واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیر حوزه های علمیه: حوزه باید نقش اساسی خود را در قانونگذاری ایفاء کند قم - ایرنا - مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: با توجه به اهمیت قانونگذاری و نقش تعیین کننده تقنین در جامعه، حوزه علمیه نیز باید نقش اساسی خود را در این زمینه ایفا کند.
به گزارش ایرنا از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، آیت الله ˈسیدهاشم حسینی بوشهریˈ روز یکشنبه در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین ˈاحمد مبلغیˈ رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و معاونان این مرکز افزود: حوزه قم خاستگاه نظام اسلامی است؛ امام،رهبر معظم انقلاب و بسیاری از شخصیت های برجسته در شورای نگهبان، قوه قضاییه و مجلس فرزندان حوزه هستند با این وجود، گاهی احساس می کنیم حضور حوزه در اداره نظام، تنها در سطح اشخاص است و رابطه سیستماتیکی بین حوزه و نظام وجود ندارد.
حسینی بوشهری با اشاره به اینکه مدتها نگران ارتباط حوزه و مجلس بودیم، گفت: ابتکار عمل رییس مجلس شورای اسلامی در راه اندازی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تا حدودی این نگرانی را برطرف کرده است، چرا که طرحها و لوایح بعد از بررسی در این مرکز، با نگاه اثباتی و محکم تصویب می شود.
وی افزود: وقتی کار با پشتوانه فقهی و حوزوی به شورای نگبهان برود، کار شورای نگبهان را راحت می کند و آنها نیز آرامش خاطر پیدا می کنند.
وی ادامه داد: با توجه به تحولات اجتماعی و شرایط حاکم بر جامعه و مصلحت هایی که وجود دارد و برای استحکام کار، مرکز تحقیقات مجلس باید جهات روانشناسی و جامعه شناسی مسائل را در نظر بگیرد تا آنچه بعنوان قانونگذاری نظام اسلامی پیاده می شود، از هر نظر جامع باشد.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار گفت: حوزه قم باید ارتباط خود با نهاد قانونگذاری را به صورت جدی و روزمره دنبال کند و آمادگی ارائه خدمات فقهی به مجلس را داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمینˈاحمد مبلغیˈ افزود: هر چند حوزه علمیه تاکنون ارتباطات و مکتوبات زیادی در زمینه قانونگذاری ارائه داده ولی رابطه فقه و قانون آنگونه که باید به صورت روزمره و مستقیم نبوده است.
وی ادامه داد: با تاسیس مرکز تحقیقات مجلس، این ارتباط در حال تاسیس و ساماندهی است.
مبلغی گفت: قانونگذاری بدلیل رابطه خاصی که با دین و جامعه پیدا می کند دارای تاثیر بسیاری است، به گونه ای که نوع قانون می تواند دین را ضعیف، کمرنگ یا برعکس پررنگ و پررونق کند.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: عدم ارتباط بین فقه و قانون برای جامعه خسارتبار است، چرا که در سایه بی ارتباطی، امکان ارائه و نفوذ بسیاری از خواسته های فقه و دین در قانون وجود ندارد.
مبلغی گفت: پس از تاسیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برای جبران ضعفها و خلاهای موجود، کارهای زیادی انجام شد و چون در حوزه تجربه ورود به این کار وجود نداشت، زمان زیادی صرف بازسازی بسترهای برقراری ارتباط بین حوزه و مجلس شد. ک/1
7401 / 553 / 380/543
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]