محبوبترینها
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853936267
ذهن فرزندمان را مزرعه سوخته نکنیم
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ذهن فرزندمان را مزرعه سوخته نکنیم
گاهی به نام علم آموزی یا هنر و ورزش آموزی، شبه علم، شبه هنر، شبه ورزش را به فرزندان خود تحمیل می کنیم و آنچه از این مزرعه سوخته درو می کنیم خستگی و فرسودگی ذهن و جسم در خانواده است.
کد خبر: ۳۹۹۸۳۳
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۷ - 12 May 2014
هیچ پدر و مادری به فرسودگی ذهن و روان فرزند خود افتخار نمیکند و نمیبالد. ازهم پاشیدگی ذهن فرزند، مایه مباهات هیچ خانوادهای نیست. بویژه وقتی تحمیل این فرسودگی و خستگی از ناحیه پدر و مادر باشد و به همین جا هم ختم نشود، یعنی به موازات این فرسایش، خستگی و تنش جسمی هم برای والدین به همراه داشته است.
به گزارش جام جم، برای پدر و مادرهای نسل امروز بسیار مهم است که فرزندانشان دوره تحصیل موفقی را پشت سر بگذارند، اما گاهی این خواسته به ضد خود تبدیل می شود و به نام تلاش برای موفقیت و باروری استعدادها فشار روانی کاذبی بر خانواده ها تحمیل می شود.
فرزندان مجبورند در کلاس های متعددی حضور یابند، بی آن که تنوع این کلاس ها با درآمدهای خانواده، ظرفیت های ذهنی و روانی فرزند و دایره استعدادهایش همخوانی داشته باشد.
ما گاهی به نام علم آموزی یا هنر و ورزش آموزی، شبه علم، شبه هنر، شبه ورزش را به فرزندان خود تحمیل می کنیم و آنچه از این مزرعه سوخته درو می کنیم خستگی و فرسودگی ذهن و جسم در خانواده است.
از طرفی وقتی رفتارهای نابهنجار در جامعه ای گسترش می یابد به مرور زمان، افراد آن جامعه نسبت به رفتار شکل گرفته بی تفاوت می شوند بنابراین، آن رفتار، روند عادی شدن را به خود می گیرد. آنها کم کم می پذیرند که این گونه رفتارها را نمی توان تغییر داد یا از بین بردن و کاهش آن با دشواری زیادی روبه رو است، اما علل شیوع این گونه رفتارهای افراطی در یک جامعه به چه عواملی مربوط است؟
دکتر سهیلا فرتاش، روان شناس تربیتی در گفت وگو با جام جم دراین باره می گوید: افراد در هر جامعه ای نیاز دارند که بین کار و تفریح، فضای تعادل و تناسبی را برقرار کنند. تناسب میان این دو مؤلفه، به تعادل روحی و روانی افراد منجر می شود. توجه کنید که در سنین کودکی و نوجوانی، کار بیشتر بر تکالیف درسی متمرکز می شود. بچه ها موظفند با درس خواندن، رفتن به مدرسه، انجام تکالیف درسی و تلاش و پشتکار خود به موفقیت تحصیلی دست پیدا کنند، اما در بزرگسالی، کار افراد همان شغل و حرفه آنهاست. یافتن شغل و کسب درآمد مناسب، یکی از وظایف مهم در دوران بزرگسالی محسوب می شود، اما این همه ماجرا نیست. افراد یک جامعه در مقابل کار به تفریح نیز نیازمندند. تفریح، فشار و خستگی الزامات یک هفته کاری را تخلیه می کند و باعث ترمیم روح، ذهن و روان افراد می شود. فرد با پشت سر گذاشتن تفریحی مناسب، یک روز کاری جدید، سرشار از انرژی، خلاقیت و پشتکار را شروع می کند، اما اگر در جامعه ای تعادل الاکلنگی بین کار و تفریح برهم بخورد، شاهد پیامدهای اجتماعی ناخوشایند خواهیم بود.
