واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
نبرد تازه سربازان انگلیسی بعد از جنگ با درون خود + فیلم
نظامیان انگلیسی که با پایان جنگ در افغانستان مواجه هستند جنگ و جدال تازه ای را در درون خود آغاز کرده اند بیشتر این سربازان این روزها از بیماری های روحی و روانی رنج می برند عده ای برای معالجه به مراکز درمانی مراجعه کرده اند و عده ای دیگر در تردید به سر می برند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز به نقل از سایت بی بی سی فارسی (BBCpersian)، تعداد سربازان بریتانیایی که برای گرفتن کمک روانی به یک خیریه مراجعه می کنند، حدود ۵۷ درصد بیشتر شده است. هم اکنون ۶۶۰ سربازی که در افغانستان خدمت کرده اند، از طرف این خیریه تحت درمان هستند.
نظامیان بریتانیا به مدت 13 سال افغانستان اعزام شدند. شاید خود جنگ رو به پایان باشد ولی برخی سربازان ممکن است با جدالی تازه روبرو باشند برای سربازانی مثل استیون کویل جنگ همچنان ادامه دارد. او 25 ساله است و همچنان با جنگ افغانستان دست و پنجه نرم می کند پیش یک مشاور تحت درمان است. استیون کویل می گوید: از نظر عاطفی کاملا سرد و بی احساس شده ام خیلی خیلی غمگین.
همزمان با پایان حضور نظامی بریتانیا در هلمند، خیریه جنگ با استرس می گوید: از نظامیان حاضر در آنجا 358 نفر سال قبل برای دریافت کمک های سلامت روان مراجعه کرده اند. دولت می گوید: بیش از هفت میلیون پوند هزینه کرده تا به ارائه خدمات سلامت روان به نظامیان کمک کند و این روند ادامه می یابد. برای استیون و بقیه زخم های روانی جنگ می تواند به اندازه زخم های جسمی آزار دهنده باشد. جنگ با استرس می گوید که نسل جوان نظامیان اغلب بعد از 18 ماه به فکر دریافت حمایت می افتند در حالی که کهنه سربازان سال ها بعد از جنگ به فکر حمایت می افتند. البته ابعاد مشکلات روحی و روانی در ارتش آمریکا به مراتب بدتر و گسترده تر است. تحقیقات موسسه پژوهشی "رند" نیز نشان می دهد که از هر سه نظامی آمریکایی که در جنگ عراق یا افغانستان حضور داشته اند، یک نفر، نشانه هایی از مشکلات روحی و روانی یا افسردگی شدید از خود بروز داده است. به گواه اسناد منتشر شده رسمی در آمریکا؛ سربازان آمریکایی بیش از آنکه در جنگها کشته شوند به دلیل خودکشی کشته میشوند. افراط در مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر و تجاوز های جنسی میان نیروها در کنار خودکشی و افسردگی عمده ترین رفتارهای ناپسند و بیماری های رایج در ارتش این کشور است. نکته دیگر در خبر بی بی سی، بازی با الفاظ است به گونه ای که از اعتراف صریح درباره ابتلا سربازان انگلیسی به بیماری های روانی و تبدیل آنها به بیماران روانی می گریزد و تنها به نیاز آنها به معالجه روانی اشاره می کند. همچنین برخلاف آنچه در تیتر و متن کوتاه این خبر آمده و به آمار افزایش 57 درصدی درخواست کنندگان مشاوره های روانی اشاره داشته بی بی سی در گزارش ویدئویی ضمیمه خبر هیچ اشاره ای به این آمار نمی کند. برخلاف اخبار دیگر که در بخش ویدئوهای تارنمای بی بی سی فارسی تا بیش از 24 ساعت نیز قابل مشاهده و رویت هستند این خبر کمتر از 5 ساعت روی خروجی نمانده بلافاصله به سرعت از مدار بخش ویدئو خارج و به بایگانی آن سپرده شد. حال این سوال؟ خودنمایی می کند: نظامیانی که کمبودی از نظر امکانات و تجهیزات ندارند و برای آنها انواع تفریح های نوع غربی مانند مشروبات الکلی، زنانی برای ارضای غریزه جنسی، برنامه های به اصطلاح شاد خوانندگی و نوازندگی و خلاصه اسباب عیش و نوش فراهم است چرا تا این حد روحیه ای شکننده دارند؟ به نظر یکی از مهمترین عوامل بروز چنین بیماری هایی در نظامیان غربی، صحنه های خشونتی است که آنها در مواجهه با مردم بی دفاع خلق می کنند. آنها گرچه به بهانه مبارزه با طالبان به افغانستان یورش برده اند اما اخبار فراوان و اسناد موجود حکایت از رفتارهای خشونت بار و جنایت آمیز آنها با مردم بی دفاع در برخی موارد دارد. لینک دانلود 115
۳۰/۰۲/۱۳۹۳ - ۱۲:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]