تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):گوش خود را به شنيدن خوبى‏ها عادت بده و به آنچه كه به صلاح و درستى تو نمى‏افزايد گو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819255572




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جایگاه رفیع کشاورزی خوزستان درارتقای توان اقتصادی و اقتدار ملی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

جایگاه رفیع کشاورزی خوزستان درارتقای توان اقتصادی و اقتدار ملی اهواز- ایرنا- اهمیت و جایگاه رفیع کشاورزی خوزستان به عنوان قطبی مهم در ارتقای توان اقتصادی و اقتدار ملی کشور بر کسی پوشیده نیست.


تنوع اقلیمی، زیستی و جغرافیایی از یک طرف و وظایف گسترده و متنوع حاکمیتی مانند تامین امنیت غذایی، سلامت غذا و حفظ تنوع زیستی از طرف دیگر دو فاکتور اصلی در تحقق اهدافی چون رفاه، سلامت، گردشگری و کمک به اقتصاد ملی است.
از این حیث خوزستان جایگاه ویژه ای در کشور دارا بوده و صحبت از اقتدار ملی و ارتقای توان اقتصادی بدون لحاظ کشاورزی این استان و دسترنج دست های پینه بسته کشاورزان آن شاید کمی دور از انصاف باشد.
کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین بخش های اقتصادی کشور و به نوعی اساسی ترین بخش با رسالت عظیم تامین غذای پایدار در جهان یکی از عوامل اصلی فرآیند توسعه کشورها و جوامع به شمار می رود.
با توجه به این که بخش عمده ای از درآمد و اشتغال در کشور وابسته به بخش کشاورزی است بدون توجه به جایگاه، نقش و اهمیت این بخش نمی توان سخن از اقتدار ملی زد.
در این ارتباط خوزستان شرایط لازم برای توسعه بخش کشاورزی را دارا بوده و با 14میلیون و 200هزار تن مجموع محصولات اعم از زراعی، باغی، دامی و شیلات مقام نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
110نوع محصول زراعی و باغی در این استان کشت می شود که به تازگی هم وارد تولید محصولات جدیدی مانند زعفران و پسته در برخی مناطق شده است.
خوزستان مقام نخست را در تولید گندم، ذرت، نباتات صنعتی و گل مریم دارد.
پارسال 720هزار تن گندم در خوزستان از گندمکاران خریداری شد و امسال تاکنون این رقم به افزون بر 950هزار تن رسیده است.
در صادرات خرما هم خوزستان جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده و افزون بر 50درصد بخش در کشور مربوط به این استان است.
تنوع شرایط اقلیمی در خوزستان این امکان را می دهد که دستکم 25میلیون تن انواع محصولات در این استان در آینده ای نه چندان دور تولید شود.
بر اساس شناسنامه بهره بردار حدود 190هزار نفر در خوزستان به عنوان کشاورز در این سامانه نامنویسی کرده اند.
اراضی مستعد کشاورزی خوزستان هم اینک یک میلیون و 200هزار هکتار است و از آنجایی که در سال بیش از یک بار کشت می شود بنابراین سطح زیر کشت سالانه در این استان یک میلیون و 700 تا یک میلیون و 750هزار هکتار است.
این میزان با به سرانجام رسیدن طرح 550هزار هکتاری مقام معظم رهبری به یک میلیون و 750هزار هکتار می رسد که با توجه به کشت های ممتد سطح زیر کشت سالانه به دو میلیون و 200هزار هکتار خواهد رسید.
تمام این ها و تحقق اهداف پیش روی بخش کشاورزی خوزستان که مطمئناˈ تمام مناطق کشور را منتفع از خود خواهد کرد منوط به تامین آب مورد نیاز است که به دلیل انتقال آب از سرشاخه های کارون رودخانه های استان دچار کمبود آب و افزایش شوری شده اند و این دو عامل بر میزان محصولات کشاورزی تاثیر گذاشته و اثرات منفی را در آینده به دنبال خواهد شد.
گزارش - امیر خان زاده
538/645

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




31/03/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن