تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837746568
آقای بازیگر سینمای ایران گریست
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
آقای بازیگر سینمای ایران گریست
یکی، دوروز پیش بود که زنگ زد که بیا برویم «خانه قدیمی». صبح روز بعد با ماشین رفتم. عصا به دست آمد، سوار شد، راه افتادیم. تا آنجا چنددقیقهای بیشتر راه نبود. رسیدیم. گفت: «بایست، همین جاست.» بنایی تازهساز و آجری بود. پرسیدم: «این خانه شما است؟» گفت: «بود. دیگر نیست. اینجا روزی خانه من بود. اما حالا نیست.»
روزنامه شرق: یکی، دوروز پیش بود که زنگ زد که بیا برویم «خانه قدیمی». صبح روز بعد با ماشین رفتم. عصا به دست آمد، سوار شد، راه افتادیم. تا آنجا چنددقیقهای بیشتر راه نبود. رسیدیم. گفت: «بایست، همین جاست.» بنایی تازهساز و آجری بود. پرسیدم: «این خانه شما است؟» گفت: «بود. دیگر نیست. اینجا روزی خانه من بود. اما حالا نیست.»
پرسیدم: «چرا؟» گفت: «بهتر است ببینی.» پیاده شدیم. نگهبان ساختمان به استقبال آمد. دست او را فشرد و خوشامد گفت: «منور کردید آقای انتظامی.» از دروازه بزرگ چوبی به حیاط وارد شدیم. گفتم: «زیباست.» گفت: «بله، اما خانه من نیست. خانه من این شکلی نبود. یک ردیف نرده فلزی کوتاه آن را از خیابان جدا کرده بود. با باغچهای که 40 سال آن را باغبانی کرده بودم. خانه من دیوار نداشت. یک طارمی حایل میان ما و همسایه بود. با انبوهی پیچک که روی آن را پوشانده بود.»
نمیتوانست روی پا بایستد. روی صندلی پلاستیکی کنار دیوار آجری نشست. گفت: «من 50 سال در اینجا زندگی کردم. در همین خانه بود که مهرجویی به دیدنم آمد. در همین خانه نقش «مش حسن»را تمرین کردم. توی باغچهای که حالا نیست. توی همین خانه علی نصیریان به دیدنم میآمد. جعفروالی، محمدعلی کشاورز و خیلیهای دیگر. ساعتها کنار باغچه مینشستیم و چای میخوردیم و گپ میزدیم. همهاش درباره تئاتر و سینما. علی حاتمی هم بود.
و تمام این سالهای پس از انقلاب. محسن مخملباف هم برای «ناصرالدین آکتور سینما» همین جا نزدم آمد. آن موقعها چقدر سرحال بودم. چابک و فرز. مثل حالا نبود که با عصا به زحمت راه بروم. تمام فیلمهایی که بازی کردم همین جا تمرین کردم. شبها که همه خواب بودند. به باغچه میرفتم و تا صبح تمرین میکردم. همه دیالوگها را توی باغچه حفظ میکردم. از «مش حسن» فیلم «گاو» گرفته تا این آخری. حالا از آن باغچه هیچ اثری نیست. دریغ از یک درخت که باقیمانده باشد. همه از بین رفته است.»
صدایش لرزید. چشمها پر اشک شد. دستمال نخی را از جیب درآورد و به چشمها برد. دقایقی به سکوت گذشت. نگاهی به دیوارها کرد. به گلدانهایی که ردیف دور حیاط گذاشته بودند. آرام گفت: «من همه وسایل خانه را گذاشته بودم حتی یخچال، فریزر، گاز و ماشینلباسشویی. میز تحریر و صندلی را هم گذاشته بودم. با پردهها و چلچراغ. خانه را به همان شکل که بود واگذار کردم تا موزه شود. اما حالا هیچ نشانی از آن خانه قدیمی من نیست. آن خانه با آن همه خاطره ویران شد و از بین رفت. به جای آن بنای جدیدی ساخته شده که هیچ شباهتی به خانه من ندارد.» به زحمت برمیخیزد تا نشانم دهد.
