واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جهانگیری: کاهش تورم فراتر از پیش بینی ها است
معاون اول رییس جمهوری گفت: دولت یازدهم در سیاست هایی که تاکنون اجرایی کرده است، بهبود در برخی بخش ها همچون کاهش تورم و ثبات نرخ ارز فراتر از پیش بینی ها است.
کد خبر: ۴۱۱۰۰۸
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۰ - 25 June 2014
معاون اول رییس جمهوری گفت: دولت یازدهم در سیاست هایی که تاکنون اجرایی کرده است، بهبود در برخی بخش ها همچون کاهش تورم و ثبات نرخ ارز فراتر از پیش بینی ها است.
به گزارش خبرنگار سیاسی، «اسحاق جهانگیری» عصر چهارشنبه در نشست هم اندیشی با جمعی از اقتصاددانان و تیم اقتصادی دولت که با عنوان خروج از رکود و رونق اقتصاد کشور در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: نگرانی ها در بخش رکود در کشور به قوت خود باقی است به همین دلیل در سال 93 خروج از رکود برنامه اصلی دولت تدبیر و امید است.
وی ادامه داد: دولت اصرار دارد همچنان از دیدگاه ها و پیشنهادات صاحب نظران اقتصادی استفاده کند و البته شرایط اقتصادی کشور به گونه ای است که مجموعه اقتصاددانان خود احساس مسوولیت مضاعف می کنند که با آگاهی از مسایل به کمک دولت بیایند.
** جلسه هم اندیشی اقتصاددانان و تیم اقتصادی دولت با حضور رییس جمهوری
معاون اول رییس جمهوری در ادامه سخنان خود با بیان این که معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری و وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز جلساتی با صاحبنظران بخش اقتصادی داشته اند، گفت: در آینده نزدیک جلسه مشابه امروز با حضور رییس جمهوری برگزار می شود.
جهانگیری خاطرنشان کرد: دراین جلسه درباره برنامه ششم توسعه بحث و گفت و گو می شود.
وی توضیح داد: دولت در آغاز کار با یک سری مسایل روبرو بود که برخی ازاین مسایل در وضعیت بحرانی و برخی دیگر در شرایط دشوار و سخت قرار داشت.
وی ادامه داد: دولت وقت چندانی برای به تاخیر انداختن مسایل نداشت و باید در مورد آنها تصمیم گیری می کرد.
معاون اول ریس جمهوری، نوسانات و التهاب بازار ارز را مهم ترین موضوع پیش روی دولت عنوان کرد و گفت: محدودیت در فروش نفت با توجه به فروش دو میلیون و 600 بشکه نفت در سال 84 وکاهش آن به یک میلیون و 100 بشکه نفت در سال 91 دیگر موضع پیش روی دولت بود.
جهانگیری همچنین گفت: در ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم در خرید کالا حتی کالاهای اساسی محدویت وجود داشت، کسری و عدم تعادل در بودجه 92 و کسری یارانه ازدیگر مسایل پیش روی دولت بود.
وی، مسکن مهر را موضوع دیگری ذکر کرد که دولت در ابتدای کار با آن مواجه شده بود.
معاون اول رییس جمهوری اظهار داشت: اجرای طرح مسکن مهر با اتکای کامل به منابع بانک مرکزی آغاز شده بود که نتیجه آن تورم بسیار بالایی بود که دولت با آن مواجه شد.
جهانگیری ادامه داد: کسری منابع بانک ها ومطالبات معوق آنها به جایی رسیده بود که دیگر بانک ها قدرت تسهیلات دهی نداشتند واختلاس سه هزار میلیاردی نیز نظام مدیریت بانکی را با مشکل مواجه کرده بود.
معاون اول رییس جمهوری با یادآوری اجرای بسیار بد اصل 44 قانون اساسی گفت: بحران آلودگی هوای شهرهای بزرگ و وضعیت نامناسب درمان ازدیگر مسایلی بود که دولت با بیان مشکلات به مسایل اقتصادی و اداری کشور وارد شد.
