کتاب گفت: کوشیده است در خلال آوردن خاطرات دوستان، همرزمان، فرزندان و خانواده این دانشمند شهید، تصاویری را ارائه کند و خاطراتی را به زبان خود او نیز بیاورد و این شیوه، بر جذابیت مرور خاطرات دکتر بهشتی میافزاید.
نویسنده در بخشی از خاطرات سید علیرضا بهشتی در صفحه 95 آورده است: "یکبار لامپ اتاق منزلمان که محل مطالعه و تحقیق پدر بود، سوخت و از تعاونی دادگستری برای آنجا لامپ خریداری شد. ایشان لامپ را پس فرستادند و گفتند: "اینجا اتاق کارهای شخصی خودم هست و لذا لامپ را باید از مغازهای معمولی و با قیمت عادی بخریم." شاید خیلیها ندانند که ایشان حقوق از دادگستری نمیگرفتند و تا آخر، از همان حقوق بازنشستگی آموزش و پرورش استفاده میکردند.
"یازهرا" ناشر کتاب «او یک ملت بود» با شمارگان پنجهزار نسخه، در 224 صفحه، قطع رقعی و به بهای 85 هزار ریال است. بسته خبری کافه کتاب ویژه اخبار 21 شبکه اول سیما شما را به خواندن این کتاب به همراه یک فنجان قهوه داغ دعوت میکند. تا کتاب و کافه کتابی دیگر...
برای دیدن فیلم و تصاویر اینجا کلیک کنید.
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]