محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855290566
ارزانی خودرو، در گرو نخواستن یا نتوانستن؟
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ارزانی خودرو، در گرو نخواستن یا نتوانستن؟
مردم انتظار دارند حالا که قرار بر اختصاص ارز مبادلهای به خودروسازان است، پس قیمت خودروها همانطور که به دلیل گرانی ارز بالا رفت، باید به همان نسبت نیز پایین بیاید؛ اما آیا این اتفاق رخ خواهد داد؟
کد خبر: ۳۹۷۶۲۴
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۶ - 03 May 2014
دو سالی میشود که خودروسازان داخلی پیدرپی از حال ناخوش خود سخن گفته و با بهانههایی مانند «بیپولی»، «رشد نرخ ارز»، «تورم عمومی»، «هدفمندی یارانهها» و ... بر طبل گرانی میکوبند، بهانههایی که حالا یک به یک کمرنگ شده و حتی در حال رفع شدن هستند.
این درحالی است که گویا خبری از ارزانی خودروهای داخلی نیست و مردم باید برای همیشه کاهش قیمت خودرو را فراموش کنند؛ زیرا خودروسازان برنامهای برای ارزانی نداشته و اصلا این اتفاق را عملی نمیدانند.
به گزارش دنیای اقتصاد، حالا این پرسش برای مردم پیش آمده که چرا با وجود اتفاقات رخ داده، خودروسازان تن به کاهش قیمت محصولات خود نمیدهند و همچنان بر گرانی اصرار دارند؟ آیا امکان ارزانی وجود دارد و خودروسازان نمیخواهند آن را بپذیرند یا اینکه با وجود رخدادهای مثبت، کماکان دست شان برای کنترل هزینهها و پایین آوردن قیمت خودروها بسته است؟
برای پاسخ به این پرسشها باید نگاهی منصفانه به ماجرا داشته باشیم و ببینیم آیا با توجه به اتفاقات رخ داده، همه حق با مشتریانی است که منتظر کاهش قیمت خودروهای داخلی هستند یا اینکه خودروسازان نیز محق هستند و نباید انتظار کاهش قیمت را از آنها داشته باشیم.
در این بین، ابتدا از ماجرای ارز شروع میکنیم که طی دو سال گذشته همواره مورد اعتراض خودروسازان بوده و از آن بهعنوان یکی از دلایل اصلی گرانی خودروهای داخلی صحبت بهمیان آمده است.
پس از آنکه با تشدید تحریمهای بینالمللی، بسیاری از کشورهای دنیا از خرید نفت ایران منع شدند، کشور دچار بحران ارزی شد و در این میان، خودروسازان نیز گرفتار آمده و امکان استفاده از ارز مرجع را از دست دادند. این درحالی بود که تا پیش از بحران موردنظر، شرکتهای خودروساز میتوانستند از ارز ارزان (مرجع) استفاده کرده و قطعات موردنیاز خود را بدون محدودیت ارزی خریداری کنند. حالا اما کشور به شدت با کمبود ارز دست و پنجه نرم میکرد و خودروسازان نیز مانند بسیاری دیگر از تولیدکنندگان و همچنین مردم عادی، امکان استفاده از ارز ارزان را نداشتند و باید نیازشان را از بازار تامین میکردند.
هرچند دولت وقت برای کمک به تولیدکنندگان، «ارز مبادلهای» را اختراع کرد (ارزی که حدودا دو برابر ارز مرجع قیمت داشت)، اما آن طور که خودروسازان ادعا میکنند، ارز مرجع چندان در اختیارشان قرار نگرفته و آنها مجبور بودند به بازار رفته و ارز آزاد بخرند، آن هم در شرایطی که قیمت این نوع ارز گاهی به چهار هزار تومان هم ميرسيد. خودروسازان بارها عنوان کردهاند که یکی از دلایل گرانی محصولاتشان همین استفاده از ارز آزاد است، چه آنکه ارز سه، چهار هزار تومانی سبب شده هزینههای تولیدشان بالا برود.
به گفته آنها، استفاده از ارز آزاد، نه تنها هزینه تولید خودرو را بالا برد، بلکه قطعهسازان را نیز درگیر کرد، چه آنکه تولیدکنندگان قطعه نیز مجبور به خرید ارز از بازار بودند و طبعا قیمت تمام شده محصولاتشان رشد را به خود میدید. اگرچه گفتههای خودروسازان مبنیبر تاثیر منفی خرید ارز آزاد بر هزینه تولید، منطقی بهنظر میرسید، اما این پرسش برای مردم و کارشناسان بهوجود آمده بود که پس آن همه شعار داخلیسازی چه شد؟ مگر خودروسازان همواره از رشد داخلیسازی قطعات و حتی خودکفایی صحبت به میان نمیآوردند، پس چرا حالا که ارز گران شده، تا این حد از تاثیر آن این موضوع (گرانی ارز) بر هزینه تولید و گرانی خودرو میگویند؟ وقتی خودروهایی مانند پژو405 و پراید، بالای 95 درصد داخلیسازی دارند (به ادعای خودروسازان)، پس چرا افزایش قیمت ارز اثری شدید بر قیمت آنها میگذارد؟ آیا افزایش نرخ ارز و خرید ارز آزاد، فقط بهانهای است برای گرانی خودرو یا واقعا این «اتفاق» اثری قابلتوجه بر هزینه تولید خودروهای داخلی داشته است؟
اگر بپذیریم که گرانی ارز تاثیر شدیدی بر قیمت خودروهای داخلی داشته، پس باید خط بطلانی بکشیم بر ادعاهای خودروسازان مبنیبر داخلیسازی تقریبا 100 درصدی قطعات؛ اگر هم گرانی ارز بهانهای بوده برای افزایش قیمت خودرو و جبران سایر هزینهها، پس حالا که قرار است ارز مبادلهاي به خودروسازان تعلق گیرد، قاعدتا هزینه تولید خودروها باید کاهش یافته و این موضوع خود را در قیمت نهایی نیز نشان دهد.
در واقع مردم انتظار دارند حالا که قرار بر اختصاص ارز مبادلهای به خودروسازان است، پس قیمت خودروها همانطور که به دلیل گرانی ارز بالا رفت، باید به همان نسبت نیز پایین بیاید؛ اما آیا این اتفاق رخ خواهد داد؟ اگر از خودروسازان بپرسیم، پاسخشان به امکان کاهش قیمت منفی است و نهایتا عنوان میکنند که اختصاص ارز مبادلهای میتواند شیب گرانی را کم کند. اینجا دقیقا یکی از نقاط مجهول معادله قیمت خودروهای داخلی است که گویا حل شدنی به نظر نمیرسد.
از یک سو مردم انتظار دارند با اختصاص ارز مبادلهای، قیمت خودرو کاهش پیدا کند و از آن سو خودروسازان این اتفاق را نشدنی دانسته و تنها از «کمتر گران شدن خودروها» صحبت به میان میآورند. استدلال خودروسازان این است که نرخ ارز تنها بخشی از هزینه تولید خودروهاست و حتی با وجود تخصیص ارز مبادلهای نیز نباید به ارزانی امیدوار بود زیرا هنوز برخی دیگر از فاکتورهای اثرگذار بر گرانی خودرو، به قوت خود باقی اند.
این استدلال البته برای مردم چندان قابل قبول نیست، چه آنکه آنها از خودروسازان میپرسند چرا وقتی ارز گران شد، اثرش ناگهانی بود و یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت خودرو لقب گرفت، اما حالا که بناست ارز ارزان به صنعت خودرو تزریق شود، خبری از کاهش قیمت نیست؟ آنها میپرسند چرا خودرویی مثل مگان همزمان با رشد نرخ ارز چندین میلیون تومان گران شد، اما حالا با وجود اختصاص ارز مبادلهای، کسی از ارزانی چندین میلیونی آن صحبت نمیکند؟
اما دیگر بهانه افزایش قیمتی که احتمالا تا حدی رفع خواهد شد، «کمبود نقدینگی» است، چه آنکه ظاهرا قرار است وامی یک و نیم میلیارد دلاری از محل صندوق توسعه ملی به خودروسازان پرداخت شود تا بخشی از هزینههای تولید آنها پوشش یابد.
این رقم (یک و نیم میلیارد دلار) با فرض دلار سه هزار تومانی برابر است با چهار هزار و 500 میلیارد تومان؛ یعنی بیش از دو برابر ضرر خودروسازان در سال گذشته. آن طور که خودرو سازان میگویند، سال گذشته صنعت خودرو دو هزار میلیارد تومان ضرر کرده و اگر وام موردنظر از سوی صندوق توسعه ملی به آنها اختصاص یابد، نه تنها این زیان جبران خواهد شد؛ بلکه با دو هزار و 500 میلیارد تومان باقیمانده میتوان تولید و تیراژ را تکانی اساسی داد.
طبعا افزایش تولید نیز میتواند به کاهش قیمت بینجامد؛ زیرا هرچه تولید و عرضه خودرو زیاد شود، هزینههای سربار کاهش یافته و هزینه تولید پایین خواهد آمد. خروجی این ماجرا نیز قاعدتا باید کاهش قیمت نهایی خودرو باشد، اما گویا این اتفاق نیز قرار نیست خودروهای داخلی را ارزان کند.
آنطورکه خودروسازان عنوان میکنند، تخصیص ارز مبادلهای به همراه پرداخت وام 1/5 میلیارد دلاری از سوی صندوق توسعه ملی، فقط به کاهش شیب گرانی میانجامد، وگرنه ارزانی در کار نخواهد بود. به گفته آنها، صنعت خودرو طی دو سال گذشته متحمل ضرر و زیان زیادی شده؛ بنابراین اگر وام و تسهیلاتی نیز در اختیارش قرار گیرد، صرف آن ضررها خواهد شد و این یعنی نباید به کاهش قیمت خودرو دلخوش بود.
این درحالی است که مردم انتظار دارند حالا که قرار به تزریق نقدینگی و جبران ضرر و زیان خودروسازان است، پس هزینههای تولید نیز قطعا افت خواهد کرد و این اتفاق باید به ارزانی خودروهای داخلی بینجامد. اینجا هم دیگر نقطه مجهول معادله قیمت خودرو به شمار میرود که ظاهرا حل شدنی نیست و چالش بر سر آن ادامه خواهد یافت.
مردم با شنیدن این گفته خودروسازان که تسهیلات احتمالی صندوق توسعه ملی نیز نمیتواند قیمت خودرو را کاهش دهد، ذهنیتشان مبنیبر گران فروش بودن شرکتهای خودروساز داخلی، بیشتر و بیشتر تقویت میشود و طبعا بابت ارزانی خودروها نیز بیش از پیش ناامید خواهند شد.
اما جدای از تسهیلات احتمالی صندوق توسعه ملی و تخصیص ارز مبادلهای به خودروسازان، ظاهرا قرار است از درآمد حاصل از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها نیز سهمی برای صنعت خودرو در نظر گرفته شود که در این صورت بخشی دیگر از هزینههای تولید این صنعت جبران خواهد شد.
حالا مردم بیش از پیش انتظار دارند که قیمت خودرو کاهش یابد؛ زیرا از یک طرف قرار است ارز مبادلهاي و تسهیلات مالی به خودروسازان داده شود و از طرفی بحث اختصاص بخشی از درآمد حاصل از هدفمندی یارانهها نیز مطرح است؛ بنابراین (از نظر مردم) بهانهای برای ارزان نشدن خودروهای داخلی باقی نمیماند.
در واقع حرف حساب مردم این است که وقتی خودرو با بهانههایی مانند کمبود نقدینگی و افزایش قیمت ارز و اجرای فاز اول هدفمندی یارانهها گران شد، پس حالا که این بهانهها در حال کمرنگ شدن و حتی برطرف شدن هستند، خودروهای داخلی باید ارزان شوند. این استدلال مردم، اما با آنچه خودروسازان میگویند، متفاوت است، چه آنکه از دید شرکتهای خودروساز، حتی اختصاص بخشی از درآمد هدفمندی یارانهها در کنار ارز مبادلهای و تسهیلات صندوق توسعه ملی نیز نمیتواند خودرو را در سراشیبی افت قیمت قرار دهد.
