واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بهشتی تکرار نشد - محمدرضا باهنر امروز 7 تیر مصادف است با سالگرد حادثه تروریستی انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت آیت الله بهشتی و 72 تن از یاران انقلاب و نظام. این اتفاق برای نظام نوپای جمهوری اسلامی حادثه ای خطیر و در حکم یک زلزله بزرگ بود.
برگزاری یادبودها و مراسم گرامیداشت باید با هدف انتقال تجربیات و خاطرات به نسل های بعدی باشد؛ و تشریح کند که انقلاب اسلامی ایران در مسیر بالندگی و رسیدن به نقطه امروزی از چه حوادث و مخاطراتی گذر کرده است.
مسلم است که برنامه ریزی تروریستی یاد شده با هدف از کار انداختن هر سه قوه کشور و نظام بود.
می دانیم که در آن جلسه، مسئولانی از قوای مجریه، مقننه و قضائیه شرکت داشتند و چند نفری از مسئولان عالی رتبه هم جان سالم به در بردند و این، امری تصادفی بود.
من آن زمان معاون سیاسی استانداری کرمان بودم و روز 6 تیر قرار بود آقای هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس وقت برای بازدید از برخی طرح ها به کرمان بیایند.
خاطرم هست که یک اتومبیل پژو متعلق به استانداری در اختیار من بود و بدون هیچ گونه تشریفات و حفاظت و پلیسی رفتم فرودگاه و آقای هاشمی را سوار کردم.
برای بازدید از یک تونل عمیق در یک معدن زغال سنگ به زرند رفتیم. از تونل که بالا آمدیم خبر حادثه مسجد ابوذر و سوء قصد به آیت الله خامنه ای به اطلاع ما رسید. آقای هاشمی سفر را نیمه تمام گذاشتند و سریع به فرودگاه رفتند. خیلی نگران شده بودند. به دلیل همین حادثه آیت الله خامنه ای روز 7 تیر در جلسه حزب جمهوری شرکت نداشتند.
مرحوم شهید باهنر هم یک ساعت قبل از شروع آن جلسه مأموریت کاری یافتند و لذا در جلسه حاضر نبودند. آقای هاشمی و برخی دیگر هم اتفاقی در این جلسه حضور نداشتند. برنامه تروریست ها به تعطیلی کشاندن نظام بود؛ یک برنامه ریزی دقیق. سرویس های جاسوسی بیگانه هم به آنها کمک می کردند و ما هم به لحاظ ساختارهای امنیتی مثل الان خیلی قوی نبودیم با همه اینها با صلابت امام(ره) و حضور مردم از این گردنه ها عبور کردیم.
آن روزها هر چند خیلی شعار می دادیم که «دشمن در چه فکریه ایران پر از بهشتیه» اما واقعیت این است که بهشتی تکرار نشد.
البته نیروهای بالقوه زیاد داریم. بهشتی یک چهره برجسته بود که از زوایای مختلف می توان به شخصیت فکری و سیاسی او نظر کرد. او یک فیلسوف، عارف، مجتهد و یک انسان با سعه صدر بود. از همین منظر هر کسی ممکن است از زاویه مورد علاقه خود شهید بهشتی را مورد ارزیابی قرار دهد.
در کنار همه صفات برجسته آن مرحوم، شخصیت تشکیلاتی و سازمانی او مورد علاقه من است. ایشان بشدت تشکیلاتی و سازمانی، منظم و با برنامه بودند. شهید بهشتی منشأ خدمات بسیاری برای انقلاب اسلامی بودند. نقش ایشان در تدوین قانون اساسی قابل چشم پوشی نیست.
خیلی از انقلاب های جهان تا مدت ها با همان شورای انقلاب کشور را اداره می کنند. اما حضرت امام(ره) نظرشان بر این بود که بلافاصله نام نظام باید مشخص و قانون اساسی تعیین شود و قدرت به مردم برگردد.
در چنین شرایطی قانون اساسی نوشته شد که اگر امروز هم می خواستیم آن را تهیه کنیم، بجز برخی تغییرات در جزئیات، کلیاتش با آنچه ابتدای انقلاب نوشته شده، تفاوت چندانی نمی کرد.
این ماحصل مجاهدت های مرحوم بهشتی در مجلس خبرگان قانون اساسی است. هر چند آقای منتظری ریاست مجلس خبرگان را برعهده داشت اما همه می دانیم که اداره امور چه به لحاظ فکری و چه از نظر تشکیلاتی در دست توانای شهید بهشتی بود.
* یادداشت اول روزنامه ایران
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]