واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > سینمای ایران
برگزیدگان «حافظ» جشن گرفتند/ قطعهای که برای تولد کیانیان خوانده شد
برگزیدگان چهاردهمین جشن حافظ در مراسمی جشن گرفتند و علی معلم دبیراین جشن درباره حافظ و اینکه چرا تندیس این جشن بر اساس نام او انتخاب شده است، سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی معلم در مراسمی که چهارشنبه 28 خرداد ماه برای برگزیدگان جشن حافظ برگزار شد، گفت: به اصغر فرهادی خوش آمد میگویم که نتوانست در جشن ما حاضر باشد و امیدوارم مثل همه سینماگران خوب ما، سالهای سال کارهای خوب انجام دهد و اسم ایران را در سطح جهان بهتر مطرح کنند. وی ادامه داد: همینطور به همه بازیگران، کارگردانان، فیلمبرداران و هنرمندان، که در اینجا حضور دارند خوش آمد میگویم. هنرمندانی که برای بازی بزرگشان، زمین مناسبی در اختیارشان نیست و انگار مشغول بازی گل کوچیک هستند. امیدوارم اجازه دهند این زمینهای کوچک به استادیومهای بزرگ تبدیل شود. چون فکر میکنم ملت ما شایستگی حضور در صحنههای دیگر حوزه فرهنگی را دارد. معلم با بیان اینکه نام حضرت «حافظ» به عنوان هنرمندی اصیل و یگانه در جشن حافظ مطرح است و نه صرفا به عنوان یک شاعر برجسته، ادامه داد: واقعیت این است که کارهای این جشن از توان دفتر کوچک ما خارج است و واقعا نام متبرک حضرت حافظ نگهدارنده مراسم ماست. ما اسم حضرت حافظ را چون شاعر بزرگی است نمیآوریم، ما شعرای بزرگ دیگری هم در ایران داریم که در اندازه و جایگاه هم هستند. مثل سعدی، مولانا، فردوسی. حافظ در چنان جایگاهی قرار دارد که وامدار هیچ منتقد، تحلیلگر و مفسری نیست تا او را به دیگران بشناساند. به نوعی او دستگاه نشر خودش است و به همین علت، گرچه دستمان به دامان حافظ نمیرسد اما میتوانیم حافظ را به عنوان الگویی برای سینماگران و سینمای ایران بدانیم. مدیرمسئول ماهنامه «دنیای تصویر» در واکنش به به این سوال مخاطبان ماهنامه که چرا این جایزه به نام سینماگران بزرگ نیست؟ گفت: حافظ تنها کسی است که در هیچ دورهای از خواندن اشعارش نه احساس کهنگی میکنید و نه بحث زمان در آن مطرح است و تنها کسی است که اشعارش با حفظ اعتقاد کامل، ترجمانی از کلیت قرآن است و این اشعار به تمام گفتمان و احوالات افرادی که حافظ را میخوانند راه پیدا میکند یعنی مخاطب خاصی ندارد و مخاطب خاص و عام برای او مطرح است. او به هیچ سمتی نمیلغزد تا مخاطب یا گروهی را از دست بدهد. این همان کاری است که سینما میتواند به بهترین شکلاش آن را انجام دهد. به همین علت داوری ما در جشن، صرفا در ابعاد سینما نیست، بلکه همان چیزی است که از الگوی حافظ میگیریم یعنی هنرمند یا اثری که میان خاص و عام به یک معنا مطرح است مد نظر قرار میدهیم. علی معلم ادامه داد: حافظ به سرچشمه وحی وصل است و از طبقه خاصی سخن نمیگوید. از خلق و خلقت در کلیت آن سخن میگوید و وامدار هیچ دستگاه حکومتی نیست. کسی است که توسط مردم و در خانههایشان حفظ شده و هیچکس نمیتواند ادعا کند که حافظ در دوره من بزرگ شده است. اگر درباره فردوسی صحبت میکنیم که شاهنامه را به سفارش سلطان محمود غزنوی سروده و کاری است برابر با کل سلسله غزنویان. حضرت حافظ به همین معنا هم از کسی سفارشی نگرفته و تنها هنرمندی است که از او فقط یک کتاب باقی مانده در حالی که حرفها و سخنهای بسیاری داشته است.
تهیهکننده پروژه ملی «کوروش کبیر» در ادامه سخنان خود با اشاره به باقی ماندن مزار کوروش بعد از 2500 سال، افزود: آدمها را میتوان از روی مزارشان شناخت؛ برخی در این مملکت شاه بودهاند اما در این سرزمین باقی نماندهاند و این نشانه است. در دوران هخامنشی مزار شاهان در غارها بوده اما کوروش تنها پادشاه ایرانی است که مقبره جداگانه دارد. معلم با اشاره به لزوم تاثیرپذیری هنرمندان از حضرت «حافظ» ادامه داد: اگر حد نهایت هنر این سرزمین حضرت حافظ است پس ما هم رفتاری منبعث از رفتار او داشته باشیم. حرفمان متعلق به همه زمان ها باشد. به منبعی متصل شویم که کرامتش کم نیست. وی در پایان با اشاره به فیلم «کمال الملک» و یاد «علی حاتمی» گفت: به کمال الملک میگویند شما دامن هنر را آلوده کردهاید. جواب میدهد که دامان هنر در این مملکت همیشه آلوده بوده؛ از حافظ تا من! و واقعیت این است که دامان هنر اصیل در این مملکت هیچوقت آلوده نبوده و دامان کسانی که از قدرت و مقامشان سواستفاده کردند، آلوده بوده، چون هنرمندان اصیل سعی کردهاند که زندگی امروز را برای بشر امروز، قابل تحملتر و دوست داشتنی کنند. در پایان این مراسم، علی معلم از حاضران خواست دسته جمعی تولد رضا کیانیان را که با این مراسم همزمان شده بود، تبریک بگویند و بعد از آن علیرضا قربانی برگزیده بهترین ترانه فیلم و سریال آوازی را با اشعار سعدی خواند و به وی تقدیم کرد. مسعود کیمیایی، اصغر فرهادی، پریسا بخت آور، داوود میرباقری، عبدالله اسکندری، خسرو دهقان، هیوا مسیح، جواد طوسی، مصطفی رستگاری، مرجانه گلچین، مهدی سلطانی سروستانی، مهراوه شریفینیا، مهران برومند، سید محمد امامی، علیرضا قربانی، عباس بلوندی، محمود کلاری، نورا هاشمی، مهناز افشار، رضا عطاران، بابک حمیدیان، احمد احمدی، لاله اسکندری، فرامرز قریبیان پولاد کیمیایی، اندیشه فولادوند، گلاب آدینه، سیاوش اسعدی، علی اوجی، رعنا آزادی ور، بهاره کیان افشار، علیرضا خمسه، الهام حمیدی، نیوشا ضیغمی، رضا کیانیان ، امیر قادری، امیر حسین رسائل، علیرضا مجمع، مانی باغبانی، محمدرضا لطفی، دکتر حسین خطیبی، دانیال عبادی، حمید کریلی، هومن عشقی، سروش صحت، شهاب عباسی، کوهیار کلاری، محمدرضا علیمردانی و....در این مراسم حضور داشتند. در ابتدای این مراسم آذر معماریان مدیر اجرایی جشن «حافظ» و مدیر تبلیغات «دنیای تصویر» جوایز برگزیدگان را اهداء کرد. این جوایز شامل چهار سکه، سفر دو روزه شیراز ، بیمه عمر 20 ساله و.... بود.
۱۳۹۳/۳/۳۰ - ۱۶:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]