واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رشته علوم قرآن و حدیث برای نخستین باردر کردستان دایر شد سنندج- ایرنا- رییس دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه سنندج از راه اندازی رشته علوم قرآنی و حدیث برای نخستین در استان کردستان خبر داد و گفت: این رشته در دانشگاه مذاهب اسلامی دایر شده و از مهر امسال دانشجو جذب می کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، کامران فتح اللهی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در سنندج افزود: این رشته در هیچکدام از دانشگاه های استان وجود ندارد و ما برای نخستین بار مجوز آن را از وزارت علوم دریافت کردیم.
وی گفت: داوطلبان آزمون سراسری امسال در سه گروه ریاضی، علوم تجربی و علوم انسانی می توانند برای تحصیل در این رشته درخواست کرده و پس از آن براساس شاخص های این دانشگاه همچون مسائل اعتقادی و غیره در مقطع کارشناسی جذب و پذیرش شوند.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه سنندج با بیان اینکه با راه اندازی این رشته تعداد رشته های دانشگاه به سه رشته افزایش یافته است اظهار کرد: هم اکنون 160 دانشجو در دو رشته فقه و حقوق امامیه و فقه و حقوق شافعی در این شعبه مشغول تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه 81 نفر از دانشجویان این دانشگاه در رشته فقه و حقوق شافعی و 79 نفر در رشته فقه و حقوق امامیه تحصیل می کنند افزود: امسال 40 نفر از دانشجویان این دانشگاه فارغ التحصیل خواهند شد و با فراهم آوردن مقدمات لازم، می توانند مهر 94 در مقطع ارشد این رشته ها، در دانشگاه تحصیل کنند.
فتح اللهی گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی از سال 76 به عنوان یکی از نهادهای زیرمجموعه مجمع تقریب مذاهب و به پیشنهاد مقام معظم رهبری در تهران دایر شد و تاکنون هزار و 400 فارغ التحصیل در مقاطع تحصیلی، کارشناسی، ارشد و دکتری در رشته های علوم و مباحث اسلامی و فقهی داشته است.
وی افزود: راه اندازی شعبه سنندج این دانشگاه نیز در سفر مقام معظم رهبری به استان صادر شد و پس از اخذ مجوز از وزارت علوم در بهمن سال 89 تعداد 40 دانشجو در دو رشته فقه و حقوق شافعی و فقه و حقوق امامیه پذیرش شد.
وی تقویت وحدت و انسجام میان مذاهب مختلف را از جمله اهداف این دانشگاه دانست و گفت: پیروان مذاهب مختلف اسلامی با برادری و محبت کنار هم زندگی و تحصیل می کنند و علاوه بر تقویت آگاهی در زمینه مذهب خود با مبانی مذاهب دیگر نیز آشنا می شوند.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه سنندج اظهار کرد: این دانشگاه با این اهداف در صدد است تا کار حوزه ها و مدارس علوم قدیم را احیا کرده و نسلی از علما، دانشمندان و محققین مسلمان را پرورش دهد تا این افراد مبلغ وحدت میان مذاهب اسلامی شوند.
به گفته وی دانشجویان و فارغ التحصیلان این دانشگاه با توجه به اینکه به تمام مبانی دینی و اسلامی مسلط هستند می توانند مروج و مبلغ فرهنگ تقریب در میان مذاهب مختلف باشند.
وی در ادامه کمبود فضا و امکانات را از جمله مشکلات این دانشگاه عنوان کرد و گفت: با وجود استقبال شدید داوطلبان برای تحصیل در این دانشگاه به دلیل کمبود فضا و امکانات هر ساله حدود 40 دانشجو جذب خواهیم کرد در حالیکه هرسال از طریق سازمان سنجش قریب 600 نفر معرفی می شوند.
فتح اللهی با بیان اینکه از سال 89 و همزمان با راه اندازی این دانشگاه یک واحد به برادران اختصاص یافته و واحد خواهران نیز اجاره ای است گفت: هم اکنون واحد خوهران در حال احداث است که امید است برای مهر ماه آماده شود.
وی افزود: با توجه به اینکه این دانشگاه تنها شعبه غرب کشور است لذا نیازمند توسعه در زمینه های مختلف است که در این راستا باید مسوولان و دولت حمایت جدی داشته باشند.
به گفته وی از سال 89 زمینی به مساحت شش هکتار برای راه اندازی پردیس جامع دانشگاه اختصاص داده شده است که در صورت تامین اعتبار و راه اندازی آن، ظرفیت دانشگاه به هزار و 200 نفر می رسد.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه سنندج افزود: با راه اندازی این پردیس علاوه بر رشته های موجود در دانشگاه، رشته های دیگری همچون فلسفه و عرفان، تاریخ اسلام، ارتباطات، جامعه شناسی اسلام، اندیشه شناسی و ادیان و مذاهب اسلامی دایر و دانشجو از داخل و خارج کشور جذب می کند.
وی پذیرش بالای 70 درصد از فارغ التحصیلان این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد را یکی از موفقیت ها و امتیازات دانشگاه برشمرد و گفت: جذب هیات علمی از میان فارغ التحصیلان دانشگاه یکی دیگر از امتیازات دانشگاه مذاهب است.
وی با بیان اینکه در دانشگاه مذاهب اسلامی توسعه کیفی بر توسعه کمی اولویت دارد از مسوولان خواست به صورت ویژه از این دانشگاه حمایت کرده و زمینه توسعه بیش از پیش آن را فراهم آورند.ک/2
7348/53
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
31/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]