واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد : تجارت حلال فرصتی برای نفوذ اقتصاد اسلامی در دیگر کشورهاست کیش - ایرنا- مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: رویکرد نشست بازرگانان و تجار جهان اسلام توسعه تجارت حلال است و این نوع تجارت فرصت مهم کشورهای مسلمان برای نفوذ اقتصاد اسلامی در کشورهای دیگر، تقویت همبستگی و تبلیغ اسلام در سایر کشورهاست.
به گزارش ایرنا، علی اصغر مونسان روز شنبه در آیین افتتاحیه نشست اتحادیه بین المللی تجار و بازرگانان جهان اسلام در کیش افزود: برگزاری نخستین همایش درخصوص مسایل تجاری و بازرگانی کشورهای مسلمان در منطقه آزاد کیش واقع در خلیج فارس به عنوان مسیر محوری تجارت دریایی این حوزه، بر نقش بسیار مهم مناطق آزاد در توسعه روابط اقتصادی بین این کشورها تاکید دارد.
وی گفت: شرایط کنونی و مرزبندی اقتصادی کشورها، کشورهای سازمان همکاری اسلامی را بر آن داشته تا برای بالا بردن ظرفیت های اقتصادی و توسعه کشورهای خود ظرفیت ها و امکانات موجود در کشورهای عضو این سازمان را مد نظر قرار داده و تبادلات اقتصادی، علمی و فرهنگی بین کشورهای مسلمان را افزایش دهند.
مونسان افزود: طبق مصوبه سازمان کنفرانس اسلامی در سال 2005 مقرر شد حجم تجارت بین کشورهای اسلامی در سال 2015 به رقم 20 درصد برسد، درحالی که تمام جریان ورودی تجارت بین کشورهای عضو این سازمان سال 2012، 5/139 میلیارد دلار بود که 10درصد کل جریان ورودی تجارت جهانی و 17 درصد ازجریان این تجارت در کشورهای درحال توسعه است، بطور قطع می توان با برنامه صحیح و جامع، زمینه های همکاری اقتصادی را توسعه و این سهم را بین کشورهای اسلامی به نحو مطلوب افزایش داد.
وی همچنین گفت: اکنون 167 منطقه آزاد در جهان وجود دارد و برآوردها نشان می دهد که ممالک اسلامی سهم عمده این مناطق را به خود اختصاص داده اند و در این خصوص زمینه های همکاری بسیار فراهم است.
مونسان گفت: براساس آمار هرساله حجم جهانی تجارت حلال 4.8 درصد افزایش می یابد و انتظار می رود تا سال 2020 این رقم به 6.4 تریلیون دلار برسد که نشان می دهد فرصت های سرمایه گذاری 2.9 تریلیون دلاری درانتظار تجارت حلال است، این آمار نشان می دهد که حجم تجارت حلال در آسیا در سال 2008 حدود 441.5 میلیارد دلار، در آفریقا 115.6 میلیارد دلار، در اروپا 64.3 میلیارد دلار، در آمریکای شمالی 12.5 میلیارد دلار، در آمریکای جنوبی 1.2 میلیارد دلار و در سایر کشورها به 750 میلیون دلار رسیده است.
وی اظهار داشت بر اساس گزارش اتاقک های صنعت و بازرگانی عربستان، کشورهای آسیایی حدود 63.3 درصد، کشورهای آفریقایی 23.8 درصد، کشورهای اروپایی 10.2 درصد و کشورهای آمریکایی حدود 2.5 درصد از تجارت حلال را مصرف می کنند.
مدیرعامل منطقه آزاد کیش گفت: صنعت حلال در تمام جهان روز به روز درحال پیشرفت است و هر روز به بازارهای غیراسلامی که آنها را دراختیار می گیرد افزوده می شود، این امر بویژه در اروپا که اقلیت های اسلامی زیادی در آن زندگی می کنند، بیش از سایر مکان ها دیده می شود. وجود بازارهای غیراسلامی به کشورهای اسلامی فرصت می دهد تا به تولید کننده اصلی بازارهای غیراسلامی تبدیل شوند و از مزیت های این تجارت به نحو مطلوب بهره ببرند .
مونسان توضیح داد :گردشگری حلال یک محصول جدید در صنعت گردشگری و خدماتی سالم و با نگرش اخلاق اسلامی است که برنامه های ویژه ای را مختص مسلمانان تدارک می بیند چراکه آنها می توانند در طول سفر تفریحی خود به آداب دینی نیز عمل کنند که در این خصوص کشور ایران تجربیات خوبی طی سال های گذشته کسب کرده است بطوریکه شمار ورود گردشگران مذهبی به ایران رقم مناسبی دارد و 30 درصد گردشگران ورودی به ایران را گردشگران مذهبی تشکیل می دهند.
وی در ادامه افزود : در طول 60 سال گذشته صنعت گردشگری به طرز شگفت آوری رشد کرده و فعالیتی که تا نیم قرن پیش مختص گروه خاصی از طبقات اجتماعی بود ، امروزه فراگیر شده و رقم گردشگران از پنجاه میلون نفر به بیش از یک میلیارد نفر در سال افزایش یافته است ، بر اساس اعلام رسمی سازمان جهانی جهانگردی، درآمد خالص حاصل از صنعت گردشگری جهانی در سال 2012 حدود ده هزار و 75 میلیارد دلار بوده که از رشد 33 میلیارد دلاری نسبت به سال ماقبل آن و رشد چهار درصدی درآمدهای جهانی از محل این صنعت با وجود بحران جهانی اقتصادی ،حکایت دارد.
سازمان جهانی جهانگردی همچنین درآمدهای گردشگری قاره های مختلف دنیا را در سال 2012 اعلام کرده که براین اساس اروپا 457 میلیارد دلار از محل صنعت گردشگری درآمد داشته که این رقم حدود 43 درصد کل درآمد جهانی از محل صنعت گردشگری است. منطقه آسیا – اقیانوسیه نیز حدود 323 میلیارد دلار و قاره آمریکا حدود 215 میلیارد دلار این در حالی است که منطقه خاورمیانه حدود 47 میلیارد دلار و قاره آفریقا حدود 34 میلیارد دلار از محل صنعت گردشگری درآمد داشته اند.
به نظر می رسد برای افزایش درآمدهای گردشگری کشورهای اسلامی نیازمند همکاری گسترده تری بین کشورهای اسلامی نیاز است ، این صنعت علاوه براینکه می تواند از ظرفیت های یک میلیاردی جمعیت جهانی مسلمانان بهره برداری گسترده تری ببرد ، این استعداد را نیز دارد تا فرهنگ دینی اسلام را گسترش داده و مردم جهان را به سوی سلامت اخلاقی و عادات نیک فرهنگی سوق دهد .
وی ابراز امیدواری کرد که این همایش بتواند با در نظر گرفتن فرصت های بی نظیری که در کشورهای اسلامی در خصوص توسعه تجارت و خدمات وجود دارد حلقه های اتصال تجارت بین این کشورها را محکم تر نماید .
نخستین نشست دو روزه اتحادیه بین المللی تجار و بازرگانان جهان اسلام صبح شنبه در کیش آغاز شد .
1630/1641/668
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
13/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]