واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ما سیمای کردستان را دوست داریم، شما هم به فکر ما باشید بیجار- ایرنا- پیشرفت تکنولوژی در دنیای امروز تحولات زیادی را در سبک زندگی و رفاه مردم بوجود می آورد و ضمن ایجاد رفاه و آسایش در اداره زندگی برای مردم، گاهاً برای بخشی از جمعیت که از قافله علم و سواد و یا از تمکن مالی عقب مانده اند مشکلاتی نیز دارد.
به گزارش ایرنا، رشد و پیشرفت تکنولوژی در بخش وسایل و تجهیزات ماهواره ای و صدا و سیما در یک دهه گذشته را می توان از زمره سرعت زیاد رشد دنیای فناوری امروز نام برد.
پخش دیجیتال برنامه های صدا و سیما نیز نتیجه رشد صنایع امروزی است که توان بالایی در پوشش و ارائه خدمات بهتر و بیشتر به بینندگان و شنوندگان دارد، اما آنچه در این توسعه مورد غفلت واقع شده است، بسترسازی و ایجاد توان بهره مندی در میان لایه های جمعیتی و مناطق روستایی است.
از زمانیکه سیستم دیجیتال در شهرستان بیجار راه اندازی شد و شبکه های مختلف سیما نیز به صورت چشمگیر توسعه یافت، نه تنها بسیاری از مردم خرسند شدند بلکه بعضی از خلاء های موجود را نیز پر کرد، اما آیا توانست از جامعیت و پوشش لایه های مختلف جمعیتی نیز برخوردار باشد؟
بخشدار یکی از بخش های تابعه شهرستان بیجار در مورد کاستی های شبکه دیجیتال در بیجار گفت: خیلی از ساکنین روستاها، توان مالی خرید دستگاه گیرنده دیجیتال و سواد استفاده از آن را ندارند، قرار بود دولت دهم برای خرید گیرنده دیجیتال یارانه پرداخت کند، ولی تا کنون اقدامی برای رفع این دو مشکل صورت نگرفته است.
وی افزود: بیش از 160روستای دارای سکنه در این شهرستان از دیدن سیمای کردستان محرومند و با توجه به تقویت کننده هایی که توسط استان های زنجان و همدان برای شبکه آنالوگ آنها انجام شده است مردم از سیمای این استان ها استفاده می کنند.
یکی دیگر از بخشداران بیجار می گوید: نه تنها نباید سیستم آنالوگ جمع شود، بلکه باید برای روستاها نیز تقویت شود و اگر شبکه کردستان فکری فوری انجام ندهد، ممکن است جایگزین های نامناسب و ناهنجار مانند ماهواره برای همیشه مردم بعضی مناطق را از دست شبکه کردستان بربایند.
علی احمدی از اهالی روستاهای بخش مرکزی و چنگ الماس نیز در این مورد گفت: ما سیمای کردستان را دوست داریم، شایسته نیست فرزندانمان در نبود سیمای کردستان به دنبال سیمای همدان و زنجان باشند و بعضی خانواده ها که تمایلی به سیمای دیگر استان های همجوار ندارند ممکن است دچار بیگانگی با استان و سپس دلزدگی شوند، یک ضرب المثل می گوید ˈهر آنکه از دیده برفت از دل برفتˈ لذا سیمای کردستان باید فکری برای خودش بکند تا از دل هم استانی های خود نرود.
وی ادامه داد باید قبول کرد تعداد افراد مسن و بیسواد روستاها زیاد هستند و کسانی هم که بتوانند هر لحظه این گیرنده را برای انها تنظیم کنند وجود ندارند.
محمد قربانی از اهالی روستاهای منطقه پرجمعیت چنگ الماس نیز گفت: پوشش آنالوگ شبکه های همدان و زنجان موجب شده است مردم به راحتی این شبکه ها را نگاه کنند اما خیلی اوقات به خاطر لهجه، متوجه مطالب نیستند و اذیت می شوند.
از بهمن سال گذشته که سیستم دیجیتال در این شهرستان راه اندازی شده است، تلاشی از سوی مسوولین برای تقویت سیستم آنالوگ مشاهده نمی شود.
شایسته است مسوولان صدا و سیمای مرکز کردستان به منظور جلب نظر مخاطبان خود در شهرستان بیجار ، علاوه بر راه اندازی سیستم های دیجیتال، نه تنها سیستم آنالوگ را قطع نکنند بلکه تا فراگیری و همه گیری کامل سیستم دیجیتال، به تقویت سیستم آنالوگ نیز بپردازد.
شهرستان بیجار دارای 288 روستای دارای سکنه در قالب سه بخش و 124دهیاری است.ک/4
7350/533
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]