کتب درسی برای هوش متوسط طراحی نشده است
به نظر می رسد در بحث آموزش و پرورش، حساسیت ها و توقعات والدین و متولیان جامعه رو به گسترش است. به طوری که بالا رفتن انتظارات از دانش آموز و الزامات روزافزون تحصیلی، آسیب های ناخوشایندی را بر دوش خانواده ها و از همه مهم تر بچه ها وارد می کند که پیامدهای آن در جامعه به وفوردیده می شود. دکتر فرتاش در این باره معتقد است: محتوای درسی که در کتاب های مدرسه به دانش آموزان ارائه می شود، فوق العاده سنگین است. به نظر می رسد در این زمینه پیش فرضی وجود دارد که همه بچه ها تیزهوشند. به طور طبیعی در یک جامعه بیشتر افراد هوش متوسط دارند و فقط 2 یا 3درصد، در رده افراد بسیار باهوش یا کم هوش قرار می گیرند، بنابراین مخاطب اصلی مدارس ما در رده هوش متوسط قرار می گیرند، پس بهتر است سرمایه گذاری تحصیلی و پرورشی مناسب تری برای این قشر طراحی شود، اما متاسفانه محتوای دروس آنقدر پیچیده و در سطح بالاست که فشار روانی زیادی روی بچه ها و حتی خانواده های آنها وارد می کند. خستگی روانی از خواندن این کتب و آموزش آن یکی از پیامدهای چشمگیر این سبک از آموزش است. وقتی کودک در مدرسه، متوجه این حجم سنگین از درس نمی شود، والدین مجبور به گرفتن معلم خصوصی و پرداخت هزینه های بالای آن می شوند. از طرفی خانواده ها بخصوص در شهرهای بزرگ با هزینه های سنگینی روبه رو هستند؛ هزینه هایی همچون مسکن، حمل و نقل، پوشاک، خوراک، مدرسه و نظایر آن که در این میان استخدام معلم خصوصی، هزینه مازادی را بر دوش آنها خواهد گذاشت، بنابراین خانواده ها مجبورند زمان زیادی در بیرون از خانه به کار و تلاش بپردازند تا از عهده این مخارج برآیند. پس می توان انتظار داشت کفه ترازو به سمت کار می چرخد و تفریح در خانواده ها کم کم کاهش می یابد یا از بین می رود، زیرا تفریح خود نیازمند هزینه است و این هزینه بیشتر صرف امور دیگر خانه می شود.
اما نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که با کاهش تفریحات سالم و افزایش فشار روانی، افراد جامعه به سمت رفتارهای نابهنجار دیگری کشیده می شوند تا بتوانند به لذت های کاذب دست پیدا کنند. به طور مثال ما یک اختلال روانی به نام «پرخوری عصبی» داریم که در آن وقتی فرد، تحت فشار و استرس روانی قرار می گیرد، بدون آن که واقعا گرسنه باشد، مقدار زیادی غذا می خورد و به دنبال آن افزایش وزن را تجربه می کند. این حجم زیاد غذا برای فرد، حکم لذتی زود گذر و آنی را دارد که به وسیله آن فشار روانی وارد شده بر خود را کاهش می دهد. این یک نمونه از مصادیق کسب شادی است. این گونه رفتارهای نامناسب مانند مسکنی است که فرد با خوردن آن در یک دوره، احساس لذت کرده ولی در درازمدت تاثیر آن کاهش پیدا می کند. به نظر می رسد اکنون مهم ترین علت رفتارهای نامناسب بخصوص در نوجوانان و کودکان، احساس فشار روانی ناشی از کار است که با تفریح و سرگرمی های زودگذر و نامناسب پر می شود.
اقتدار منطقی والدین، جایگزین فرزندسالاری
مهم ترین اهرمی که می توان به واسطه آن جامعه ای سالم را پی ریزی کرد، سبک تربیتی والدین است. رفتار، پاسخدهی و واکنش مناسب والدین نسبت به فرزند می تواند در شکل گیری شخصیت و پرورش استعداد و خصایص کودک مؤثر باشد.فرزند، والدین خود را به عنوان اولین و مهم ترین الگوی خود می بیند. او یاد می گیرد پدر و مادرش چگونه با یکدیگر برخورد می کنند و نسبت به رفتارهای او چه واکنشی از خود نشان می دهند.