میگوید: «دستم را بگیر». میگیرم و آرام و با طمأنینه قدم برمیداریم. به ساختمان جدید وارد میشویم. از راهرویی باریک از میان دو آینه روبهروی هم عبور میکنیم که تصویری تا بینهایت میسازد. به تالار کوچکی گام مینهیم که چهار مجسمه سفیدگچی دور یک میز نشستهاند. چهار چهره پرآوازه تئاتر. جمیله شیخی، محمدعلی کشاورز، علی نصیریان و عزتالله انتظامی.
آنسوتر نام همه هنرمندانی که در طول سالیان چراغ تئاتر را روشن نگاه داشتهاند به شکل برجسته بر دیوار نشاندهاند. ترکیب چشمنوازی است. همه نامها برعکس نوشته شدهاند. دستم را میفشرد. میگوید: «همه این کارها را میشد جای دیگری انجام داد. نیازی به خرابکردن خانه من نبود. چرا خانهای که نیمقرن با آن خاطره داشتم ویران شود تا بهجای آن این بنای جدید ساخته شود؟ اگر از اول قصد این بوده که چنین بنایی ساخته شود.
چه نیازی بود که خانه من را برای این کار خراب کنند؟ این همه زمین در این شهر هست میرفتند جای دیگر. اما اگر قصد این بوده که موزهای بهنام من در همان «خانه قدیمی» تاسیس شود. چرا آن را نگه نداشتند و بالکل ویرانش کردند؟» میگویم: «اما زیبا است. معلوم است زحمت زیادی کشیدهاند.» میگوید: «میفهمم. معلوم است که کلی زحمت کشیدهاند. من آدم قدرنشناسی نیستم. قدر زحمتها را میدانم.
اما این حق را دارم که بگویم اینجا هیچ شباهتی به خانه من ندارد. به آن خانهای که یک عمر در آن زندگی کردم و انبوهی از آن خاطره دارم. آن خانه تنها خانه خاطرات من نبود. خانه خاطرات همه بزرگان تئاتر و سینمای ایران هم بود. همه آنهایی که یک عمر با من رفاقت داشتند و در آن خانه رفتوآمد میکردند. پذیرفتناش برای من سخت است. این باور که آن خانه دیگر نیست.»
به حیاط باز میگردیم. باز همان صندلی پلاستیکی کنار دیوار و همان سایه. آرام که میگیرد، میگوید: «چندی پیش به خانه قدیمی مرحوم دکترعلی شریعتی رفتم. همانی که موزه شده است. همانطوری بود که از قبل مانده بود. میز تحریر، قلم و کاغذ. کتابها و حتی عبایی که در وقت نماز روی دوش میانداخته. همه همچنان دست نخورده مانده بود. با دیدن آن خانه میشد تجسم کرد «دکتر شریعتی» چگونه زندگی میکرده است.
اما بازدیدکنندهای که به این خانه میآید چه نشانی از گذشته من میبیند؟ حتی چند سانتیمتر از دیوار خانه را هم نگه نداشتهاند.
همه از بین رفته است. سالهاست که در همه نقاط دنیا خانه افراد مشهور را حفظ و مرمت میکنند تا در طول سالیان دوام بیاورد. خانه را حفظ میکنند تا خاطرات درون آن را حفظ کنند. سالهاست که نمیشنویم خانه فلان نویسنده، شاعر یا هنرمند را خراب کرده باشند تا بهجای آن بنای جدیدی به نام همان هنرمند بسازند. پس آن همه تاریخ چه میشود؟ مکانهای تاریخی اینچنین برای مردم به یادگار ماندهاند. دوست داشتم مردم خانه من را ببینند. همان خانه کهنسال و قدیمی که برای من همهاش خاطره بود. من با این دیوارهای آجری قرمز مانوس نیستم. با این بنای جدید هیچ قرابتی احساس نمیکنم.»
برمیخیزد. میگوید: «برویم.» سوار که میشویم میگوید چند قدم جلوتر نگه دار میخواهم خانهای مشابه خانه قدیمی نشانت دهم.» میایستم. باغچهای پر درخت و یک طارمی که پیچک همه سطح آن را پوشانده است و کوشکی در انتهای حیاط که از لابلای درختان پیداست. آه میکشد. راه میافتیم. در طول راه به نقطه نامعلومی چشم دوخته و ساکت است. از رمپ پارکینگ محل سکونت جدیدش پایین که میرویم، پای آسانسور مصمم رو به من میگوید: «مهرداد، از قول من بگو عزتالله انتظامی گفت، من در مراسم افتتاحیه ساختمان جدید شرکت نمیکنم. من آنجا را خانه خودم نمیدانم. خانه من خراب شده است.»