جهانگیری با یادآوری این که دولت تصمیم گرفت مسیر را طی کند، افزود: یک مسیر مربوط به فضای بین المللی و شکستن تحریم های ظالمانه وضع شده علیه ایران بود که تیم بسیار قوی در راس مذاکرات و دیپلماسی قرار گرفت.
** در استراتزی برد- برد تا این لحظه موفق بوده ایم
وی همچنین با بیان این که ما در مذاکرات هسته ای استراتژی برد -برد را پیش گرفتیم و موفق بوده ایم، یادآور شد: در زمینه رعایت خطوط قرمز تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب و حق ملت ایران کمتر عدولی نکردیم و در عین حال تلاش ما این است که با گفتگو استدلال و منطق تحریم ها را بشکنیم.
معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد: فکر می کنیم مذاکرات 1+5 به نتیجه خوبی می رسد.
جهانگیری در تشریح مسیر دوم دولت که آن را برای اجرا پیگیری کرد، گفت: اصلاح مدیریت فضای اقتصادی و تصمیم گیری های درست اقتصادی دیگر موردی بود که باید به سرعت انجام می شد.
وی ادامه داد: در این راستا در زمینه ارز تصمیم گرفتیم ارز مرجع را حذف کنیم چرا که چند نرخی شدن ارز فسادهای زیادی را بوجود آورده بود که باید رفع می شد
معاون اول رییس جمهوری یادآور شد: در مورد مسکن مهر نیز رییس جمهوری تاکید کرد که از منابع بانک مرکزی استفاده نشود و صرفا از بازگشت اقساط 40 هزار میلیارد تومان بودجه تامین و پرداخت شود تا واحدهای نیمه تمام تکمیل شود که این کار انجام شد.
جهانگیری همچنین گفت: فاز دوم هدفمندی یارانه ها را جبران کردیم که هدف آن کسری بودجه در مرحله اول بود.
وی افزود: قانون هدفمندی رایانه ها را در مقطعی اجرا کردیم که رکود تورمی در کشور حاکم بود و کار باید به گونه ای انجام می شد که شرایط رکود تشدید نشود به همین دلیل رشد قیمت ها را ملایم در نظر گرفتیم.
**حجم بازار سرمایه چندان بالا نیست
معاون اول رییس جمهوری همچنین گفت: حجم بازار سرمایه در مقطع فعلی چندان بالا نیست تا منابع مورد نیاز را برای خروج از رکود تامین کند، دولت در مورد بودجه بازار سرمایه زیاد خوش بین نیست که برای خروج از رکود بتواند کار جدی برای ما انجام دهد.
جهانگیری به تلاش دولت برای تحرک اقتصادی اشاره کرد و افزود: عمق زیاد رکود در سال 91 با رشد 5.8 دهم درصد سبب شد تا سرانه درآمدی کشور 15 درصد کاهش یابد و بنابراین بیشترین اثر خود را روی پس انداز گذاشت.
وی خطاب به اقتصاددانان شرکت کننده در این نشست گفت: این مسایل را با این انگیزه دراین جلسه مطرح کردیم که از نظرات و راهکارهای شما بهره بگیریم و همچنین شما شرایط موجود کشور را برای مردم تفهیم کنید.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: دو حالت پیش رو داریم حالت نخست این که درتوافق ژنو به توافق برسیم که دراین حالت ممکن است شرایط ما به طور عمده تغییرکند اما نمی توان شرایط کشور را با این پیش فرض جلو برد.
جهانگیری خاطرنشان کرد: ما با این پیش فرض که نتوانیم به توافق قابل قبول با 1+5 برسیم، پیش می رویم به همین دلیل این موضوع را بررسی می کنیم که چه راهکاری برای خروج از رکود در پیش بگیرم.
دراین جلسه ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت محمد علی نجفی مشاور اقتصادی رییس جمهوری و جمعی از اقتصاددانان کشور حضور داشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]