تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خرج کردن در راه طاعت خدا دریغ مکن وگرنه دو برابرش را در راه معصیت او خرج خوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842530055




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موسیقی همانند جریان‌های دیگر هنری توانایی حرکت در جامعه را ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رئیس دانشکده موسیقی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
موسیقی همانند جریان‌های دیگر هنری توانایی حرکت در جامعه را ندارد
موسیقی همانند جریان‌های دیگر هنری به دلیل کم بودن دانشگاه‌ها و دانشکده‌های تخصصی برای آموزش این رشته توانایی حرکت در جامعه را ندارد.


به گزارش خبرنگار موسیقی باشگاه خبرنگاران، موسیقی یکی از رشته‌های محبوب و پرطرفدار هنر است این روزها خیلی‌ها علاقه به خواندن و یا نوازندگی دارند و در این میان بحث آموزش به عنوان رکن اصلی برای یک فرد جهت ورود به موسیقی چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد.
 
شاهد این مدعا همین تعدد اندک دانشکده‌ موجود برای آموزش این رشته ی پرطرفدار است تنها سه دانشکده برای تدریس تخصصی این رشته وجود دارد که آنهاهم آنچنان که باید و شاید در این حوزه حرفی برای گفتن ندارند از آنجا که آموزش امری مهم در عرصه موسیقی برای ارائه درست و اصولی این هنر محسوب می شود با "سید حسین میثمی" رئیس دانشکده موسیقی دانشگاه هنر به گفتگو نشستیم که آن را در زیر می‌خوانید.
 
آقای میثمی به نظر شما چرا با وجود آنکه موسیقی یکی از عوامل پیشرفت فرهنگی و جز افتخارات ایرانی است جز رشته های اساسی دانشگاه محسوی نمی شود؟

علت دست کم گرفته شدن موسیقی در ایران به پشتوانه فرهنگی و اجتماعی و تاریخی ما برمی‌گردد.
 
نظرهای متفاوتی در زمینه تأثیرگذاری زیاد این رشته و حساسیت زیادی بر روی این رشته وجود دارد که همگی دست به دست هم داده‌اند تا تاریخ موسیقی را به چند نوع تقسیم‌بندی کند. 1- قسمتی از آن که قابل پذیرش است 2- قسمتی از آن که قابل قبول نیست. که همین امر قابل قبول بودن با نبودن هیچ خط مرزی مشخص ندراد بنابراین همین مسئله باعث بوجود آمدن کلمه (احتیاط) شده که زمانی که در ورطه کار اجرایی قرار می‌گیرد ممکن است پررنگ و کم‌رنگ‌تر شود و بعضی اوقات نیز مسئولان خط قرمزهای متفاوتی برای آن دارند و این امر بسیار شخصی و محدود و با تغییرات روز جامعه همراه می‌شود.
 
چرا موسیقی ایرانی نتوانسته در مسیر پیشرفت فرهنگی و هنری روال عادی داشته باشد؟

موسیقی در ایران هیچگاه نمی‌تواند مانند سایر جریان‌های فرهنگی و هنری حرکت کند دلیل عمده آن کم بودن دانشگاه‌ها و دانشکده‌های رشته موسیقی است علاوه بر حساسیتی که در آن وجود دارد؛ بیشتر هنرجویان علاقمند هم به این موضوع که تحصیل در این رشته آتیه‌ای ندارد آگاه هستند یکی دیگر از عوامل نیز این است که در دهه‌های 60 تا 70 دانشکده‌ای موجود نبود برای رشته موسیقی و همین امر باعث شد که تعداد فارغ‌التحصیل و هنرجوی کمتری به مراتب عالیه موسیقی دست یابد و این کمبودها چه در زمینه کادر و اساتید سبب کوچک شدن دانشگاه و در نهایت تخصیص کمتر بودجه و دست کم گرفتن آن و خروج از روان و جریان عادی آن شد.

چرا که در کشور ما به موسیقی پاپ نسبت به موسیقی سنتی و کلاسیک اهمیت بیشتری می‌دهیم؟

در حال حاضر موسیقی پاپ که خود شاخه خیلی کوچکی از موسیقی کلاسیک و سنتی است جایگاه و ارزش بیشتری در بین مردم به دست آورده و این بودجه اعتبار بجایی صرف هزینه برای دانشگاه در راستای  بهتر شدن موسیقی شود، برای اجرای قطعات ضعیف و اجرا کنندگان ضعیف خرج می‌شود.

از نظر شما آیا کشورهای دیگر نیز اساتید یا موزیسین‌ها ترجیح می‌دهند آموزش بدهند یا اجرا؟

خیر در جوامع دیگر اساتیدی که خود علاقه به کار آموزش دارند، به این حوزه روی می‌آورند و کسانی که توانایی انجام کار اجرایی داشته باشند، با توجه به توانایی‌ها و علاقه مندی‌هایشان به سمت کارهای دیگر در این عرصه می‌روند.

به نظر شما چگونه می‌شود کارهای اجرایی بهتری انجام داد؟

اول از همه باید زمینه‌های مالی موسیقی را بیشتر کرد، فعالیت بنگاه‌های خصوصی این امر در ایران خیلی کمرنگ است و همین امر باعث می‌شود فقط همین امر باعث می‌شود فقط همین تعداد محدود به افراد مشهور اختصاص یابد.

چرا اساتید معتبر ایران فعالیت در آموزشگاه‌ها را به کار در دانشگاه‌ها ترجیح می‌دهند؟

مراکز آکادمیک در ایران شرایط خاصی دارد، چون حداقل مدرک باید کارشناسی ارشد یا دکترا باشد که باز هم تایید شدن این مدرک به وزارت علوم بستگی دارد که مراحل آن سخت و جانکاه است.

در صورتی هم که از اساتید به عنوان میهمان دعوت شده از نظر اقتصادی و زمانی برایشان به صرفه نخواهد بود و فقط علاقه‌های شخصی می‌ماند که آ‌ن هم پرورش دانشجویان و علاقه به ارتباط با قشر دانشجو است، در غیر این صورت سعی می‌کند در آموزشگاه‌های خودشان مشغول به کار شوند و افرادی هم که اجرا می‌کنند به دلیل کمبود وقت و زمان توانایی کار در فضای آکادمی را ندارند.

آقای میثقی به عنوان رئیس دانشگاه نظر شخصی خودتان را در مورد دانشکده موسیقی داشنگاه هنر (پردیس کرج) بگویید و آن را معرفی کنید.

دانشکده موسیقی پردیس کرج بزگرترین و تنها آکادمی آموزشی موسیقی در ایران است و رشته‌هایی که در آن دانشکده تدریس می‌شود، در هیچ کدام از دانشگاه‌های موسیقی ایران وجود ندارد که این رشته‌ها در مقطع کارشناسی شامل آهنگسازی کلاسیک و موسیقی نظامی و در مقطع کارشناسی ارشد ایندموزیکولوژی است که به زودی ارتقا پیدا می‌کند و رشته‌ةای جدیدی مانند آواز کلاسیک و آواز سنتی  و ارشد موسیقی نظامی و دکترا انتوموزیکولوژی به آن اضافه خواهد شد.


گفتگو از: امیر سلامی

انتهای پیام/ اس








تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن