واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیر جهادکشاورزی: سرمازدگی بهاره صنعت پرورش کرم ابریشم در جلفا را تحت الشعاع قرار داد تبریز - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جلفا گفت: سرمازدگی بهاره امسال به صنعت پرورش کرم ابریشم در بخش سیه رود از توابع این شهرستان آسیب جدی رسانده و میزان آن را کاهش داده است.
رضا عباسی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس ثبت نام متقاضیان برای دریافت تخم نوغان از 720 متقاضی ثبت نام کننده 350 نفر به دریافت تخم نوغان تمایل نشان دادند.
وی علت این امر را از بین رفتن سرشاخه های درختان توت به عنوان منبع اصلی تغذیه کرم ابریشم در بخش سیه رود و روستاهای نوار مرزی به علت سرمازدگی عنوان کرد و افزود: این شرایط انگیزه نوغانداران منطقه به پرورش کرم ابریشم را از بین برد.
مدیر جهاد کشاورزی جلفا اظهارکرد: به منظور حمایت از نوغانداران نرخ خرید تضمینی محصول پیله ابریشم در سال جاری افزایش و جعبه های تخم نوغان به قیمت مصوب سال گذشته (75 هزار ریال) تحویل متقاضیان شد تا تمایل نوغانداران بیشتر شود.
عباسی خاطرنشان کرد: در بسیاری از روستاهای واقع در مناطق کوهستانی بخش سیه رود به دلیل شرایط آب و هوایی درختان توت به تازگی در حال برگ دهی هستند که امید می رود این امر در بهبود شرایط پرورش کرم ابریشم موثر باشد.
وی افزود: طبق هماهنگی های به عمل آمده جعبه های تخم نوغان بیمه شده و نرخ خرید تضمینی با افزایش حدود دو برابری از 130 هزار ریال به 220 هزار ریال به ازای هر کیلوگرم افزایش و قبل از موعد اعلام شده است.
همه ساله با شروع فصل بهار و آغاز برگ دهی درختان توت کار پرورش کرم ابریشم در بخش سیه رود از جمله روستاهای قولان، میسن، اشتبین، نوجه مهر، کردشت و دوزال آغاز می شود.
پس از طی یک دوره 45 روزه کار برداشت پیله ابریشم از جعبه های نوغان آغاز می شود.
بخش سیه رود به دلیل شرایط خاص آب و هوایی برای پرورش کرم ابریشم از جمله قرار گرفتن در حاشیه رودخانه ارس و به واسطه وجود درختان توت از دیرباز یکی از مناطق عمده پرورش کرم ابریشم در کشور بوده است.
طی سال های اخیر با حمایت های ویژه دولت از نوغانداران هر سال این صنعت در حال رشد و رونق بوده و توانسته سهم عمده ای در اشتغالزایی به خصوص در زمینه مشاغل خانگی داشته باشد.
کار عمده ساکنین بخش سیه رود دامداری و نوغانداری بوده و یکی از منابع عمده درآمد اهالی منطقه است.
این بخش با 9 هزار و 500 نفر جمعیت در 40 کیلومتری جلفا و 176 کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع شده و از طریق رودخانه ارس با جمهوری خودمختار نخجوان و جمهوری ارمنستان مرز مشترک دارد.
7222/587
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]