واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پله هایی که در اعتکاف به خدا می رسد ایلام-ایرنا-موسم ماه رجب که فرا می رسد گویی همه دل ها راهی بسوی معبود می جویند تا خود را به ˈرجبیونˈ برسانند همان افرادی که پیامبر (ص) وعده کردند؛ در قیامت از نهری که از شیر سفید تر است و از عسل شیرین تر سیراب می شود.
به گزارش ایرنا، به روزهای میانی رجب که می رسی تازه بانک اعتکاف از آغاز سیزدهم رجب به گوش می رسد.
همه آنهایی که مشتاق رسیدند به معبود از کار و تلاش و خانه و کاشانه می برند و راهی مسجد می شوند تا با معتکف شدن در خانه خدا، پله ها را به سرعت بسوی نور و بخشش بی انتهای الهی بپیمایند.
همه آنهایی که در مساجد امن الهی معتکف می شوند، خود خواهی ها خود را در امواج بلند خداگرایی محو می کنند و از هیچ به همه چیز می رسند، زمین را رها نموده و در عرش می رسند.
اعتکاف گر چه گریز از لذت گرایی و مهار نفس سرکش است و بازگشت از قبله دنیاگرایان به سمت و سوی قبله هستی است، اما راهی روشن بسوی نور دارد و گریزی از تاریکی درون برای رهایی در آبی ترین قله انسانیت.
از آن زمان که انسان اشرف مخلوقات شد و خداوند بابت این خلقت بی نظیر بر خود آفرین گفت، جایگاه و مقامی یافت که حتی فرشتگان رانده شده من جمله ابلیس به او حسادت کردند.
آن زمان بود که این دشمن قسم خورد در هر لحظه و دقیقه ای ذره ای از دشمنی با انسان و کشاندن او بسوی بی راهه دست برنداشت و در هر دم با وسوسه های شیطانی انسان را به ورطه نابودی کشاند.
چه انسان هایی که مهار نفس خویش را به ابلیس دادند و سر از جهنم زندگی دنیوی و اخروی درآوردند و چه انسانهایی که عقربه رو به قبله را در پیش گرفتند و به اوج اعلی ملکوت رسیدند تا آنجا که خداوند در مقام شهیدی که جان در طبق اخلاص تقدیم خداوند می کند به ملائکه می فرماید: شما دیگر بالا نیاید، این شهید از شما بالاتر است و چون جانش را در راه من تقدیم نموده من خود خون بهای اویم.ˈ
اسلامی دین، مودت و مهربانی و بندگی محض خداوند است، اسلام دین جهاد و کوشش و کار است و از تنبلی و بیکاری بیزار، اسلام، فکر جدایی از زندگی دنیا و گوشه نشینی و کناره گیری از مردم و رهبانیت را باطل و ناپسند می داند.
اما وقتی به اعتکاف می رسد آن را به عنوان فرصتی برای بازگشت به خویش و خدای خویش معرفی می کند تا کسانی که از هیاهو و جنجال های زندگی مادی خسته شده اند، بتوانند چند صباحی با خدای خود خلوت کنند و جان و روح خود را با خالق هستی ارتباط دهند.
ارکان اعتکاف را چهار مورد شمرده اند که اول، نیت، دوم ، توقف در مسجد جامع شهر یا مساجد چهار گانه معروف، سوم توقف سه روزه در مسجد و آخر روزه دار بودن معتکف در ایام اعتکاف.
اعمال شب سیزدهم ماه رجب، خواندن ده رکعت نماز است که اگر به درستی به جا آورده شود، دارای ثواب و پاداش بزرگی است.
در روایتی از پیامبر (ص) آمده است؛ کسی که در شب سیزدهم ماه رجب ده رکعت نماز بخواند؛ بدین گونه که در رکعت اول حمد یک مرتبه و سوره عادیات هم یک مرتبه و در رکعت دوم حمد یک مرتبه سوره تکاثر نیز یک مرتبه بخواند و بقیه رکعت ها را هم به همین نحو تمام کند، خداوند متعال گناهان او را می آمرزد و اگر عاق والدین هم باشد خداوند سبحان از او راضی می شود، و همچنین در قبر نکیر و منکر به او نزدیک نمی شوند و او را نمی ترسانند و بر پل صراط هم چون برق خاطف (سریع) عبور می کند و نامه اعمالش را به دست راستش می دهند و میزان اعمالش سنگینی می کند و در بهشت فردوس هزار شهر به او اعطا می شود.ˈ
روز سیزدهم هم روزه اش ثواب فراوان دارد و برای کسی که بخواهد عمل ام داود را به جای آورد، باید این روز و دو روز بعدش را روزه بگیرد.
به گزارش ایرنا، امسال حدود هفت هزار نفر در ایام اعتکاف در مساجد استان ایلام معتکف می شوند.
سال گذشته بیش از شش هزار نفر از جوانان و مردم استان ایلام در بیش از50 مسجد استان معتکف شدند.ک4
7177/540
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]