پیش از بستهشدن در آسانسور میگوید: «کاش آنجا را ندیده بودم. لااقل با تصورم از همان خانه قدیمی دلخوش بودم.» پشت درهای فلزی محو میشود. به او میاندیشم. به اندوهی که با خود برد. چه سنگین شده بود!
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]
صفحات پیشنهادی
سلحشور: مبتذلترین بازیگران سینمای ایران جایزه گرفتند!
سلحشور مبتذلترین بازیگران سینمای ایران جایزه گرفتند فرج الله سلحشور در این دوره از جشنواره فجر به مبتذلترین بازیگران سینمای ایران جایزه دادند کارگردان سریال حضرت موسی ع گفت تا به امروز نگارش ۷۲ قسمت اولیه این سریال تمام شده و امیدوارم تا چند ماه آینده به پایان برسد فرجانتقاد از حضور بازیگر فیلمهای غیراخلاقی ترک در سینمای ایران +تصویر
انتقاد از حضور بازیگر فیلمهای غیراخلاقی ترک در سینمای ایران تصویر در همین زمینه بسیاری از سینماگران کشورمان نسبت به حضور هنرپیشگان ترک در ایران انتقاد کردهاند کیهان نوشت تولگا هان سایشمن سوپراستار سریالهای مبتذل ترکیهای در فیلم سینمایی موج کوتاه ردیف 444 بازی میکند امیپنجمین شب کانون کارگردانان سینمای ایران با حضور بازیگران و کارگردانان مشهور + تصاویر
پنجمین شب کانون کارگردانان سینمای ایران با حضور بازیگران و کارگردانان مشهور تصاویر کانون کارگردانان سینمای ایران پنجمین شب کانون کارگردانان سینمای ایران مصادف با شام ولادت حضرت علی ع در پنجمین شب کانون کارگردانان از مجید مجیدی خسرو سینایی و حمید نعمت الله کارگردانهای سه نسلآقای بازیگر گریست
آقای بازیگر گریست پیرمرد نمیتوانست روی پا بایستد روی صندلی پلاستیکی کنار دیوار آجری نشست گفت من 50 سال در اینجا زندگی کردم در همین خانه بود که مهرجویی به دیدنم آمد در همین خانه نقش مش حسن را تمرین کردم توی باغچهای که حالا نیست کد خبر ۴۰۱۱۲۹ تاریخ انتشار ۲۸ ارديبهشت ۱۳یکی از پربازیگرترین فیلمهای سال سینمای ایران +تصویر بازیگران
یکی از پربازیگرترین فیلمهای سال سینمای ایران تصویر بازیگرانکافه سینما فيلم خانه دختر امروز كليد خورد به گزارش کافه سینما در این فیلم که یکی از پربازیگرترین آثار امسال سینمای ایران است حامد بهداد باران كوثري رعنا آزاديور پگاه آهنگراني بابك كريمي بهناز جعفري محمدرضا هداحامد بهداد: فردین بزرگترین بازیگر تاریخ سینمای ایران است/ عزتالله انتظامی دهم هم نیست!
