واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استان مرکزی رتبه دوم کشور در نگهداری کتابهای چاپ سنگی اراک - ایرنا - استان مرکزی با نگهداری چهار هزار و 339 جلد کتاب های چاپ سنگی و سربی پس از آذربایجان شرقی، رتبه دوم کشور را دارد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مرکزی روز پنجشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اعلام این خبر همچنین گفت که این استان با داشتن 545 جلد کتاب های خطی رتبه چهارم را پس از استان های آذربایجان شرقی، اصفهان و فارس به خود اختصاص داده است.
ˈمحمدحسین مطیعیˈ،افزود: این آثار که از افتخارات ملی کشورمان محسوب می شود از سوی فرهیختگان جمع آوری و به صورت رایگان جهت نگهداری مطابق با استانداردهای بین المللی در اختیار این اداره کل قرار گرفته است.
وی قدیمی ترین کتابهای خطی این مرکز را ˈالوافیه فی شرح الکافیهˈ با 717 سال قدمت و دو جلد کتاب چاپ سنگی با 195 سال قدمت و یک جلد کتاب چاپ سربی با 188 سال قدمت معرفی کرد.
مطیعی گفت: جز یک مورد از کتابهای چاپ خطی که به مدت یک ماه برای مرمت های لازم در مرکز خاص کتاب نگهداری و تکمیل شد، تمامی کتابهای قدیمی موجود بسیار نفیس، منحصربه فرد و سالم بوده و از سوی خانواده های مورخان از شهرهای اراک، ساوه، تفرش و خمین تحویل شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مرکزی گفت: تمامی آثار خطی این مرکز با همکاری آستان قدس رضوی دیجیتالی شده است و برای افزایش ضریب اطمینان، یک نسخه دیجیتالی در آستان قدس رضوی و نسخ اصلی و فرعی آنها در سالن مفاخر استان مرکزی نگهداری می شود.
مطیعی افزود: این کتاب ها در شرایط تعریف شده و مطابق با استانداردهای بین المللی در دمای مشخص بین 19 تا 23 درجه سانتیگراد، با رطوبت بین 40 تا 45 درصد و تابش نور مناسب نگهداری می شود.
وی بیان داشت: روزنامه های قدیمی شهر اراک از قبیل ˈنامه اراکˈ که به صورت هفتگی و با عنوان ˈنامه عراقˈ منتشر می شد و شماری از روزنامه های قبل از انقلاب نیز به صورت سالنامه در این مرکز جمع آوری و صحافی شده و نگهداری می شود.
وی با تاکید برارزش بسیاربالای کتابهای خطی قدیمی و اینکه کتابهای مفاخر استان مرکزی به این تعداد محدود نمی شود، گفت: در بسیاری از خانه های این خطه میراث گرانبها از آثار گذشتگان همانند چنین کتابهایی وجود دارد که اگر به این اداره کل تحویل شود، دربهترین شرایط از آنها نگهداری خواهد شد.
مطیعی اظهارکرد: بر اساس برنامه های سوم و چهارم مصوبه مجلس؛ باید در هر استانی یک کتابخانه مرکزی ایجاد شود، به همین سبب اخیرا با ورود شخص استاندار و معاون عمرانی استانداری مرکزی و طرح و تصویب در کمیسیون ماده 5 ، به مقاومت چندین ساله برای جلوگیری از ساخت کتابخانه مرکزی اراک پایان داده شد.
وی افزود: تاکنون تهیه نقشه و صدور پروانه ساخت کتابخانه مرکزی اراک در زمینی به وسعت شش هزار و 700 مترمربع با زیربنای حدود 17 هزارمترمربع، در پنج طبقه در مجموع سه میلیارد ریال هزینه دربرداشته و به تازگی نیز سه میلیارد ریال اعتبار دیگر از منابع استانی برای ساخت این کتابخانه اختصاص یافته است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان مرکزی با بیان اینکه 19 اردیبهشت ماه ˈروز اسناد ملی و میراث مکتوبˈ نامیده شده ، بر ضرورت ایجاد مرکز اسناد ملی در اراک تاکید کرد و پیشنهاد داد: بخشی از کتابخانه مرکزی به هنگام بهره برداری می تواند به عنوان مرکز اسناد ملی استان مورد استفاده قرار گیرد.
مطیعی افزود: استان مرکزی با پیشینه ارزشمند فرهنگی و داشتن شمار زیادی مشاهیر و مفاخر نام آور در عرصه های مختلف، استحقاق ایجاد همه گونه امکانات فرهنگی را دارد و می تواند به قطب فرهنگی کشور تبدیل شود.ک/3
588/559 /1596
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]