واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
انجمن های میراث فرهنگی غیرفعال در استان کردستان احیا می شوند سنندج - ایرنا- معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان بر احیا و فعال کردن انجمن های میراث فرهنگی استان که در سال های اخیر غیر فعال و رها شده بودند، تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا آذرشب شامگاه چهارشنبه در جمع مدیران میراث فرهنگی شهرستان های استان در سنندج بر فعال کردن انجمن های میراث فرهنگی در روستاها نیز تاکید کرد.
وی گفت: چند سالی است این انجمن ها به حال خود رها شده اند که امید است ادارات شهرستان ها با تعامل و همکاری نیروی انتظامی، دهیاران، بخشداران و هیات امنای روستاها، این انجمن ها را فعال نموده تا از حفاری ها و ورود افراد متخلف به حوزه های میراث فرهنگی جلوگیری شود.
وی گفت: یکی از برنامه های حوزه میراث فرهنگی در سال جاری مرمت و تکمیل بناهای تاریخی استان است.
به گفته وی در شهرستان بیجار طرح هایی از جمله مرمت پل قجور، بازسازی و مرمت تیمچه حاج شهباز، در شهرستان سقز مطالعه موزه سقز، مرمت قلعه زیویه، مرمت و ساماندهی بناهای تاریخی این شهرستان و انجام پژوهش های باستان شناسی سقز و در دیواندره نیز بازسازی غار کرفتو و تعیین حریم آن در دستور کار است.
معاون میراث فرهنگی استان کردستان افزود: در مریوان نیز مرمت پل تاریخی گاران، انجام مطالعات پژوهشی، باستان شناسی و مردم شناسی مریوان و اورامان و تامین اعتبار برای ثبت جهانی اورامان تخت در دستور کار قرار گرفته است.
اذرشب افزود: در کامیاران نیز آماده سازی روستای پالنگان برای ثبت ملی، در قروه تأمین اعتبار برای مرمت و ساماندهی بابا گرگر، پل فرهاد آباد، حمام قصلان و امامزاده شیدا و در بانه هم مرمت و ساماندهی حمام خدری و مرزبانی و بازنگری مطالعات باستان شناسی و پژوهش های باستان شناسی در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: ما باید آمار آثار ثبتی را در استان افزایش دهیم و این نیازمند رعایت مواردی همچون تهیه نقشه، ابلاغ به مالک و تعیین عرصه حریم است و باید در تمام شهرستان ها این موارد اجرایی شود تا بتوانیم آثار و بناهای تاریخی را ثبت ملی کنیم.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان افزود: هم اکنون پرونده 500 آثار تاریخی استان در دست بررسی است که امید است بتوانیم در شورای سیاست گذاری سازمان با توجه به قوانین و مقررات ثبت ملی، آنها را ثبت کنیم.
وی گفت: در حوزه میراث طبیعی نیز تاکنون 95 غار شناسایی شده که 10 مورد آن ثبت ملی شده است.
وی در خصوص سراب وینسار قروه نیز گفت: با توجه به مکاتباتی با فرمانداری و مدیران شهرستانی انجام شده امید است این منطقه نیز در فهرست آثار ملی کشور قرار گیرد.
آذرشب گفت: کوه آبیدر و دریاچه زریوار مریوان هم در فهرست میراث طبیعی ثبت شده اند که باید در کار گروه گردشگری تعیین حریم شوند تا دخل و تصرفی در این مناطق به وجود نیاید.ک/3
7346/533
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]