حامد بهداد فردین بزرگترین بازیگر تاریخ سینمای ایران است عزتالله انتظامی دهم هم نیست او بزرگ ترین بازیگر تاریخ سینمای ایران است عزت الله انتظامی دهم هم نیست حرف های تامل برانگیز و نکته دار حامد بهداد درباره محمدعلی فردین اتفاقا مردم به شدت آگاهند و می دانند چه می خواهندانتقاد کیهان از حضور بازیگر فیلمهای غیراخلاقی ترک در سینمای ایران
انتقاد کیهان از حضور بازیگر فیلمهای غیراخلاقی ترک در سینمای ایران فرهنگ > سینما - کیهان نوشت «تولگا هان سایشمن» سوپراستار سریالهای مبتذل ترکیهای در فیلم سینمایی «موج کوتاه ردیف 444» بازی میکند امینی کارگردان این پروژه سینمبازیگران سینما و تئاتر ایران در کنار دی جی حسین فسنقری + عکس
بازیگران سینما و تئاتر ایران در کنار دی جی حسین فسنقری عکس دی جی حسین فسنقری و بازیگران عکس یادگاری بازیگران سینمای ایران با پدیده این روزهای فرهنگ مردمی دی جی حسین فسنقری را میبینید کافه سینما سه شنبه 16 اردیبسینمای ایران بهترین سینمای شرقی است
سینمای ایران بهترین سینمای شرقی است تهران- ایرنا- استاد دانشگاه شاهد گفت هالیوود اوج سینمای غربی است و سینمای ایران به رغم برخی ایرادات که به آن گرفته می شود بهترین سینمای شرقی است به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا محمدعلی رجبی دوانی روز سه شنبه در نشست سیمای پیامبران در سینمای هکتاب سینمای مستند صنعتی ایران رونمایی شد
کتاب سینمای مستند صنعتی ایران رونمایی شد تهران - ایرنا - کتاب سینمای مستند صنعتی ایران در غرفه سازمان جهاد دانشگاهی بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رونمایی و در دسترس عموم مخاطبان قرار گرفت به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی صنعتی شریف اکتاب سينماي مستند ايران در نمايشگاه بين المللي کتاب تهران رونمايي شد
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۶ ۳۱ب ظ کتاب سينماي مستند ايران در نمايشگاه بين المللي کتاب تهران رونمايي شد کتاب سينماي مستند صنعتي ايران در غرفه سازمان جهاد دانشگاهي بيست وهفتمين نمايشگاه بين المللي کتاب تهران رونمايي ودر دسترس عموم مخاطبان قرار گرفت به گزارش خبرگزاري موج اين کتاب اولينجوان ایرانی به جای سوال از شهدا، از بازیگران هندی میپرسد! /تصاویر
جوان ایرانی به جای سوال از شهدا از بازیگران هندی میپرسد تصاویر چرا باید الگوی جوانان ما فلان بازیگر و نهایت دغدغه جوان ایرانی وقتی ما را می بیند سوال از بازیگران هندی باشد چرا کسانی چون حسن باقری صیاد شیرازی و عباس دوران به عنوان الگو به جوانان معرفی نمی شوند به این مطلب اجشن سینمای ایران پس از دو سال وقفه برگزار میشود / کارگردان «کشتی آنجلیکا» دبیر شد
جشن سینمای ایران پس از دو سال وقفه برگزار میشود کارگردان کشتی آنجلیکا دبیر شد محمد بزرگنیا کارگردان دبیر شانزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران شد به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین فرهاد توحیدی رئیس و سخنگوی هیأت مدیره خانه سینما اعلام کرد در جلسه دوشنبه پانزدهم ارمحمد بزرگ نیا دبیر شانزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران شد
محمد بزرگ نیا دبیر شانزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران شدمحمد بزرگ نیا کارگردان سینمای ایران به عنوان دبیر شانزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران انتخاب شد به گزارش خبرگزاری فارس فرهاد توحیدی رئیس و سخنگوی هیأت مدیره خانه سینما اعلام کرد در جلسه دوشنبه پانزدهم اردیبهشت ماه هیات مدیره جاامیدوارم جشنی آبرومند در شان سینمای نجیب ایران برگزار شود
سهشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۶ دبیر شانزدهمین جشن خانه سینما اظهار امیدواری کرد جشن آینده خانه سینمای ایران جشن آبرومندی در شان سینمای نجیب ایران باشد محمد بزرگنیا پس از انتخاب به عنوان دبیر جشن خانه سینما در گفتوگوی کوتاهی با خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنااز سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران سازمان سینمایی دستگاه برتر در امور مدیریت اسناد شد
از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایرانسازمان سینمایی دستگاه برتر در امور مدیریت اسناد شدسازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری را را به عنوان دستگاه برتر در امور مدیریت اسناد انتخاب و معرفی کرد به گزارش خبرگزاری فارس سیدرضا صالحی رئیس سازمان اسناتکه گمشده سینما در پازل منافع ملی روز ملی خلیج فارس، منافع ملی و سینمای ایران
تکه گمشده سینما در پازل منافع ملیروز ملی خلیج فارس منافع ملی و سینمای ایرانشاید گفتن برخی حرفها و تکرار آنها بیفایده باشد اما مگر میشود حرف از منافع ملی یک کشور زد و نگفت که جای سینما در پازل منافع ملی ایارن خالیست خبرگزاری فارس- گروه سینما دوباره 10 اردیبهشت دوباره روز مل-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها