واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کانون وکلا در صورت تصویب لایحه وکالت زیر مجموعه قوه قضاییه می شود تهران- ایرنا- رییس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: اگر لایحه جامع وکالت با همین موارد به تصویب برسد، کانون های وکلا زیر مجموعه قوه قضاییه خواهد شد و استقلال آنها ظاهری خواهد بود.
به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی گروه اجتماعی ایرنا، ˈ علی نجفی تواناˈ روز چهارشنبه در نشست خبری با اعلام این مطلب افزود: اگر این لایحه ای که توسط قوه قضاییه ارائه شده به تصویب برسد، در آن صورت کانون وکلا زیرمجموعه قوه قضاییه محسوب می شود اما استقلال ظاهری دارد.
وی اضافه کرد: تصویب لایحه جامع وکالت تبعات چالش برانگیزی خصوصا در دفاع از حقوق مردم خواهد داشت.
رییس کانون وکلای دادگستری مرکز با اشاره به اینکه تمام تصمیمات کلیدی مربوط به اداره کانون وکلا در چارچوب قانون جامع وکالت تحت مدیریت مستقیم یا غیرمستقیم نظام قضایی است، تصریح کرد که لایحه جامع وکالت چند اشکال عمده داشت که با حضور متخصصان آن را بررسی و پیشنهادات لازم را ارایه کردیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه این نظرات تا حدی مورد پذیرش قوای سه گانه قرار گرفت و در نهایت تغییراتی را پیشنهاد کردیم که مورد توجه قرار گرفته که امیدواریم در آخرین نسخه ای که قرار است از این لایحه ارائه شود این تغییرات را شاهد باشیم.
نجفی توانا با تاکید بر اینکه تقویت اقتدار و عدالت قضایی و همچنین کم کردن بار نظام قضایی از ویژگی های این تغییرات است، گفت: کانون وکلا یک نهاد مستقل است که با شناسایی مشکلات و مسائل سعی می کند با اجرای برنامه در مسیری حرکت کند که نیازهای جامعه در رابطه تنگاتنگ با قوای سه گانه باشد.
نجفی توان در ادامه اداره یک نهاد و اصولا چرخش آن در واحدهای اجتماعی را مستلزم تدوین و تصویب قانونی دانست.
وی افزود: اگر قانونی متعاقب نیاز سنجی و آسیب شناسی و به دور از ذهنیت های فردی و گروهی تصویب شود قدرت پاسخگویی به نیازهای روز را خواهد داشت و بر همین اساس در چارچوب اصول حاکم بر تقنین، کشورهای موفق سعی می کنند با بررسی اوضاع قوانین را به تصویب برسانند.
نجفی توانا قانون سال 1333 را مبنای اداره کانون وکلا با محوریت استقلال عنوان کرد.
رییس کانون وکلای دادگستری مرکز اظهار کرد: متاسفانه قانون سال 1376 با ترمیم و توسعه برخی ساز و کارهای به ظاهر نظارتی تا حدی استقلال وکلا را محدود کرد.
به گفته رییس کانون وکلای دادگستری مرکز مهلت قانونی ارائه لایحه جامع وکالت 23 تیر ماه امسال به پایان می رسد.
وی بیان کرد: بخش عمده از وکلا از قضات بازنشسته ای هستند که حتی خود قوه قضاییه هم آنها را قبول ندارد ولی دادگاه عالی انتظامی قضات از ما می خواهد به آنها پرونده وکالت بدهیم.
نجفی افزود: کارمندان حقوقی، خانواده های شهدا و ایثارگران نیز از اعضای وکلای دادگستری هستند.
رییس کانون وکلای دادگستری مرکز وکالت را حرفه بسیار سختی دانست و گفت: به همین جهت به حمایت نیاز داریم.
وی تصریح کرد که ما تخلف در برخی وکلا را می پذیریم اما میانگین انحراف رفتاری وکلا از سایر اقشار کمتر است و البته مقام قضایی که می گوید که وکیل در موارد وکالت هر دو طرف شاکی و متشاکی را برعهده گرفته است، باید مستندات ارایه کند که در این صورت پرونده این فرد متخلف باطل می شود.
نجفی توانا تاکید کرد که کانون وکلا آمادگی دارد یک ستاد فرا قوه ای تشکیل و آسیب های موجود در قوه قضاییه ارزیابی شود و مشخص شود که آیا وکلا نظم گریز هستند یا اینکه سایر ایفاگران نقش در حوزه های قضایی چگونه عمل می کنند.
وی افزود: حاضریم در یک نشست خبری با مسوولان دستگاه قضا و مجریه شرکت کنیم و در یک گفتمان دو طرفه و با ارایه مستندات نسبت به چالش های موجود یک مناظره رسانه ای داشته باشیم.
رییس کانون وکلای دادگستری در مورد فعالیتهای مهم این کانون در عرصه های بین المللی گفت: کانون وکلا به عنوان نهاد مدنی در یک نشست متشکل از 205 عضو کانو وکلای جهانی در بروکسل حضور یافت که در آنجا بحث بازنگری قوانین موجود و به نوعی پذیرش همجنس گرایی مطرح شد که هیات شرکت کننده ایرانی با آن مخالفت کرد.
وی تاکید کرد: کانون وکلا همیشه در جهت کمک به قضات اقدام کرده است.
اجتمام(3)** 9317**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]