دکتر فرتاش در این باره می گوید: یکی از مهم ترین ریشه های ایجاد رفتار نابهنجار، سبک تربیتی و حاکمیت فرزندپروری آسان گیر یا فرزندسالاری در خانواده هاست. از این رو آموختن جامعه پذیری به شکل صحیح یا پذیرفتن هنجارهای اجتماعی از زمان تولد، یکی از وظایف محوری والدین نسبت به بچه هاست، اما متاسفانه آنچه ما امروز شاهد آن هستیم، بیشتر گسترش سبک تربیتی فرزندسالاری است که در آن حاکمان اصلی، فرزندان هستند. پدر و مادر، توان و قدرت هدایت و جهت دهی رفتاری نسبت به فرزندان را از دست داده اند بنابراین کودک از همان ابتدای زندگی، کنترل رفتارهایش را به دست خود می گیرد و در تصمیم ها خودسرانه و بی اعتنا به دیدگاه های والدین عمل می کند، با گسترش چنین فضایی پدر و مادر به این باور می رسند که آنها فقط باید خدماتی را به فرزند خود ارائه دهند و کودک طبیعتا یاد می گیرد که رئیس اصلی خانه، اوست و والدین در پشت سرش قرار می گیرند.
متاسفانه این روند تربیتی در جامعه ما امروز به وفور دیده می شود؛ روندی که کودک، قدرت تصمیم گیری و هدایت موثر را از سوی والدین نمی بیند و به مرور زمان به این نتیجه می رسد که والدین فقط حکم ارائه دهنده امکانات را داشته و اوست که باید هدایت خود را به دست گیرد، اوست که در منزل تصمیم نهایی را می گیرد. در این شرایط وقتی بچه ها وارد جامعه می شوند، به جای این که با والدین خود همانندسازی کرده باشند با همسالان خود همانندسازی می کنند. اگر یک گروه از همسالان برای کاهش فشار روانی به قلیان و سیگار، لباس نامناسب، آرایش زننده یا مدل موی غربی روی آورد با آنها یکی شده و از آنها الگوبرداری می کند. فردی می شود کاملا شبیه به دوستان خود که هیچ هویت و پشتوانه ای قوی ندارد. در چنین شرایط بحرانی، پدر و مادر مانند افراد ضعیف در پشت او ایستاده اند و هیچ عکس العمل خاصی نسبت به تصمیم ها و رفتارهای فرزندشان از خود نشان نمی دهند. امروزه نظریه پردازان روان شناسی کودک بر این باورند که سبک تربیتی باید به سمت اقتدار منطقی سوق پیدا کند. سبکی که در آن ضمن احترام به فرزند، والدین قاطعانه با اشتباهات آنها برخورد می کنند و همیشه به عنوان الگوی تربیتی جلوتر از بچه ها قرار می گیرند.
تعادل هیجان و لذت دانش آموز در دستان معلم
آموزش و پرورش یکی از اهرم های قوی جامعه محسوب می شود. نحوه تدریس و آموزش معلمان در چگونگی به کارگیری استعداد ها و نیازهای دانش آموزان بسیار حائز اهمیت است.
دکتر فرتاش معتقد است: معلمان باید سعی کنند پرسشهای امتحانی را در سطح متوسط کلاس مطرح کنند، زیرا مخاطب اصلی کلاس، دانش آموزانی با هوش متوسط هستند. از طرف دیگر حجم سنگین کتب و پرسشها باعث می شود که برخی بچه ها که هوش بالایی ندارند، عزت نفس پایینی را تجربه کرده یا در شکل شدیدتر ترک تحصیل کنند. این کودکان حال بدی دارند و برای بالا بردن هیجان و احساس لذت خود ممکن است دست به رفتارهای ناپسند اجتماعی بزنند. در واقع وقتی ما تاکید زیادی روی بحث آموزش داشته باشیم جایی برای پرورش باقی نمی ماند. از طرف دیگر، زمان بچه ها را نمی توان به دو قسمت تقسیم کرد، بنابراین معلم ریاضی، فیزیک یا شیمی باید هم آموزش دهد و هم به پرورش دانش آموزان بپردازد، زیرا برخی بچه ها دبیر شیمی و برخی دبیر ریاضی را می پسندند و اگر فقط یک متولی برای آموزش یا پرورش وجود داشته باشد، شاید بچه ها ارتباط لازم را با آن دبیر برقرار نکنند و نیاز آنها برآورده نشود. حجم بالای کتب نیز به پایین آوردن درجه شادی، لذت و اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان کمک می کند که در نهایت ما شاهد آنیم که فرزندان جوان یک کشور به سمت رفتارهای ناپسند و نامعقولی کشیده می شوند تا بتوانند حرمت نفس و هیجان از دست رفته خود را بازگردانند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
