واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس کمیسیون بهداشت مجلس: نگاه دولت به معنای واقعی، سلامت نگر است شیراز - ایرنا- رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: نگاه دولت تدبیر و امید به معنای واقعی، سلامت نگر است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین علی شهریاری، چهارشنبه در سمینار بین المللی سلامت زنان در شیراز افزود: توجه به مقوله سلامت همانگونه که در سخنان دکتر روحانی رییس جمهوری و دیگر دولتمردان بر آن تاکید می شود جایگاه ویژه ای دارد و از اولویت های نخست دولت محسوب می شود.
وی ادامه داد: این نگاه در دولت های گذشته کمتر بود و بخصوص در دولت احمدی نژاد پول بسیاری برای حوزه سلامت گذاشتیم اما هرگز هزینه نشد.
او اظهار کرد: مجلس نیز در همراهی با دولت یازدهم، بودجه حوزه سلامت کشور را 90 هزار میلیارد ریال افزایش داد.
شهریاری افزود: بودجه ای که دولت پیشتر برای حوزه سلامت و وزارت بهداشت و درمان در قانون بودجه پیش بینی کرده بود 150 هزار میلیارد ریال بود که مجلس آن را به 240 هزار میلیارد ریال افزایش داد.
وی، اقدام دولت در اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور را یک اقدام خوب و کمک بزرگ به مردم دانست و گفت: با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از مردم از دریافت یارانه انصراف ندادند، امیدواریم دولت در تامین منابع اجرای طرح تحول نظام سلامت با مشکل مواجه نشود.
شهریاری، در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اینکه، هر سال در کشور مرگ و میر بانوان هنگام زایمان 9 درصد کاهش می یابد گفت: در حالی که مرگ و میر بانوان هنگام زایمان در سال 55 در هر یکصدهزار نفر 237 نفر بود در سال 87 این رقم به 21 نفر رسید.
او ادامه داد: اما معتقدیم که عدالت در سلامت مادران هنوز به معنای واقعی محقق نشده که باید این امر اتفاق بیافتد.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه 100 درصد زایمان ها در بیمارستان های خصوصی با عمل سزارین انجام می شود گفت: از جمله دلایل این اتفاق شاید بتوان به تعرفه پایین زایمان طبیعی برای پزشکان و همچنین عدم ارائه آموزش مناسب به بانوان باردار و معرفی زایمان های طبیعی بدون درد به آنها اشاره کرد.
شهریاری گفت: در بیمارستان های دولتی نیز 50 درصد زایمان ها با عمل سزارین انجام می شود.
وی، ضمن تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به مقوله سلامت زنان افزود: با توجه به اینکه تحرک بانوان در جامعه بسیار کمتر از مردان است، این عامل باعث بروز افزایش وزن و فشار خون در میان بانوان شده است.
او اظهار کرد: از طرفی، شاغل بودن زنان و گرایش خانواده ها به سمت استفاده از غذاهای آماده و فست فود نیز باعث شده که تمان اعضای خانواده نتوانند از غذای سالم بهره مند شوند.
وی در خصوص اقدامات مجلس در زمینه حمایت از سلامت زنان هم گفت: تصویب قوانینی همچون قانون تامین زنان و کودکان بی سرپرست، خدمت نیمه وقت بانوان، تخصیص سهمیه برای زنان در پذیرش دستیاری رشته های تخصصی پزشکی، ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی، افزایش مرخصی زایمان، قانون سقط درمانی و قانون جمعیت و تعالی خانواده از جمله این اقدامات است.
شهریاری گفت: همچنین با موافقت مجلس این امکان فراهم آمد که زنان کارگر بتوانند با داشتن 20 سال سابقه خدمت و 42 سال سن به شرط پرداخت حق بیمه با 20 روز حقوق بازنشته شوند.ک/2
678/ 667
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
31/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]