واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: سهشنبه ۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۵
دستیار محمدرضا ورزی درباره انتخاب بازیگران سریال تاریخی «معمای شاه» میگوید: بازیگران این سریال را که حدود 600 - 700 نقش را شامل میشود، از میان چندین کاندیدا انتخاب کردیم؛ در این انتخابها ضمن داشتن قدرت بازیگری، شبیه بودن به شخصیتهای تاریخی را نیز مدنظر قرار دادیم. رُهام مخدومی در گفتوگو با خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: «معمای شاه» نزدیک به 600 - 700 نقش دارد. برای هر نقش چندین کاندیدا انتخاب میکنیم و سپس آقای ورزی از میان آنها بهترینشان را هم از لحاظ ظاهر و هم از نظر قدرت بازیگری انتخاب میکند. وی افزود: از آنجا که فاز اول سریال شبیهسازی زیاد دارد و همچنین از آنجا که آقای ورزی بر چهرهنگاری اشراف کامل دارند، فاز اول را با این سیستم جلو رفتیم که بازیگرهایی را انتخاب کنیم که به واسطه گریم تطابق زیادی با شخصیتهای مستند تاریخی داشته باشند. این دستیار کارگردان ادامه داد: اما در فاز دوم شبیهسازی زیادی وجود ندارد چون شخصیتهای آن مردمی هستند که زاییده تخیل نویسندهاند به همین دلیل دست ما برای انتخاب بازیگران نیز بازتر است. وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا برای انتخاب بازیگر صرفا شباهت فرد و شخصیت حقیقی را مد نظر قرار داده یا قدرت بازیگری را؟ گفت: بعضی از نقشها بودند که چند نفر شبیه آن شخصیت بودند. در چنین شرایطی آقای ورزی از بین آنها کسی را انتخاب میکرد که از نظر بازیگری قویتر بود. بعضی وقتها نیز نقشهایی بودند نظیر شخصیت کارتر که هیچ بازیگری که شبیه او باشد وجود نداشت و آقای ورزی مجبور بودند که ایشان را از بین نابازیگرها انتخاب کنند. مخدومی خاطرنشان کرد: آقای شاهرخی بازیگر نقش کارتر، نابازیگر بودند به همین دلیل در طی چند ماه تمریناتی برای ایشان در نظر گرفتیم و تکنیکهای بازیگری را به او آموزش دادیم، زمانی هم که جلوی دوربین آمدند بازیشان الحق و الانصاف خوب از آب درآمد. بازیگر نقش اوریانا فالاچی نیز به همین شکل بود.
رُهام مخدومی
او توضیح داد: بعضی از نقشها نیز هستند که شبیهسازیشان چندان اساسی و مهم نیست در نتیجه از بین چندین کاندیدایی که داشتیم، آن که قدرت بازیگری بیشتری داشت انتخاب میشد، چون بعضی از نقشها در سریال وجود دارد که قدرت بازیگری در آن نمود بیشتری دارد و بازیگر باید لایههای شخصیتی را بیرون بکشد. این بازیگر بیان کرد: تعدادی از نقشها نیز بودند که باید به صورت بینابین انتخاب میشدند؛ یعنی هم شبیهسازی و هم قدرت بازیگری مد نظر قرار داده میشد. وی در ادامه صحبتهای خود دربارهی انتخاب بازیگران بیان کرد: آقای ورزی از معدود کارگردانهایی هستند که علاقه دارند از بازیگران تئاتر در آثار خود استفاده کنند چون اعتقاد عجیبی به بازیگران تئاتر دارند و میگویند بازیگران این حوزه به خاطر عقبه خود و استخوانی که در تئاتر خرد کردهاند، خیلی موفقتر هستند به همین دلیل یکی از ویژگیهای مثبت ایشان استفاده از بازیگران تئاتری است. مخدومی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا برای همکاری با پروژه «معمای شاه» در جهت مطالعات بیشتر از منابع خاصی استفاده کرده است؟ عنوان کرد: یکی از اتفاقات مثبتی که در این سریال افتاد این بود که نزدیک به یک سال پیشتولید داشتیم و فرصت داشتیم تا بتوانیم دربارهی تمام شخصیتها و اتفاقات تاریخی و با راهنمایی آقای ورزی کتابهایی را بخوانیم، تصاویر و فیلمهای مستند آن زمان را نیز دنبال کنیم. او که در سریال «معمای شاه» ایفای نقش نیز کرده است دربارهی نقش خود در این سریال توضیح داد: علاوه بر اینکه دستیار آقای ورزی هستم در نقش ارتشبد نصیری، رییس ساواک و با سه گریم در این سریال ظاهر میشوم، در سه مقطع سنی این نقش را بازی میکنم که نقش خیلی خوب و در عین حال سختی است؛ چون به هرحال نصیری یکی از شخصیتهای عجیب و غریبی بود که در سیستم پهلوی وجود داشت. این بازیگر و دستیار ورزی دربارهی داستان سریال نیز خاطرنشان کرد: داستان این سریال از سال 1317 با ازدواج محمدرضا و فوزیه شروع میشود و تا سال 57 یعنی سقوط سلطنت پهلوی ادامه دارد. در این سریال دو داستان را به صورت موازی با هم جلو میبریم که فاز اول آن درباره زندگی خصوصی محمدرضا پهلوی و وقایع مستند دوران شاه است و فاز دوم زاییده تخیل نویسنده است که زندگی یک خانواده به نام خانواده دکتر وزیری را نشان میدهد و تمام اعضای آن خانواده زندگیشان مورد بررسی قرار میگیرد.
رُهام مخدومی
مخدومی به عنوان حرف پایانی خود گفت: احساسم بر این است که «معمای شاه» سریالی خواهد شد که از خیلی جهات اطلاعات تاریخی و سیاسی مردم را نسبت به این دوره بالا خواهد برد و بسیاری از ناگفتهها گفته خواهد شد، بسیاری از زوایای مبهم و تاریک نیز در این سریال بر اساس مستندات تاریخی روشن میشود؛ فکر میکنم که همه اقشار از این سریال خوششان بیاید. انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]