واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۵:۹ب.ظ)
مراسم چهارمين سالگرد تفحص و رجعت سردار شهيد علي هاشمي و يادواره کاروان هاي راهيان نور مراسم چهارمين سالگرد تفحص و رجعت سردار شهيد علي هاشمي و يادواره کاروان هاي راهيان نوردرروز پنجشنبه 18 ارديبهشت ماه 1393 برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگارخبرگزاري موج، مراسم چهارمين سالگرد تفحص و رجعت سردار شهيد علي هاشمي و يادواره کاروان هاي راهيان نور، باحضورخانواده شهيد هاشمي، خانواده هاي معظم شهدا، نويسنده کتاب راز گمشده مجنون، زائران اولين کاروان راهيان نور پايگاه شهيد هاشمي (مسجد ريحان)، دانشجويان دانشگاه هاي تهران، همرزمان شهيد هاشمي و تني چند از نمايندگان مجلس در روز پنجشنبه 18 ارديبهشت ماه 1393 درمحل مسجدريحان واقع در تهران ، ميدان دکتر فاطمي، ابتداي خيابان شهيد گمنام، خيابان شهيد جهانمهر از ساعت 17:30 لغايت 19:30 برگزار مي شود.
علي هاشمي سال 1340 در شهرستان اهواز در طلوعي از آفتاب ديده به جهان گشود دوران کودکيش را در کوچه هاي منطقه عامري سپري کرد و در نوجواني به منطقه حصيرآباد اهواز نقل مکان نمودند. علي تکيه گاه مناسبي براي اهل خانه بود. در همان دوران کودکي نماز مي خواند، روزه مي گرفت و با متانت و وقاري که در ذاتش بود ديگران وادار مي شدند که به او احترام بگذارند. او انساني بسيار مهربان و دلسوز بود و حرفش براي همه قابل قبول بود. او عضو تيم شهباز و يکي از اعضاي اصلي تيم فوتبال محله بود. در دوران انقلاب نقش مهمي در فعاليتهاي سياسي داشت چندين بار توسط ساواک دستگير شد کارهاي تبليغاتي انجام مي داد و اعلاميه هاي امام را پخش مي کرد.
پس از پيروزي انقلاب علي همچنان در فعاليتهاي سياسي نقش داشت آشوب هاي شهرها مناطق مرزي انقلابي حميديه را با کمک بچه هاي حصيرآباد و آخر اسفالت اهواز سامان داد و سپاه حميديه توانست پيش از شروع جنگ در برقراري امنيت نقش ارزنده اي داشته باشد و در مبارزه با اشرار و ضد انقلاب و قاچاقچيان اسلحه و مهمات موفق باشد. علي هاشمي هم زمان با مبارزات گسترده انقلابي در عرصه هاي علمي هم چنان موفق بود به گونه اي در دانشگاه مشهد رشته دندان پزشکي قبول شد و توانست بورسيه ي دانشگاه هاي آمريکا شود اما با توجه به شروع جنگ ايشان ترجيح داد که بايد در جنگ حضور داشته باشد و دانشگاه جنگ را برگزيد.
با شروع جنگ تحميلي علي هاشمي يکي از فرماندهاني شد که مسئول يکي از سخت ترين محورها و جبهه ها بود. در محور کرخه کور و طراح از پيش روي دشمن جلوگيري کردند و هنگامي که عراق به حميديه رسيد از سقوط آن و به طبع اهواز جلوگيري کرد اگر اين رشادت ها نبود موضوع جنگ به صورت ديگري رقم مي خورد و فجايعي به مراتب بالاتر از سقوط خرمشهر حادث مي شد. با شکل گيري يگانهاي رزم سپاه او مامور تشکيل تيپ 37 نور مي شود. و اين تيپ توانست در عمليات بيت المقدس به خوبي خط دشمن را بشکند. سردار علي هاشمي توانست بر اساس اطلاعاتي که تيم هاي شناسايي به دست آورده بودند در آزادسازي خرمشهر و شناسايي مواضع دشمن نقش بسيار موثري داشته باشد. او دائم الذکر بود و بسيار ماخوز و محبوب صحبت مي کرد.
بعد از 2 عمليات بزرگ بچه هاي قرارگاه نصرت شيوه جديدي براي مقابله با دشمن آغاز کردند و سراسر هور را براي آنان ناامن نمودند و در نهايت حاج علي با درايتي که داشت فرمانده سپاه ششم امام جعفر صادق(ع) شد او مدام به قرارگاه سرکشي مي کرد و شخصا پيگير مسائل بود در سال 65 ايشان به فرماندهي سپاه ششم امام صادق(ع) نيروي زميني سپاه منصوب شد که چند تيپ و لشکر و بسيج و سپاه خوزستان و لرستان پدافند منطقه هور از کوشک تا چزابه به ايشان سپرده شد. به فرموده دکتر رضايي به ايشان بايد گفت : « سپهبد شهيد علي هاشمي »
حاج علي بر اثر شهادت حاج حميد خيلي بي تابي مي کرد و مي گفت: «کمرم شکست» يک شب قبل از تک دشمن به جزاير در نشستي در جمع رزمندگان و فرماندهان گفت: « دشمن بايد از نعش من رد بشود تا بتواند جزاير را بگيرد اگر دشمن جزاير را بگيرد من بر نمي گردم » در روز موعود يعني 4/4/67 دشمن سطح وسيعي از منطقه را شيميايي زد و بعد به جزاير حمله نمود رزمندگان بسيار مقاومت کردند و حاج علي با تعدادي از بچه هاي قرارگاه نصرت ماندند. هر چقدر فرماندهان به ايشان اصرار مي کردند که برگرد عقب يا حداقل قرارگاه را يک خط عقب تر بياور ايشان قبول نمي کردند و مي گفت: « تا يک نفر هم در جزاير باشد من عقب نمي آيم. بيايم عقب به مردم چي بگم؟ بگويم بچه هايتان را رها کردم و برگشتم.» حاج علي در قرارگاه خاتم 4 که در ضلع شمال شرقي جزيره شمالي باعث تخليه تعداد زيادي از رزمندگان شد. آخرش پيش بيني ايشان درست از آب درآمد ايشان آخرين کسي بود که از جزاير خارج شد همان طور که سال 62 اولين کسي بود که پا در جزاير گذاشت. خبر رسيد هلي کوپترهاي عراقي در جزيره نشستند دشمن نيزارها را آتش زد از حاج علي و همراهان ديگر خبري نشد. بسياري اميدوار بودند که اسير شده و از سال 67 تا 83 زمان سقوط صدام هيچ سخني از سردار گمنام هور به زبان ها نيامد نه مراسمي نه يادواره اي و نه يادماني و ... تا اين که در روز 19/2/89 در اخبار سراسري سيما خبر کشف و رجعت پيکر مطهر ايشان اعلام شد حاج علي هاشمي مزد سال ها مجاهدت، اخلاص و در راه ولايت فقيه بودن خويش را گرفت سال ها گذشت تا پس از 22 سال انتظار، خبر رسيد سردار گمنام هور، سردار گمنام خيبر و بدر در همان نيزارهاي هور شهيد شده است.
روحش شاد و يادش گرامي باد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]