تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852500398




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیشنهاد هنرمندان برای سفرهای تابستانی


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: سه‌شنبه ۳ تیر ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۸




1028-2.jpg

تیرماه آغاز تعطیلات تابستان و فصل سفر در کشور است. هرچند جام جهانی فوتبال، شروع تعطیلات را قدری به جلو انداخت، اما با تمام شدن این رخ‌داد ورزشی تا حدود 20 روز دیگر، برنامه‌ریزی برای سفرهای تابستانی آغاز خواهد شد. تابستان یکی از بهترین فرصت‌ها برای دیدن مناطق دیدنی 32 استان کشور است؛ استان‌هایی که بیش از یک‌میلیون اثر تاریخی دارند، هرچند تا کنون فقط یک‌دهم آن‌ها، یعنی حدود 31هزار اثر، محوطه و بنای تاریخی، شناسایی و ثبت شده‌اند. خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در آستانه‌ی آغاز سفرهای تابستانی با برخی هنرمندان درباره‌ی مناطق تاریخی مورد علاقه‌ی آن‌ها و همچنین برخی مشکلات این حوزه، گفت‌وگو کرد. جمشید مشایخی این بازیگر پیشکسوت «تخت‌ جمشید»، «پاسارگاد» در شیراز و «چهل‌ستون» در اصفهان را دوست‌داشتنی‌ترین نقاطی دانست که تا کنون دیده است.

چهل‌ستون اصفهان

البته جمشید مشایخی با اظهار تأسف از وضعیت آثار تاریخی کشور، گفت: از این‌که کشورهایی با 100 سال قدمت، برای خود هویت و تاریخ ایجاد و گردشگر جذب می‌کنند، اما ما برای هویت و فرهنگ ایران با قدمتی بیش از هزار سال ارزش قائل نیستند، متأسفم. آن‌ هم تاریخی که می‌تواند فرهنگ ما را به جهانیان نشان دهد. او همچنین افزود: برخی از مردم معلوم نیست با آسیب زدن به آثار تاریخی با هر وسیله‌ای، به‌دنبال چه هدفی هستند. این اتفاق فقط به‌دلیل جا نیفتادن فرهنگ حفاظت از آثار تاریخی در میان مردم، رخ می‌دهد. محمدعلی سپانلو این شاعر میدان «نقش جهان»، محوطه‌ی تاریخی «تخت جمشید‌» و آرامگاه «حافظ»‌ را از جمله نقاط تاریخی دانست که هر ایرانی باید قبل از مرگ آن‌ها را ببیند. محمدعلی سپانلو گفت: میدان نقش جهان از مهم‌ترین اولویت‌ها برای دیدن آثار تاریخی است، چون علاوه بر خود میدان، اطراف آن نیز پر از بناها و نشانه‌هایی است که نمونه‌ی آن‌ها در دنیا تک است.

حافظیه‌ی شیراز

او غیرحرفه‌یی عمل کردن سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در جذب گردشگر را از جمله نقطه‌ضعف‌هایی دانست که این سازمان در مدیریت محوطه‌های تاریخی دارد و ادامه داد: این سازمان به‌عنوان متولی آثار تاریخی در کشور، حتا در بدیهیات نیز با بخش‌های خود در استان‌ها و دیگر دستگاه‌های ذی‌نفع در این حوزه هماهنگ نیستند. وی افزود: در نظام مدیریت مالی، چند نوع پول خرد در کشور داریم که گردشگران خارجی نیز در خرید و فروش‌های خود باید از آن‌ها استفاده کنند. این در حالی است که اگر گردشگر خارجی بخواهد 200‌، 500 یا 50 تومانی‌ها را جمع و تفریق کند، برایش بسیار سخت است. اقدامات ما در این زمینه بسیار غیرحرفه‌یی است. لیلی گلستان این مترجم و نویسنده نیز آثار تاریخی شهر اصفهان را بهترین مناطقی دانست که دوست دارد همیشه به آنجا سفر کند.

بافت تاریخی اطراف میدان نقش جهان

لیلی گلستان افزود: سازمان میراث فرهنگی می‌تواند از صداوسیما به‌عنوان مهم‌ترین رسانه برای معرفی آثار تاریخی و بیان اهمیت آن‌ها استفاده کند و با برنامه‌سازی در این زمینه، به اهدافش برسد. آیدین آغداشلو این نقاش نیز از «گنبد سلطانیه» را به‌عنوان مکانی تاریخی نام برد که تا امروز 20بار به آن‌جا سفر کرده است و این اثر ثبت جهانی را از زیباترین نقاط تاریخی کشور دانست. آیدین آغداشلو اظهار کرد: هر کسی باید دست‌ کم به‌خاطر معماری و هنری که در گنبد سلطانیه به کار رفته است، آن را ببیند. از 18سالگی بین من و این بنا، یک عشق دوطرفه وجود داشته که من را به سمت خودش می‌کشانده است.

