واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ خرداد ۱۳۹۳ (۱۰:۱۰ق.ظ)
بي تاثير بودن حذف صفر از پول ملي در کاهش تورم / فروش نفت يکي از عوامل کاهش ارزش پول در کشور حذف صفر از پول ملي يکي از اصلاحات پولي توسط دولت ها براي افزايش ارزش پول يک کشور است؛ مهم ترين دليلي که کشورها را وادار به اجراي آن مي کند، ناکارآمدي نظام تسويه مبادلات پولي است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، حذف صفر از پول ملي يک اصلاح پولي توسط دولت مي تواند باشد، و ارزش پول ملي در کشور ارتباط نزديکي با توان اقتصادي کشور و رشد مستمر و پايدار توليد دارد، که منجر به تثبيت شاخص قيمت ها مي شود.
بر اساس اين گزارش، انجام عمليات کنترلي مانند حذف چند صفر از پول ملي، به معني تکرار سطحي آن است و نمي توان از آن انتظار داشت تغيرات اساسي در حوزه هاي پولي ايجاد کند.
بر اين اساس، مهم ترين دليلي که کشور ها را وادار به اجراي اين طرح مي کند، نا کارآمدي نظام تسويه مبادلات پولي و عدم توانايي پول ملي در اجراي وظايف خود است.
بر اساس اين گزارش، جمشيد پژويان، عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي، با اشاره به بي تاثير بودن حذف صفر از پول ملي در کاهش تورم به موج گفت: در زماني کشورها صفرهاي پول را حذف مي کنند که تعداد صفرها زياد است و حدود 10 عدد باشد؛ زيرا با اين تعداد، شمارش اسکناس ها دچار مشکل مي شود. اما امروزه که اکثر معاملات از طريق پول هاي الکترونيکي انجام مي شود نيازي به آن نيست.
وي با بيان اينکه با استفاده از کارت هاي الکترونيکي با امنيت بيشتري مي توان معاملات را انجام داد، افزود: بهتر است به جاي اينکه تمام مدت صحبت از برداشتن صفر از پول ملي کنيم، سعي شود، که بانکداري الکترونيکي را رواج پيدا کند، تا نيازي به حذف صفر از اسکناس نباشد.
اين کارشناس اقتصادي با اشاره به اينکه قدرت خريد ربطي به کاهش صفر هاي اسکناس ندارد، بيان کرد: متاسفانه به دليل اينکه هنوز بخش قابل توجهي از معاملات ما از طريق پول نقد انجام مي شود، بانک مرکزي هم قصد دارد که با چاپ اسکناس هايي با ارقام درشت تر حمل پول را آسان کند.
پژويان با اشاره به اينکه استفاده از کارت هاي اعتباري فوايد زيادي دارد، بيان کرد: بي ترديد حذف صفر از پول ملي ارتباطي با تورم ندارد.
بر اساس اين گزارش و به عقيده ي عده اي از کارشناسان، حذف صفر از پول ملي از لحاظ رياضي هيچ تاثيري در متغير هاي اقتصادي نخواهد داشت.
در همين خصوص باقر ميلاني، کارشناس اقتصادي با بيان اينکه حذف صفر از پول ملي، و اصلاح ساختار پولي، در برخي از کشور هاي تورم زده، مانند ترکيه تاثيرگذار بوده است به موج گفت: درخصوص اصلاح پولي امروزه بايد، به ماهيت تورمي توجه شود.
وي با اشاره به اينکه ريشه تورم در کشورها، ناشي از بيماري هلندي است، افزود: فروش نفت به کشور ها يکي از دلايل تورم است و بايد پول بر اثر فعاليت هاي اقتصادي ايجاد شود.
اين کارشناس اقتصادي ادامه داد: آنچه مهم است، جست و جوي ماهيت تورم در کشور است، که با توجه به آن مي توان به اصلاح ساختار پولي پرداخت، و اگر قرار است که اين اصلاح انجام شود بايد به ماهيت بيماري تورم نيز توجه کنند.
در نتيجه تحريم بانک مرکزي و فروش نفت مي تواند به طور محسوس، و همچنين، عدم توانايي پول در انجام وظايف خود و نبود کارايي مطلوب در جريان گردش نقدينگي از عوامل کاهش ارزش پول ملي در کشور است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]