واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیر کل محیط زیست اصفهان: بنزین یورو چهار اصفهان وارداتی خواهد بود اصفهان- ایرنا- مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست اصفهان گفت: به دلیل اینکه پالایشگاه اصفهان نمی تواند تا مهر امسال بنزین یورو چهار تولید کند مقرر شد که این نوع بنزین از محل بنزین وارداتی و توسط شرکت پخش فراورده های نفتی برای استان تامین شود.
به گزارش ایرنا، «حمید ظهرابی» روز سه شنبه در کارگاه آموزشی پژوهشی آلودگی هوا در دانشگاه اصفهان افزود: یکی از برنامه های ملی برای کاهش آلودگی هوا، بهبود کیفیت سوخت و توزیع بنزین یورو چهار است که بر اساس مصوبه هیات دولت مقرر شده است این بنزین از ابتدای مهر امسال در اصفهان نیز توزیع شود.
وی ادامه داد: این برنامه ریزی بر این اساس تدوین شد که پالایشگاه اصفهان تا زمان تعیین شده بنزین یورو چهار را تولید کند اما بررسی های نشان می دهد که احتمال تحقق این کار بسیار کم است.
وی با بیان اینکه برای تولید بنزین یورو چهار نیاز به فعال سازی بخش «ایزومر ساز» در فرایند بنزین سازی است، گفت: پالایشگاه اصفهان به تازگی اقدام به عقد قرارداد برای این کار کرده و بعید است که تولید آن به مهر امسال برسد.
ظهرابی اضافه کرد: به همین دلیل به شرکت پخش فراورده های نفتی اصفهان تاکید شد که بنزین یورو چهار را از مهر امسال از محل بنزین وارداتی برای استان تامین کند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست اصفهان گفت: پالایشگاه اصفهان تا چند سال آینده قدرت تولید گازوئیل با کیفیت یورو چهار را ندارد و با توجه به مصوبه هیات دولت که توزیع این نوع سوخت نیز باید از مهر امسال آغاز شود، از شرکت پخش فراورده های نفتی خواسته ایم که گازوئیل یورو چهار را نیز از منابع خارج از استان یا واردات تامین کند.
به گفته وی بنزین یورو چهار در تهران، کرج و اراک توزیع می شود در حالیکه اصفهان با توجه به شرایط ویژه ای که دارد باید در این زمینه در اولویت قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه توزیع سوخت با کیفیت منجر به کاهش آلودگی هوا می شود به پلمپ مشعل های مازوت سوز دو نیروگاه اصفهان اشاره و اضافه کرد: در دو سه روز گذشته شر گوگرد از سر شهر اصفهان کم شده است.
وی با بیان اینکه دلیلی ندارد تولید برق کشور با هزینه به خطر افتادن سلامت مردم اتفاق بیفتد، تصریح کرد: اگر آلوده ساز بودن نیروگاههای اصفهان ادامه داشته باشد لازم است کار آنها متوقف و از نیروگاه های جایگزین استفاده شود.
ظهرابی با اشاره به قطع شدن سوخت مازوت در دو نیروگاه اصفهان از اواسط اسفند سال گذشته تاکنون اظهار کرد: با این کار تعداد روزهای سالم در فصل بهار امسال نسبت به سال گذشته افزایش یافت.
وی با بیان اینکه در بهار پارسال 74 روز سالم و 14 روز ناسالم در اصفهان داشتیم، افزود: امسال این تعداد به ترتیب به 83 و پنج روز رسید.
ظهرابی با بیان اینکه 20 درصد از کل مازوت تولید شده در کشور در این دو نیروگاه مصرف می شود، تاکید کرد: ما هرچه جلوتر می رویم لازم است که منابع محیط زیستی پاک تر شود اما به این موضوع و وضعیت کیفی هوا و سلامت مردم کم توجهی شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست اصفهان به فعالیت یکهزار و 700 کارگاه تولید گچ، آهک و آجر و 300 کوره ریخته گری سنتی در اصفهان اشاره و تاکید کرد: این کارگاه ها نقش چندانی در صنعت ندارند اما ذرات ریز معلق بسیاری وارد هوای شهر می کنند.
ظهرابی، منابع متحرک یعنی 900 هزار خودروی سبک و سنگین و 450 هزار موتورسیکلت را از دیگر مشکلات حاد آلودگی اصفهان دانست و افزود: 70 درصد خودروهای این شهر فرسوده است.
وی ادامه داد:فقدان سیستم معاینه فنی منسجم، اجباری نبودن معاینه فنی و ضعف ساختار اجرایی، مشکلات منابع متحرک آلاینده را تشدید کرده است.
وی همچنین با اشاره به آمار روزهای سالم در سال های 91 و 92 گفت: در سال 91 شهر اصفهان دارای 315 روز هوای سالم، چهار روز پاک، 12 روز بسیار ناسالم و 69 روز ناسالم بود که در سال 92 این تعداد به ترتیب به 269 روز هوای سالم، دو روز هوای پاک، هفت روز خطرناک، 18 روز بسیار ناسالم و 69 روز ناسالم رسید.
این کارشناس افزود: این آمار نشان می دهد که افزایش مصرف مازوت و شرایط اقلیمی در کاهش روزهای سالم نقش داشته است.
وی تصریح کرد: بر اساس برنامه جامع کنترل کیفی هوای اصفهان باید تعداد هوای سالم امسال به 311 و سال آینده به 327 روز برسد.
ظهرابی یکی از عوامل تشدید آلودگی را بالا بودن مقدار گوگرد در سوخت های مصرفی خواند و گفت: مقدار گوگرد در گازوئیل مصرفی در اصفهان بین پنج تا هفت هزار است در حالیکه بر اساس استاندارد باید 50 باشد.
وی افزود: میزان گوگرد در نفت کوره در اصفهان 207 تا 305 است در حالیکه بر اساس استاندارد باید یک باشد.
وی فناوری های قدیمی موجود در صنعت و استفاده نکردن از فناوری های مدرن در کنترل آلودگی هوا را از دیگر عوامل تشدید آلودگی هوای اصفهان برشمرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست اصفهان با بیان اینکه این شهر در بیشتر مواقع باد آرام دارد، گفت: مناطقی که باد آرام در آن بیش از 50 درصد باشد برای توسعه صنعتی مناسب نیست.
وی تصریح کرد: این در حالی است که شهر اصفهان با دارا بودن 56 درصد باد آرام که در پاییز و زمستان به 70 درصد نیز می رسد حدود 45 درصد صنایع استان را در خود جای داده است.
ظهرابی یکی از نتایج این وضعیت را ایجاد پدیده وارونگی هوا یا اینورژن دانست و گفت: بیابانی بودن 30 درصد خاک استان، بارندگی کم ( نصف میانگین کشوری)، سرد شدن سطح زمین، سرعت و جهش وزش باد، رطوبت و تابش نیز از دیگر عوامل آلودگی هوای اصفهان است.
وی راهکارهای کوتاه مدت برای رفع آلودگی هوا را تامین سوخت گاز طبیعی برای نیروگاهها، تامین و توزیع سوخت استاندارد و تشدید برخورد با منابع آلاینده دانست.
کارگاه یک روزه آلودگی هوا به همت پژوهشکده محیط زیست دانشگاه اصفهان برگزار شد.
پ/7148/ 607
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]