گنبد سلطانیه در زنجان

او بیان کرد: سازمان میراث فرهنگی باید تمام آنچه را که تا امروز به‌صورت ظاهری انجام شده، به‌طور جدی‌تری دنبال کند. چارچوب برنامه‌ریزی این سازمان اشکالی ندارد؛ اما کاری که باید انجام دهد، پول گرفتن از دولت است. باید بتواند با دستگاه‌های اجرایی مانند شهرداری که کارشان صاف کردن آثار باستانی است، به نتیجه برسد و حدود فعالیت خودش را گسترش دهد. وی ادامه داد: بهتر است سازمان میراث فرهنگی از گردشگری جدا شود، چون اصلا در شأن این سازمان نیست. در این صورت است که می‌توانیم به استقبال مردم و گردشگران خارجی امیدوار باشیم. می‌توان در یک برنامه‌ریزی فرهنگی طولانی‌مدت، زیبایی و اهمیت آثار تاریخی را به مردم بشناسانیم. آغداشلو اضافه کرد: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در هشت سال گذشته، تا مرز ازهم‌پاشیدگی پیش رفت؛ اما خوشبختانه حالا همت و اراده‌ای پیدا شده است، تا این سازمان دوباره سر پا بایستد و ان‌شا‌ء‌الله این اتفاق خواهد افتاد. بهزاد فراهانی این بازیگر تئاتر و سینما نیز نقطه به نقطه‌ی ایران بزرگ را تاریخی دانست که اگر کسی آن‌ها را نبیند، به نظر هیچ نقطه‌ی تاریخی و زیبای دنیا را ندیده است. بهزاد فراهانی بیان کرد: نقاطی مانند «ناهارخوران» در گرگان و نقاط تاریخی استان گیلان، از بهترین مناطق دیدنی در کشور هستند.

ناهارخوران گرگان

او دسترسی نداشتن سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به نیروهای هنری را یکی از اساسی‌ترین مشکلات این سازمان ارزیابی و اضافه کرد: متأسفانه در ایران امکانات هنری، در خدمت گردشگری نیست. بهروز غریب‌پور این کارگردان و هنرمند تئاتر محوطه‌های «پاسارگاد» و «تخت جمشید» را از جمله مناطقی دانست که هر ایرانی به‌واسطه‌ی داشتن تمدنی کهن، باید آن‌ها را ببیند. بهروز غریب‌پور ادامه داد: هر کدام از این بناهای تاریخی یک محیط شهری و باشکوه را به تماشا می‌گذارند که به‌عنوان پشتوانه‌ی فرهنگی کشور، دیدن این مکان‌ها می‌تواند بسیار مفید باشد.

تخت جمشید در شیراز

او موضوع تربیت و آموزش را یکی از مهم‌ترین نقدهایی دانست که به حوزه‌ی میراث فرهنگی و گردشگری وارد است و گفت: اگر آموزش درست وجود نداشته باشد، قدر نیاز هم دانسته نمی‌شود، حالا چه میراث معنوی باشد و چه میراث معماری. شرط اول حفظ میراث، آگاهی و دانش مخاطبان و ناظران است. این هنرمند معتقد است: تا امروز، هر چیزی را که حفظ کرده‌ایم به‌خاطر این بوده است که بیگانگان آمدند و آن را تأیید و ما را هوشیار کردند و بعد از آن بود که ما قدر دانستیم. در واقع درباره‌ی همه‌ی بناها این‌گونه بوده، موضوع آموزش، بسیار مهم است، بخصوص برای جوان‌ها. حسن معجونی این کارگردان و بازیگر تئاتر گفت: ضلع شمال شرقی میدان «توپخانه» (امام خمینی) در تهران از نقاط مورد علاقه‌ام است که معماری زیبایی دارد.

