تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):چیزی با چیزی نیامیخته است که بهتر از حلم با علم باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816193231




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اعتیاد به بازی های رایانه ای، تهدید پنهان نسل آینده


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

اعتیاد به بازی های رایانه ای، تهدید پنهان نسل آینده اصفهان - ایرنا - در گیر و دار انواع تهدید های اجتماعی برای جوانان باید مراقب عادت و اعتیاد کودکان به بازی های رایانه ای نیز باشیم.


درحالی که دسترسی کودکان و نوجوانان به بازیهای رایانه ای بسیار راحت شده است، بسیاری از خانواده ها به دلیل نداشتن سواد رسانه ای از آسیب های احتمالی این گونه بازیهای مجازی بی اطلاع هستند.
بازیهای رایانه ای با وجود تهدید جدی برای سلامت روح و روان و جسم کودکان در رده محبوب ترین بازیها برای بچه ها قرار گرفته و همین علاقه بر ضرورت مراقبت بیشتر خانواده ها می افزاید.
از سوی دیگر همگام با پیشرفت فناوری در دنیا، حوزه بازی های رایانه ای نیز روز به روز در حال تحول است و سازندگان و پشتیبانان خلق این بازیها که به طور عمده کشورهای غربی هستند توانسته اند با اهداف مشخص در تولید این بازیها در فرهنگ و نگرش سایر کشورها تاثیرگذار شوند.
در این میان آسیبهای جدی روحی و روانی این بازیهای مجازی بر ذهن کودکان، روانشناسان را وادار به توصیه های هشداری به والدین می کند.
آنها معتقدند که کودکان و نوجوانان معتاد به رایانه و اینترنت تا حدودی همانند معتادان به مخدرهای صنعتی در بلند مدت دچار تخریب روحی و روانی و در نهایت افسردگی می شوند.
ˈزهره کثیریˈ روانشناس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بازیهای رایانه ای را از آن دسته بازیها خواند که به دلیل درگیر نکردن جسم و تنها پرداخت ذهنی به آن، وقت بیشتری از کاربران را که اکثر آنها کودکان و نوجوانان هستند می گیرد.
وی اظهار کرد: در این میان کودکان در زمان استفاده طولانی مدت از این بازیها رابطه عاطفی و فکری خود را با والدین و دیگر اعضای خانواده قطع می کنند و این رفتار یکی از آسیبهای اخلاقی بازیهای رایانه ای است.
این روانشناس تلاش بیشتر شرکت های سازنده برای ساخت بازیهای پرهیجان و قهرمان پرور را سبب ایجاد روحیه برتری جویی و خود بزرگ بینی در کودکان و بدنبال آن فشارهای عصبی در آنها بیان کرد.
وی گفت: فاصله گرفتن کودکان از درس خواندن و فراگیری نکات آموزشی از دیگر آسیبهای بازیهای مجازی است که بخش قابل توجهی از ذهن کودکان را درگیر می کند.
کثیری، اختلال در اشتها و کم خوابی و بی خوابی و در نهایت روحیه حساس و خشن را دستاورد دیگر بازیهای رایانه ای عنوان کرد.
وی در باره راهکارهای کاهش آسیب های رایانه ای بر روح و روان و جسم کودکان و نوجوانان گفت: آشنایی والدین با کامپیوتر و گذراندن دوره های آموزشی در این زمینه موثر است.
وی همچنین قرار دادن کامپیوتر در مکانی مناسب از منزل برای زیر نظر داشتن فعالیت های کودک و محدود کردن زمان استفاده از کامپیوتر را از دیگر راهکارهای ممکن در کاهش عوارض استفاده از بازیهای رایانه ای برشمرد.
ˈافسانه برومندˈ روانشناس نیز گفت: اینترنت و بازیهای رایانه ای، جهانی مجازی و شخصی برای کاربران ایجاد می کنند و آنها به تدریج از دنیای پیرامون خود و تعامل با دیگران فاصله می گیرند و در نهایت منزوی و افسرده می شوند.
وی اضافه کرد: البته استفاده مناسب و سالم از بازیهای رایانه ای مجاز می تواند اطلاعات کودکان و نوجوانان را افزایش دهد و به پرورش ذهنی و مغزی آنها کمک کند.
وی گفت: بازیهای رایانه ای خواسته یا ناخواسته وارد خانواده ها شده است و باید برای آن چاره اندیشی کرد.
این روانشناس افزود: اگر کودکان و نوجوانان را از داشتن این بازیها محروم کنیم به نوعی شاید با تبعات منفی تر از جمله تحریک و حرص و ولع بیشتر و در نهایت پنهان کاری و مخفی بازی کردن آنها مواجه شویم و از سوی دیگر بی خیالی و بی نظارتی و تنها گذاشتن فرزندان با این بازیها بطور مسلم تهدیدات روحی، روانی و جسمی آنها را بیشتر می کند.
برومند تاکید کرد: بهترین راهکار، نظارت جدی والدین در هنگام بازی کردن فرزندان با بازیهای رایانه ای و به نوعی آموزش فرهنگ استفاده صحیح از این نوع بازیهاست.
وی گفت: همراهی والدین در هنگام انتخاب بازی و یا مراحل بازی با فرزندان موجب می شود از سویی اعتماد او را جلب کنند و از طرف دیگر خطرات و آسیبهای احتمالی را در حین بازی کردن به او بشناسانند.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان نیز بی توجهی و ناآشنایی با مقوله سواد رسانه ای را موجب صدمه زدن به کانون خانواده ها و اعتقادات افراد جامعه عنوان کرد.
سرهنگ ˈجهانگیر کریمیˈ افزود: این آسیب از کانال ماهواره ها، شبکه های اینترنت، بازیهای رایانه ای و رسانه های دیداری و شنیداری زده می شود.
وی با تاکید براهمیت اطلاع رسانی در باره این مقوله عصر جدید گفت: بسیاری از جرائم و آسیبهای اجتماعی در نتیجه عدم اطلاع رسانی و آموزش همگانی در جامعه پدید آمده است.
معاون فرماندهی انتظامی استان با اشاره به سرعت تحولات در حوزه های علم و فناوری افزود: هر شش ماه یکبار حجم دانش بشر دو برابر می شود و همزمان با تحولات فناوری و علم، شتاب در حوزه های اجتماعی هم رخ می دهد.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی اصفهان افزود: بازیهای مهیج و پرکشش ساعت ها فرزندان ما را در مقابل صفحه نمایشگر میخکوب می کند و او را از دنیای واقعیات به عالم تخیلات فرو می برد.
وی اظهار کرد: بازیهای رایانه ای با استفاده از تصاویر پرتحرک و صداهای مهیج، دنیایی از هیجان را به کاربران عرضه می کند و برخلاف فیلم‏ های سینمایی به مخاطب این امکان را می ‏دهد که به جای تماشاچی بودن، خود به ایفای نقش بپردازد.
سرهنگ کریمی آسیبهای بازیهای رایانه ای را شامل دو دسته آسیبهای جسمانی و روانی، تربیتی عنوان کرد و گفت: کنش ها، فشارهای عصبی، چشم درد، چاقی، رکود فعالیت های معده، عدم جذب چربی ها، افزایش قند خون، کم شدن فعالیت کلی بدن و مشکلات تنفسی، افتادن سر شانه ها و خارج شدن ستون فقرات از حالت طبیعی از آسیبهای جسمانی این بازیهاست.
وی تقویت حس پرخاشگری، انزوا طلبی، تنبل شدن ذهن، ضعف روابط خانوادگی، افت اخلاقی، افت تحصیلی و زمینه سازی از خود بیگانگی را از پیامدهای روانی و تربیتی بازیهای رایانه ای برشمرد.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان افزود: این در حالیست که بازیهای رایانه ای مناسب در واقع نوعی ابزار آموزشی است که در تقویت و خلاق ساختن ذهن انسان تاثیر به سزا دارد و می تواند ادراک و توجه انسان را افزایش دهد.

از :«« آرزو فلاح »»
510/ 607
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




16/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن