واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دیدار ابراهیمیترکمان و آیتالله طهمحمدی
دانش مسلمین بر دوش ابنسینا شکل گرفت/ ضرورت معرفی جهانی شیخالرئیس
رئیس بنیاد بوعلی در دیدار با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، میراث حکمت و پزشکی شیخالرئیس را مایه افتخار ایران و جهان دانست و بر دفاع از ایرانی و شیعی بودن این شخصیت در مجامع علمی و فرهنگی جهان تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل بنیاد بوعلیسینا، در نشست مشترک مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و اعضای بنیاد بوعلیسینا در تهران، ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و عضو هیأت امنای بوعلیسینا، با ارایه گزارشی از فعالیتهای این سازمان در 80 رایزنی فرهنگی در 60 کشور جهان، شهرت و مورد توجه بودن آثار بوعلیسینا در کشورهای مختلف را زمینهساز کارهای مشترک و اثرگذار بینالمللی دانست و گفت: با وجود اینکه در کشورهای آسیای میانه نسبت به بوعلیسینا ارادت و محبت وجود دارد، اما تنها ایشان را در زمینه طب و قانون بوعلی میشناسند و با حکمت و فلسفه ایشان آشنایی زیادی ندارند. وی افزود: واقعیت این است که جناب بوعلی خدمات شایستهای به بشریت کرده و اگر همه فعالان فرهنگی کشور جمع شوند، شاید یک هزارم خدمتی که ایشان کرده، نمیتوانند انجام دهند، بوعلیسینا فلسفه مشاء را تقویت و ماندگار کرد و سلسلهای علمی بعد از ایشان وامدار تلاش و کار علمی او بودهاند، اگر ما به دانش مسلمین در گذشته تاریخی افتخار میکنیم؛ این دانش با تکیه بر دوش ابنسینا شکل گرفته است. عضو هیئت امنای بنیاد بوعلیسینا همکاری رایزنیهای فرهنگی جمهوری اسلامی در خارج از کشور با بنیاد را در زمینه شناسایی ابنسینا پژوهان و گردآوری تصاویر نسخ خطی، مقالات و کتب درباره آثار بوعلی، برگزاری همایشهای مشترک، چاپ، انتشار و معرفی آثار بوعلی به زبانهای مختلف دنیا و ارتباط با مراکز علمی مرتبط را از جمله برنامههایی ذکر کرد که میتواند در همکاریهای آتی دو طرف مورد توجه قرار گیرد. آیتالله غیاثالدین طهمحمدی رئیس بنیاد بوعلیسینا نیز با اشاره به تأثیر ابنسینا در روش علمی و دانشمندان پس از خود گفت: ابنسینا در الهیات به گونهای درخشیده است که ملاصدرا پیرو او محسوب میشود.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با اشاره به برپایی همایش بینالمللی شهریور سال 1383 در همدان ادامه داد: در سال 83 که تقدیر ما را به همدان کشاند، کنگره بزرگداشت بزرگی برای شیخالرئیس با حضور 15 کشور جهان برگزار شد که اساس این بنیاد از آن سرچشمه میگیرد. رئیس بنیاد بوعلیسینا وجود انبوه مشاهیر عالیمقام در ایران را مایه مباهات دانست و گفت: از میان همه کشورهای جهان، هیچ کس به اندازه ایران این قدر مشاهیر و مفاخر ندارد. جناب ابنسینا، گل سرسبد مشاهیر ایران و جهان است، انصافاً شخصیتی است که در قلب ملل جهان جای دارد و حیف است که مورد بیمهری قرار گیرد. وی با اشاره به اثرات تأسیس این بنیاد افزود: با توجه به اینکه دنیا این انسان بیبدیل را فقط از زاویه طب میشناسد، امیدواریم با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جنبههای علمی، فلسفی و عرفانی شیخالرئیس چه در داخل و چه در خارج از کشور برای مخاطبان و دوستداران معرفی شود. در ادامه یوسف شاهحسینی عضو هیأت امنای بنیاد بوعلیسینا نیز با ارائه گزارشی از فعالیتهای علمی بنیاد ابراز داشت: یکی از مباحث و برنامههای در دست اجرا در بنیاد، بحث ظرفیتشناسی بوعلیسینا پژوهی در کشورهای دیگر است که انتظار میرود با همکاری و فعال شدن رایزنیهای فرهنگی جمهوری اسلامی در خارج از کشور، با قوت و قدرت ادامه پیدا کند. وی همچنین درباره تشکیل مجمع جهانی همیاران سینوی ادامه داد: این مجمع تشکیلات پر تشریفاتی نخواهد بود، ولی قابلیتهای موجود در زمینه شناخت و معرفی هر چه بیشتر میراث بوعلیسینا را آشکار و تقویت خواهد کرد. عضو هیأت امنای بنیاد بوعلیسینا، توزیع بستههای فرهنگی برای معرفی شیخالرئیس و سایر بزرگان حوزه تمدنی اسلام و ایران با همکاری بنیاد بوعلی و سازمان فرهنگ و ارتباطات را در کشورهای دیگر در معرفی هر چه بیشتر جامعه دانشگاهی و علاقهمندان به فلسفه و طب اسلام و ایران مؤثر دانست و گفت: امیدواریم در سال های آینده چهره جهانی شیخالرئیس به عنوان دانشمند ایرانی، بیش از امروز برای عالمان و متفکران و دانشگاهیان در مراکز علمی و فرهنگی جهان شناخته شده باشد. انتهای پیام/ک
93/04/02 - 14:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]