واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روایت پیروز ارجمند از تعطیلی ارکستر ملی شهرکرد-ایرنا-مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعطیلی ارکستر ملی را در دوره گذشته عمدی دانست.
به گزارش ایرنا،تعطیلی ارکستر ملی یکی از بحث برانگیزترین رخدادهای در حوزه موسیقی در دولت گذشته بود،که باعث خانه نشینی فرهاد فخر الدینی رهبر این ارکستر شد.
ˈپیروز ارجمند ˈ روز پنجشنبه در نشست با جمعی از فعالان عرصه موسیقی چهارمحال و بختیاری در مجتمع غدیر شهرکرد افزود:ارکستر ملی و ارکستر سنفونی تهران سرمایه فرهنگی و هنری کشور می باشند که در دوره های گذشته به عمد تعطیل شد.
وی تصریح کرد:با تعطیلی ارکستر ملی 150نفر از اهالی موسیقی کشور بیکار شدند و از ادامه فعالیت در این عرصه بازمانند.
ارجمند گفت:با تعطیلی ارکستر ملی و بیکار شدن 150نفر از هنرمندان موسیقی ،برخی از خانواده این هنرمندان،با مشکل روبرو شدند چرا که تنها در آمد هنرمندان ارکستر ملی با فعالیت در این مجموعه تامین می شد.
وی تاکید کرد: باید شان هنرمندان در همه سطوح حفظ شود چرا که هنرمندان بخشی از نخبگان جامعه می باشند.
به گفته وی،ارکستر ملی در دولت یازدهم دوباره فعالیت خود را از سر می گیرد و فراخوان ارکستر ملی از اواخر ماه تیر تا اوایل مردادماه امسال اعلام می شود.
ارجمند یادآور شد:سرپرست ارکستر ملی را استاد فرهاد فخرالدینی بر عهده خواهد گرفت و منوچهر صهبایی نیز رهبر ارکستر سنفونیک تهران خواهد بود و فریدون شهبازیان به عنوان سرپرست گروه پاپ فعالیت خواهد کرد.
به گفته وی،در دولت یازدهم گروه کر در بخش موسیقی نیز فعالیت خود را از سر خواهد گرفت و دیگر این ارکسترها تعطیل نخواهد شد.
ارجمند گفت:پس از راه اندازی مجدد ارکسترها در کشور برای هنرمندان موسیقی فعال در این ارکسترها نیز حقوق و مزایایی لازم در نظر گرفته می شود.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ارائه طرح دایر شدن ˈ بنیاد ارکستر شال ˈ خبر داد و گفت:با ایجاد و راه اندازی این بنیاد تمامی فعالیت های ارکسترهای کشور هدفمند خواهد شد.
ارجمند از ایجاد بیمه مجدد هنرمندان موسیقی در سطح کشور خبر داد و گفت:انگشت هنرمندان موسیقی نیز که به واسطه آن اثر هنری خلق می شود،بیمه خواهد شد.
به گفته وی،دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم نگاه ویژه ای به تکریم هنرمندان دارد و برای مجوز برگزاری کنسرتها این اداره کل بیشترین همکاری را با هنرمندان انجام خواهد داد.
وی تاکید کرد:رفتار ناشایست با هنرمندان به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست و چنانچه در سطح استانی با هنرمندان رفتار ناشایستی شد ، مسوول موسیقی اداره کل آن استان از سمت خود برکنار خواهد شد.
ارجمند گفت: گردش مالی حوزه موسیقی در کشور از همه حوزه های فرهنگ و هنر بیشتر است و باید از این مخاطب محوری در بخش موسیقی بالاترین ظرفیت ها به کار گرفت.
وی گفت:در دوره جدید صدور مجوز برای برگزاری برنامه های موسیقی 16 برابر دوره های گذشته بوده است.
به گفته وی،در دولت یازدهم هیچ مجوز برگزاری برنامه ها و کنسرت ها بجز دو مورد که یکی به علت احترام به درگذشت یک هنرمند و یکی دیگر نیز در یکی از شهرستانهای جنوبی کشور بود ، لغو نشده است.
ارجمند،از ایجاد شورای حقوقی موسیقی در کشور برای نخستین بار خبر داد و گفت:این شورا به مسائل حقوقی بین تهیه کننده و اهالی موسیقی و مسائل دیگر این حوزه به صورت تخصصی رسیدگی می کند.
به گفته وی،آیین نامه های برگزاری کنسرت ها،تولید آلبوم ها ، موسیقی سفره خانه ها ،هتل ها و رستوران ارزیابی و تدوین
می شود.
ارجمند،از برگزاری چهار جشنواره بین المللی فجر ،مقاومت ، جوان و نواحی در سال 93 خبر داد و گفت:امسال در جشنواره فجر بخش رقابتی حذف می شود و بخش صنعت موسیقی مورد ارزیابی قرار می گیرد و جشنواره جشنواره نیز برگزار خواهد شد.
به گفته وی،شعبه های خانه موسیقی نیز در سطح استانها دایر می شود و سرای موسیقی سنتی ایران برای جذب گردشگران و توریسم فرهنگی در سطح استانها دایر می شود.
مسوول انجمن شعر و موسیقی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال وبختیاری نیز گفت:هم اکنون شش آموزشگاه موسیقی در این استان فعال است که تعدادی از این آموزشگاهها نزدیک به دو هزار هنرجو دارند.
ˈرحیم عدنانی ˈ خواستار برگزاری جشنواره موسیقی استانی در چهارمحال و بختیاری از سال 93 شد و گفت:برگزاری این جشنواره باعث دلگرمی هنرمندان جوان این استان می شود.
به گفته وی،این استان در حوزه موسیقی بزرگانی را به جامعه فرهنگ و هنر کشور معرفی کرده است.
به گزارش ایرنا،در این نشست تعدادی از هنرمندان فعال موسیقی چهارمحال و بختیاری خواسته ها و مطالبات خود را مطرح کردند.
7359
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]