تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس رحم نكند به او رحم نشود، هر كس نبخشد بخشيده نشود و هر كس پوزش را نپذيرد، خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802956543




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رژیم صهیونیستی زیر فشار افکار عمومی جهان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

رژیم صهیونیستی زیر فشار افکار عمومی جهان تهران-ایرنا- اهمیت روزافزون افکار عمومی در سپهر جهانی شدن ارتباطات همراه با انتقال تدریجی مرکز ثقل روابط بین الملل از غرب به شرق و ترک برداشتن دنیای تک قطبی روز به روز عرصه را برای رژیم صهیونیستی تنگ تر می کند.


خبرگزاری جمهوری اسلامی هفتم تیرماه به نقل از رادیو رژیم صهیونیستی گزارش کرد سه کشور اروپایی فرانسه، ایتالیا و اسپانیا به شرکت های بازرگانی خود هشدار داده اند با شرکت های صهیونیستی که در شهرک های واقع در فلسطین اشغالی فعالیت می کنند، همکاری نکنند.
این تحریم ها شامل شهرک هایی می شود که در مناطق اشغال شده پس از جنگ 1346 خورشیدی (1967 میلادی) اعراب و رژیم صهیونیستی ساخته شده اند.
پیش از این نیز برخی نهادهای صنفی و مردمی انگلیس، استفاده از کالاهای تولید شده در شرکت های فعال در شهرک های صهیونیستی را تحریم کرده بودند.
بسیاری از کشورهای اروپایی، شهرک سازی های رژیم صهیونیستی را غیرقانونی و خلاف قواعد بین المللی می دانند؛ امری که گفت و گوهای سازش را به بن بست می کشاند.
به نظر می رسد تحولات تازه ای در مساله فلسطین و رژیم صهیونیستی ایجاد شده است به گونه ای که رژیم صهیونیستی دیگر نمی تواند سیاست های نژادپرستانه خود علیه مردم فلسطین را به راحتی اعمال کند و همانند همیشه از پیامدهای سیاسی آن نیز در امان باشد.
**رژیم صهیونیستی و گفت و گوهای سازش
شکست آخرین دور گفت و گوهای سازش که وزیر امور خارجه آمریکا مسوول اجرای آن بود، موجی از نارضایتی های بین المللی از سیاست های توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی را به دنبال داشت.
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، گروه های فلسطینی را مسوول این شکست معرفی کرد و از ساخت چند صد واحد مسکونی دیگر در سرزمین های اشغال شده پس از سال 1967 خبر داد؛ امری که بر دامنه نارضایتی ها از توسعه طلبی های رژیم صهیونیستی افزود.
اعلام تشکیل دولت وحدت ملی میان گروه های فلسطینی نیز خشم صهیونیست ها را به همراه داشت به گونه ای که فشارها بر ساکنان نوار غزه و کرانه باختری افزایش یافت و توسعه طلبی های این رژیم در مناطق شرقی بیت المقدس بیشتر شد.
پیامدهای این دگرگونی ها در مساله گم شدن سه نوجوان یهودی خود را نشان داد.
به دنبال ناپدید شدن این سه نوجوان، رژیم صهیونیستی برای سیاست افزایش فشارها بر مردم فلسطین بهانه ای یافته است.
به نظر می رسد این رژیم تلاش دارد با مطرح کردن بحث ربوده شدن آنان و تلاش برای مظلوم نمایی صهیونیست ها، فضای بین المللی را علیه مردم فلسطین تحریک کند؛ غافل از اینکه فضای بین المللی دگرگون شده است.
**افکار عمومی جهان و فشار بر رژیم صهیونیستی
نقش افکار عمومی در محاسبات سیاسی کشورها با افزایش روزافزون اهمیت آن و گسترش بیش از پیش رسانه های ارتباط جمعی پررنگ تر از همیشه شده است. بر این پایه، هزینه های پشتیبانی از رژیم صهیونیستی حتی برای کشورهای اروپایی نیز روز به روز افزایش می یابد.
رژیم صهیونیستی که طی دهه ها در محافل بین المللی مظلوم نمایی کرده و تاکنون با فشار لابی های خود توانسته است مردم فلسطین را در منگنه قرار دهد، اینک در بند همان ریسمانی گرفتار آمده که کشورهای غربی سال ها با استفاده از آن سیاست های استعمارگرایانه خود را علیه کشورهای غیر غربی اعمال کرده اند. این ریسمان، چیزی نیست جز اصول مردم سالاری و مشتقات آن مانند حقوق بشر.
وضعیت حقوق بشر در سرزمین اشغالی به اندازه ای اسفناک است که به بهانه ناپدید شدن سه دانش آموز شهرک نشین، رژیم صهیونیستی تاکنون چندین فلسطینی را به شهادت رسانده و بسیاری دیگر را به بند کشیده است.
همه این رخدادها زیر گوش غربی هایی رخ می دهد که فریاد حقوق بشری شان گوش فلک را کر کرده است.
به یقین این رخدادها از دید افکار عمومی جهان پنهان نمی ماند زیرا این امر همزمان شده است با برخی دگرگونی های ساختار جهانی قدرت.
** دگرگونی فضای بین المللی و مساله فلسطین
بسیاری از تحلیلگران، قرن بیست و یکم را «قرن آسیا» نامیده اند زیرا نشانه هایی از انتقال مرکز ثقل قدرت از غرب به شرق بروز یافته است.
شاهدیم که چین و روسیه دوره توازن بخشی با آمریکا را آغاز کرده اند. حتی کشورهای اروپایی مانند آلمان و فرانسه نیز تلاش دارند بر یکجانبه گرایی آمریکا پایان بخشند.
این تحولات در عرصه بین المللی باعث شده است کشورهای رقیب در جست و جوی روزنه ای به منظور ایجاد جای پایی برای خود در مناطق گوناگون باشند.
خاورمیانه با توجه به ویژگی های خود یکی از مهم ترین مناطقی است که قدرت های بزرگ به دنبال نفوذ در آن، تلاش دارند به توازن با یکدیگر بپردازند.
این مساله را نیز باید در نظر گرفت که هر چند اقدام این سه کشور اروپایی گامی مثبت در محکومیت رژیم صهیونیستی و احقاق حقوق مردم فلسطین است، اما حقوق بشر همچنان به عنوان «اسب تروا»ی کشورهای اروپایی برای نفوذ در مناطق دیگر در اختیار آنها قرار دارد.
** جمع بندی
سه عامل کلیدی، موضع گیری های تازه کشورهای اروپایی علیه سیاست های توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی را رقم زده است.
نخست، اهمیت افکار عمومی همراه با گسترش روزافزون ابزارهای ارتباط جمعی و به دنبال آن، بازتاب رنج مردم فلسطین در سطح وسیع جهانی.
دوم، دگرگونی معادله های قدرت در سطح جهانی و انتقال مرکز ثقل قدرت از غرب به شرق؛ این وضعیت به همه گیر شدن مخالفت با یکجانبه گرایی در سطح جهانی منجر شده است.
سوم، استفاده ابزاری کشورهای اروپایی از حقوق بشر برای ایجاد جای پا در مناطق دیگر.
تلاقی این سه عامل زمانی مشخص تر می شود که در نظر بگیریم اروپایی ها می خواهند موضوع فلسطین از انحصار آمریکا خارج شود و آنها نیز نقشی در حل و فصل آن داشته باشند.
تلاش روسیه برای دخالت در مساله فلسطین و نقش پذیری در آن نیز فضای مناسبی را برای رزمایش قدرت کشورهای اروپایی ایجاد کرده است.
گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**م.ج**1961**1358

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




08/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن