واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ششمین جشنواره علامه حلی در قم پایان یافت قم - ایرنا - ششمین دوره جشنواره ملی علامه حلی با تجلیل از برگزیدگان آن در حوزه های مقاله، کتاب و تحقیق در قم به کار خود خاتمه داد.
به گزارش ایرنا، آیین تقدیر از برگزیدگان این جشنواره روز پنجشنبه در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و با حضور آیت الله ˈسید هاشم حسینی بوشهریˈ مدیر حوزه های علمیه کشور برگزار شد.
معاون پژوهشی حوزه های علمیه سراسر کشور در این آیین گفت: تولید دانش، نشر و گسترش آن و عمل کردن به تولیدات علمی، سه حلقه انسانی مهم در عرصه دانش قلمداد می شود.
حجت الاسلام والمسلمین ˈسید علی عمادˈ افزود: جهان امروز جهان مبتنی بر دانش است و این در حالی است که ما دانشی داریم که در متن گزاره های دینی ما آمده است و امروز باید حلقه های دانش موجود در این گزاره ها را کشف کنیم.
وی بیان داشت: اگر تولید دانش یک ضرورت است و جهان بر چرخه تولید دانش به پیش می رود، ما روایات و آیات زیادی در باره دانش اندوزی داریم.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه نیز در این مراسم بر استفاده از بزرگان دینی در حوزه های علمیه تاکید کرد و گفت: باید سعی کنیم نگاشته های ما تنها کپی کردن از تقریرات دیگران نباشد بلکه باید تقریر جدید بوده و با نوآوری همراه باشد.
حجت الاسلام والمسلمین ˈسید محمد غرویˈ گفت: باید افرادی که ظرفیت قلم زدن دارند، تشویق شوند و این فرهنگ در حوزه پدید آید تا کتابها و مقالات متعدد ولو با ادبیات نو و تقریر جدید برای سنین مختلف ارائه شود.
وی افزود: نویسندگان باید مقابل بزرگان زانو بزنند تا آنچه ارائه می کنند از صلابت بیشتری برخوردار باشد و ارزیابان هم با قدرت و قوت بیشتری ارزیابی آثار را انجام دهند و در عین حال سعی کنیم سطح کار خود را بالا ببریم.
وی تاکید کرد: این سرمایه بزرگی است که می توان به وسیله آن به بخشی از تهاجم فرهنگی پاسخ داد.
دبیر ششمین دوره جشنواره علامه حلی نیز از وصول هشت هزار و 450 اثر به دبیرخانه این جشنواره خبر داد.
حجت الاسلام ˈجواد اسماعیل زادهˈ افزود: از این تعداد 120 جلد کتاب، شش هزار و 599 مقاله، 293 پایان نامه و یکهزار و 438 مورد هم تحقیق پایانی بوده است.
وی ادامه داد: در پنجمین دوره این جشنواره نزدیک به هفت هزار اثر از طلاب به دبیرخانه جشنواره رسیده بود اما در دوره ششم شاهد رشد 15 درصدی تعداد آثار نسبت به دوره قبل بودیم.
وی اضافه کرد: در این دوره 64 نفر شایسته تقدیر و 32 نفر برگزیده و همچنین سه نفر برگزیده و شایسته تقدیر ویژه شناخته شدند.
ابومنصور جمال الدین حسن بن یوسف بن مطهّر حلّی معروف به علامه حلّی، از علمای شیعه بود که در شب جمعه ۲۹ رمضان ۶۴۸ قمری، در شهر حله عراق به دنیا آمد.
او چند سال بیشتر نداشت که با راهنمایی پدرش برای یادگیری قرآن به مکتب رفت و خواندن و نوشتن را آموخت ولی به این مقدار راضی نشد و نزد استادی بنام محرم رفت و کتابت خط را نیز بخوبی فرا گرفت سپس مقدمات و ادبیات عرب و علوم فقه، اصول فقه، حدیث و کلام را نزد پدرش شیخ یوسف سدید الدین و دایی اش محقق حلی آموخت.
او علوم منطق، فلسفه و هیات را نزد اساتید دیگرش بویژه خواجه نصیر الدین طوسی فراگرفت و قبل از رسیدن به سن بلوغ به درجه اجتهاد نائل و به سبب کسب فضیلت های بسیار در سن کم در نزد خانواده و دانشمندان به جمال الدین مشهور شد.
پس از مرگ محقق حلی در سال۶۷۶ قمری که مرجعیت شیعیان را برعهده داشت، شاگردان وی و دانشمندان حله پس از جستجوی فردی که شایستگی زعامت و مرجعیت شیعیان را داشته باشد، علامه حلی را برای این امر مهم مناسب یافتند و او در ۲۸ سالگی زعامت و مرجعیت شیعیان را بر عهده گرفت.
حلی پس از مرگ سلطان محمد خدابنده در سال۷۱۶ قمری به شهر حله بازگشت و تا آخر عمر در آنجا اقامت کرد و سرانجام در۲۱ محرم ۷۲۶ قمری در۷۸ سالگی درگذشت و در حرم حضرت علی بن ابی طالب(ع) به خاک سپرده شد. ک/3
7408 / 380/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
25/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]