ساختمان تاریخی بانک تجارت در میدان توپخانه

حسن معجونی افزود: هنوز خانه‌هایی قدیمی وجود دارند که ممکن است قدمت بسیار زیادی نداشته باشند، اما توجه کردن به این خانه‌ها و محل‌ها مهم است. فکر می‌کنم باید در این زمینه هماهنگی‌هایی با شهرداری به‌وجود آید، چون موضوع از بین نرفتن مکان‌های تاریخی، مهم است. احمد مسجدجامعی رییس شورای شهر تهران نیز همان‌طور که تا کنون در عملکردش بیشتر دیده شده است، به آثار تاریخی استان تهران علاقه دارد.

بافت تاریخی تهران

احمدمسجدجامعی «دماوند»‌، «ری»‌، «دروازه دولاب» و بافت‌های تاریخی تهران را از جمله مکان‌هایی دانست که دیدن‌شان ضرورت دارد. او همچنین تأکید کرد: متأسفانه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تا کنون در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده، این سازمان موظف است از آثار تاریخی و میراثی کشور حمایت کند و درباره‌ی آثاری که از بین رفته‌اند، پاسخگو باشد. مجید مظفری این بازیگر سینما هم که به گفته‌ی خودش به‌دلیل شغلش تقریبا همه‌ی نقاط ایران را دیده است‌، گفت: در همه‌ی شهرستان‌هایی که برای کار رفته‌ام، فرصت دیدن تاریخ و معماری کشور را از دست نداده‌ام. بارها «تخت جمشید» را دیده‌ام. خانه‌های کاشان، خانه‌های قدیمی یزد که امروز به هتل تبدیل شده‌اند و بسیاری نقاط دیگر را هم دیده‌ام. مجید مظفری تأکید کرد: متأسفانه ما در این دوران، قدری کوته‌فکری کرده و درباره‌ی مسائلی که می‌توانند آینده‌مان را رقم بزنند، فکر نکرده‌ایم و حتا در برخی موارد همچنان فکر نمی‌کنیم.

امیرچخماق در یزد

وی ادامه داد: تا به حال نشده که به دیدن یک منطقه‌ی تاریخی بروم و ببینم که با ابزار نوک تیز یا زغال، چیزی روی آن نوشته نشده است. در حالی که همه‌ی ایرانی‌ها باید تاریخ‌شان را بشناسند. او با تأکید بر این‌که جنوب کشور، تاریخ عجیب و غریبی دارد‌، گفت: «خلیج فارس»، «جزایر جنوبی‌»، «الموت»‌، «ترکمن صحرا» و «شوش» از نقاطی هستند که معتقدم آن‌ها را باید دید. بسیاری از آثار تاریخی در کشور از بین رفته‌اند، بخصوص در هشت سال گذشته به‌دلیل درگیری‌هایی که برخی افراد داشتند سازمان میراث فرهنگی همواره دچار چالش بود و بسیاری از افراد از این سازمان سوءاستفاده کردند؛ اما حالا نباید بگذاریم این سازمان مانند گذشته، صحنه‌ی کشمکش‌های سیاسی شود. مهران دوستی این دوبلور نیز اظهار کرد: «تخت جمشید» و آثار معماری باقی‌مانده از دوره‌ی قاجار در استان کهگیلویه و بویراحمد مانند خانه‌های قدیمی و کاروانسرای سمنان و آثار موجود در بازار تهران در مناطق مرکزی، از جمله بناهای تاریخی هستند که هر کسی اگر آن‌ها را ببیند، دیگر نمی‌تواند از هیچ‌کدام دل بکند.

خانه‌ی قوام‌الدوله

او یک شب خوابیدن در خانه‌ی تاریخی «قوام‌الدوله» (محل اسقرار ایکوموس ایران) را از آرزوهای خود دانست و اظهار کرد: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری موظف به فرهنگ‌سازی در زمینه‌ی حفاظت از آثار تاریخی است. این نقطه‌ضعف ماست که هنوز نمی‌دانیم نباید روی بناهای تاریخی یادگاری بنویسیم. مردم ما هنوز فرهنگ نگهداری از بناهای تاریخی را ندارند. وی با بیان این‌که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در زمینه‌ی حفاظت از آثار تاریخی تنهاست، افزود: در طول چند سال گذشته، متأسفانه شاهد خرابی بسیاری از خانه‌های تاریخی بوده‌ایم، اما میراث فرهنگی نمی‌تواند در زمینه‌ی حفاظت از آن‌ها کاری انجام دهد. در کشوری مانند فرانسه بهترین مکان‌ها، خانه‌های قدیمی متعلق به اشخاص بسیار مهم هستند، در حالی که ما بسیاری از این خانه‌ها را به‌راحتی خراب می‌کنیم. انتهای پیام
کد خبرنگار:







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن