واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: راوی کتاب "پایی که جا ماند":
دیدهبان رفتار و منش آدمها در دوران اسارت بودم
راوی کتاب"پایی که جا ماند" در نشست بررسی این کتاب با بیان اینکه راز ماندگاری خاطرات بازداشتگاهی، بیان واقعیتهاست، افزود: تلاشم این بود که در دوران اسارت، دیدهبان رفتار و منش آدمها باشم.
به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد اطلاع رسانی بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، «سیدناصر حسینیپور» درباره کتاب خود گفت: ما در حوزه اسارت، یعنی ادبیات بازداشتگاهی، نتوانستیم آنچه را واقعیت داشت ببینیم و بیان این خاطرات فقط معطوف به بیان سیاهیها شد و کسانی که در بازداشتگاههای عراق بودند، به غایت بد و همه اسرای ایرانی کاملاً خوب نشان داده شدند.
وی با بیان این مطلب افزود: در طی سالیان پس از جنگ تحمیلی، نظامیان عراقی را آدمهای ترسو و ابله نشان دادیم، در حالی که اگر اینگونه بود، جنگ 8 سال طول نمیکشید. به عبارت دیگر، در میان عراقیان، کسانی بودند که در زندان برای کمک به ما خطر کردند. نویسنده کتاب «پایی که جا ماند» گفت: خاطرات اگر براساس واقعیت باشند، برای مردم قابل هضم هستند و در این صورت است که حقیقت دفاع مقدس به تصویر کشیده میشود. ما با واقعیت میتوانیم آنچه را واقعاً روی داد، برای همیشه ثبت کنیم. این موضوع راز توجه مردم به کتاب «پایی که جا ماند» است. من سعی کردم قلمم وجدان داشته باشد. حسینیپور در ادامه با اشاره به ماجرای این کتاب گفت: من در جزیره مجنون دیدهبان بودم. وقتی در بند عراقیان اسیر شدم، نوع دیگری دیدهبان شدم و رفتار و منش آدمها را زیر نظر میگرفتم. رهبر معظم انقلاب نیز در تقریظشان، این کتاب را یک روایت استثنایی برشمردند. وی تصریح کرد: بعد از قطعنامه 598، عملاً جنگ تمام شد و همه از جنگ برگشتند و تنها کسانی که جنگ برایشان تمام نشد، اسرا بودند، زیرا همچنان در بند دشمن زندگی میکردند. این موضوع امتحان ایمان و اراده و باور کسانی بود که جسمشان در بند و تسخیر قرار داشت. حسینیپور افزود: وقتی این خاطرات را مینوشتم، قرار بر این نبود که یک روز به صورت کتاب چاپ شود، بلکه آنها را یادداشت میکردم تا برای دوستانم تعریف کنم. وی با تاکید بر اینکه دفتر ادبیات و مقاومت حوزه هنری کارهای زیادی برای ترویج آثار دفاع مقدس انجام داده است، اظهار کرد: حوزه هنری پرچمدار بسط و گسترش فرهنگ دفاع مقدس است. نویسنده «پایی که جا ماند» در خاتمه با بیان اینکه هنوز نتوانستهایم با استفاده از ابزار ترجمه، فرهنگ دفاع مقدس را به کشورهای دیگر معرفی کنیم، اظهار امیدواری کرد تا در این راه از ظرفیتهای ترجمه بهره بگیریم. بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 10 تا 20 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برپاست.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]