بیماری دو مزرعه پرورش ماهی خراسان شمالی مهار شد
بیماری دو مزرعه پرورش ماهی خراسان شمالی مهار شد بجنورد - ایرنا - معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی از مهار و کنترل بیماری ویروسی وی اچ اس دو مزرعه پرورش ماهیان سردآبی قزل آلا در روستای گلیان شیروان خبر داد دکتر حمید رمضانی روز یکشنبه به خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهابا کنجکاوی جنسی فرزندمان چگونه برخورد کنیم؟
با کنجکاوی جنسی فرزندمان چگونه برخورد کنیم مسائل جنسی غالباً فکر نوجوان را مشغول میکند و سوالاتی را در ذهن او ایجاد میکند رفتارهای جنسی برای نوجوان والدین و کسانی که به نوعی با نوجوان ارتباط دارند مسائل و مشکلاتی تولید میکند این مسئله باعث میشود برای حل و کاهش این مشکل بهنماینده مجلس شورای اسلامی: اگر واقعیات انقلابمان را برای نسل جدید بازگو نکنیم دچار تحریف میشود
نماینده مجلس شورای اسلامی اگر واقعیات انقلابمان را برای نسل جدید بازگو نکنیم دچار تحریف میشودنماینده مجلس شورای اسلامی گفت اگر واقعیات انقلابمان و شخصیتهای آن را برای نسل جدید بازگو نکنیم این وقایع دچار تحریف میشود به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس مجتبی رحماندوستآیتالله موسوی اردبیلی: در 8 سال گذشته هر کاری خواستند کردند/اسلام به ما یاد داده که با دنیا دعوا نکنیم
آیتالله موسوی اردبیلی در 8 سال گذشته هر کاری خواستند کردند اسلام به ما یاد داده که با دنیا دعوا نکنیم یکی از مراجع تقلید با اشاره به افزایش قیمت حاملهای انرژی گفت مشکل گرانی با نصیحت و موعظه حل نمیشود به گزارش نامه نیوز آیتالله العظمی سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی شامگاه پنجبه دشمن و تهدیدهایش اعتنایی نکنیم
جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۷ امام جمعه قم گفت به دشمن و تهدیدهایش اعتنایی نکنیم به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم حجت الاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی در خطبههای نماز جمعه این هفته قم در حرم مطهر حضرت معصومه س با تاکید بر رعایت تقوای الهی گفت تقوایتولستوی بین گورکی و چخوف ایستاده است/نویسنده «جنگ و صلح» را تسلیم میز تشریح روانشناسان نکنیم
فرهنگ و ادب ادبیات جهان دومین نشست از تولستوی چه آموختم-1 تولستوی بین گورکی و چخوف ایستاده است نویسنده جنگ و صلح را تسلیم میز تشریح روانشناسان نکنیم محمد چرمشیر در نشست از تولستوی چه آموختم گفت تولستوی میان دو نمایشنامهنویس روس ماکسیم گورکی و آنتوان چخوف قرار گرفته استراديو تأثير بسزايي بر افزايش خلاقيت و تصويرسازي ذهني دارد
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۲ ۱۵ب ظ راديو تأثير بسزايي بر افزايش خلاقيت و تصويرسازي ذهني دارد رئيس انجمن روابط عمومي ايران گفت با وجود رسانه هاي تصويري و اجتماعي نوين قدرت تصويرسازي ذهني راديو جايگاه ويژه اي به اين رسانه ي شنيداري بخشيده است به گزارش خبرگزاري موج سيد غلامرضا كاظمي دي۷ باور غلط در ذهن «جویندگان کار»
برخی از کارجویان هستند که تصوراتی از استخدام و مراحل استخدام شدن و انجام مصاحبه دارند اما زمانی که برای مصاحبه به شرکتی مراجعه میکنند در می یابند که خیلی از تصورات ذهنیشان از واقعیت دور است در خیلی از مواقع آنها نمیتوانند آنچه را که کارفرما از خواسته یا سوال کرده پاسخ دهند یا تصسعیدی در همایش هفته عقیدتی سیاسی: دو نوع برداشت از حاکمیت دینی در ذهن مسئولین وجود دارد
سعیدی در همایش هفته عقیدتی سیاسی دو نوع برداشت از حاکمیت دینی در ذهن مسئولین وجود داردنماینده ولی فقیه در سپاه گفت اختلافات فکری و اعتقادی موجود به دلیل وجود دو نوع برداشت از حاکمیت دینی در ذهن مسئولین و افراد است به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس حجتالاسلام والمسلمین علیمعاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم: معلمان خزانهداران ذهن و روان جامعه هستند
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم معلمان خزانهداران ذهن و روان جامعه هستندمعاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت معلمان در صدر گروههای مورد اعتماد جامعه هستند چراکه ذهن و روان فرزندان مردم را در اختیار دارند به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز سید ضیاء هاشمی بعد ازدر زمین غیرخودی بازی نکنیم
در زمین غیرخودی بازی نکنیم رهبر انقلاب در حالی دیروز در جمع کارگران از نتایج خودکفایی سخن گفتند و حاصل آن را در جریان مذاکرات هستهای یادآوری کردند که پیش از این بر ضرورت استحکام ساخت درونی نظام تاکید کرده بودند ضرورتی که در جریان ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی و نیز تشریح الزااستاندار قزوین: ترویج فرهنگ نماز را درگیر اعتبارات دولتی نکنیم
استاندار قزوین ترویج فرهنگ نماز را درگیر اعتبارات دولتی نکنیماستاندار قزوین گفت نباید تقویت و ترویج فرهنگ نماز را درگیر اعتبارات دولتی کنیم به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین مرتضی روزبه صبح امروز در جلسه ستاد اقامه نماز استان که در دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین برگزارراز ماندگاری و عظمت معلمان در ذهن و قلب مردم، خلوص و صفای باطن آنهاست
پیام مسئولان آذربایجان غربی به مناسبت هفته معلم راز ماندگاری و عظمت معلمان در ذهن و قلب مردم خلوص و صفای باطن آنهاست خبرگزاری پانا نماینده ولی فقیه استاندار و مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی به مناسبت هفته بزرگداشت معلم پیام مشترکی صادر کردند ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۱ ارديبهشت سبا نام برانكو ذهن دایی را درگیر می كنند ؛ در شخصیت دایی نیست كه برای من شرط بگذارد
رحیمی با نام برانكو ذهن دایی را درگیر می كنند در شخصیت دایی نیست كه برای من شرط بگذارد مدیرعامل باشگاه پرسپولیس با اشاره به شایعات اخیر گفت وقتی با دایی دست یا علی دادهایم این حرفها دیگر نباید مطرح شود به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز علیرضا رحیمیدر پی گلایههای مردم از مدیران پروازی جعفری: در انتخاب مدیران سلیقهای عمل نکنیم/شایستهسالاری ملاک انتخاب باش
در پی گلایههای مردم از مدیران پروازیجعفری در انتخاب مدیران سلیقهای عمل نکنیم شایستهسالاری ملاک انتخاب باشدعضو شورای اسلامی شهرستان لنده با اشاره به گلایههای مردم از وجود مدیران پروازی در شهرستان لنده گفت نباید در انتخاب مدیران سلیقهای یا سیاسی عمل کرد با شایستهسالاری میتکرار قصه پر غصه کشاورزان جنوب کرمان/ قیمت گوجه فرنگی در مزرعه 200 تومان در بازار مصرف 1500 تومان!
استانها شرق کرمان گزارش مهر تکرار قصه پر غصه کشاورزان جنوب کرمان قیمت گوجه فرنگی در مزرعه 200 تومان در بازار مصرف 1500 تومان کرمان - خبرگزاری مهر قیمت محصولات کشاورزی در جنوب کرمان این روزها با افت شدید مواجه بوده است بطوریکه نرخ محصولات حتی هزینه دستمزد کارگران برای برداروحانی خطاب به منتقدانش: اگر با دنیا تعامل نکنیم پس در برابر آنها خنجر بکشیم؟/ تندروی و افراط نفعی برای کشور ن
روحانی خطاب به منتقدانش اگر با دنیا تعامل نکنیم پس در برابر آنها خنجر بکشیم تندروی و افراط نفعی برای کشور نداشته رییسجمهور گفت این دولت از آغاز تاکید داشته است و امروز هم تاکید میکند راهی جز اعتدال دوری از افراط تفریط تحجر و تسلیم دیگران نبودن و راهی جز عقلانیت نمیشناسد-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها