واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دست تطاول دلالان در حریم شالیزار چه میکند
شالیکاران دیروز، سرایداران امروز/ قطع دست دلالان برنج با حمایت دولت
کارخانهدار شالیکوبی گفت: کشاورزان به دلیل رنج فراوان و عدم برخورداری از حمایت دولت و برای خلاصی از این مشکلات اقدام به فروش شالیزارهای خود میکنند و بعد به ناچار، سرایدار همان ویلاهایی که روزی مالک زمینش بودند، میشوند.
احمدرضا عُشریه کارخانهدار شالیکوبی آمل در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به بیان مشکلات برنجکاران پرداخت و گفت: اوایل انقلاب اسلامی برنج توسط دولت نرخگذاری و به وسیله شرکتهای تعاونی خریداری میشد، در حالی که اکنون این کار صورت نمیگیرد. وی افزود: اگر دولت مانند آن وقتها و به صورت تضمینی برنج را از کشاورزان خریداری کند، دست دلالان و واسطهها که بلای جان کشاورزان شدهاند، از محصولات و زحمات بیدریغ کشاورزان کوتاه میشود. * دولت با خرید برنج، دست دلالان را کوتاه کند این کشاورز گفت: دلالان در فصل پاییز و فصل برداشت برنج از آنجا که میدانند برنجکار در نگهداری محصولش محدودیت زمانی دارد و اگر شالی به دلیل خیس بودن به موقع به کارخانه شالیکوبی نرسد، لک میزند، بنابراین با هجوم به سمت کشاورزان، محصول را با قیمت پایین از کشاورز خریداری میکنند. وی افزود: تولید محصولات کشاورزی برای کشاورزان به صرفه نیست، سال گذشته مزد کارگران، روزانه بین 30 تا 60 هزار تومان بود، در حالی که دستمزد روزانه کارگران امسال به حدود 150 هزار تومان رسیده است. این کارخانهدار شالیکوبی در پاسخ به این سوال که دلیل افزایش دو برابری دستمزد کارگران چیست، گفت: عدم کنترل و نظارت و نداشتن اتحادیهای که این قبیل مشکلات کشاورزان در آنجا مورد رسیدگی قرار گیرد، دلیل اصلی بروز چنین مشکلاتی است. * برنجکاران برنج نیمدانه میخورند/ کوزهگر از کوزه شکسته آب خورد عشریه بیان داشت: متأسفانه کشاورزان و برنجکاران رنج دیده و زحمتکش به جای مصرف برنج مرغوب برنج نیمدانه مصرف میکنند که این موضوع بسیار غمانگیز است. وی گفت: یکی دیگر از مشکلات کشاورزان نبود کارخانه شالیکوبی به اندازه کافی است و بنابراین برخی از کشاورزان به دلیل اینکه محصولشان از بین نرود، مجبور به فروش آن به واسطهها میشوند. وی افزود: دستمزد بالای کارگران، افزایش قیمت نهادههای کشاورزی (کود، سم و بذر)، عدم کنترل، نظارت و حمایت دولت از بخش کشاورزی از عوامل تأثیرگذار بر فروش و تغییر کاربری اراضی کشاورزی به شمار میرود. این برنجکار اظهار داشت: وقتی یک برنجکار علیرغم رنجها و مشقات فراوانی که برای تولید محصول میکشد، از نظر مالی تأمین نمیشود، چارهای جز فروش زمین کشاورزی ندارد. وی گفت: تغییر اراضی کشاورزی و تبدیل آن به ویلا یکی از معضلات کشاورزان است که متأسفانه این پدیده روز به روز در حال افزایش است.
این کارخانهدار شالیکوبی اظهار داشت: کشاورزان در سختترین شرایط سعی در حفظ و نگهداری زمین خود دارند، ولی گاهی اوقات عرصه بر آنها بسیار تنگ میشود و چارهای جز فروش زمینهای آباء و اجدادی برایشان وجود ندارد. * فروش شالیزارها با قیمتهای نازل ناشی از مشکلات فراوان است عشریه بیان داشت: کشاورزان بر اثر مشکلات فراوان و لاینحل زمینهایشان را به قیمتهای بسیار ارزان به تهرانیها میفروشند و بعد با حقوق بسیار ناچیز سرایدار همان ویلایی میشود که روزی زمین آن ویلا، جزء املاکشان بوده است. انتهای پیام/ب
93/02/23 - 00:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]