به گفته آنها اگر تمام این اتفاقات (تخصیص ارز مبادلهای و تسهیلات صندوق توسعه ملی و اختصاص بخشی از درآمد حاصل از هدفمندی یارانهها به صنعت خودرو) در کنار هم رخ بدهند، «خودرو» باز هم ارزان نخواهد شد. به اعتقاد خودروسازان، اگر تمامی این اتفاقات جامع و کامل رخ بدهند، نهایتا میتوان افزایش قیمت خودرو را تا حد قابلتوجهی کنترل کرد و مثلا به 10 درصد رساند، اما اینکه خودروهای داخلی ارزان شوند، رویایی است بیتعبیر.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
بارزانی خواستار تعامل تمامی گروه های سیاسی عراق با نتایج انتخابات شد
بارزانی خواستار تعامل تمامی گروه های سیاسی عراق با نتایج انتخابات شد رئیس اقلیم کردستان عراق با انتشار بیانیه ای از گروه های سیاسی این کشور خواست با نتایج انتخابات مجلس تعامل کنند به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از شبکه السومریه نیوز مسعود بارزانی روز جمعفرش خراسان جنوبی هم صاحب کارگروه شد
فرش خراسان جنوبی هم صاحب کارگروه شد بیرجند - ایرنا - مسوولان استان خراسان جنوبی تصمیم گرفتند برای سر و سامان دادن به صنعت فرش این استان که از سابقه 600 ساله برخوردار بوده و حدود 95 درصد تولیدات آن صادر می شود کارگروه تشکیل بدهند این تصمم روز پنجشنبه در جلسه بررسی راهکارهای حمایپیشکسوت علم بازاریابی: تصاحب بازارهای فروش در گرو برنامه ریزی مناسب است
پیشکسوت علم بازاریابی تصاحب بازارهای فروش در گرو برنامه ریزی مناسب است مشهد - ایرنا - پیشکسوت علم بازاریابی گفت باید با برنامه ریزی مناسب نسبت به تصاحب بازارهای فروش جهانی اقدام کرد دکتر عبدالحمید ابراهیمی عصر پنجشنبه در مراسم پایانی همایش ملی بازاریابی فرصتها و چالشها درکاهش قیمت ۶ گروه کالایی
کاهش قیمت ۶ گروه کالایی در هفته گذشته ۶ گروه کالایی کاهش قیمت ۳ گروه کالایی ثبات قیمت و ۲ گروه کالایی در بازار تهران افزایش قیمت داشتند به گزارش فارس گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی از متوسط قیمت خردهفروشی مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به 29 فروردین 93 حاکی است تخممرغتشکيل کار گروه پياده سازي و توسعهXBRL در وزارت اقتصاد
۳۱ فروردين ۱۳۹۳ ۱۰ ۳۳ق ظ معاون مرکز نوسازي و تحول اداري وزارت اقتصاد خبرداد تشکيل کار گروه پياده سازي و توسعهXBRL در وزارت اقتصاد معاون مرکز نوسازي و تحول اداري وزارت اقتصاد با تأکيد بر مزاياي به کارگيري XBRL در راستاي ارتقاء سطح تعامل پذيري سامانهها در لايه هاي کسب و کارمراسم روز کارگرو تجلیل از کارگران نمونه در نهاوند برگزار شد
مراسم روز کارگرو تجلیل از کارگران نمونه در نهاوند برگزار شد نهاوند - ایرنا- همزمان با فرا رسیدن روز کارگر مراسم از 11 کارگر نمونه شهرستان نهاوند امروز با حضور کارگران کارگاههای تولیدی و خدماتی شهرستان در کانون شهید باهنر این شهرستان برگزار شد به گزارش روز دوشنبه ایرنا در این مرافارس گزارش میدهد استقرار کارگروه ویژه در مسکن ویژه برای تسریع ساخت و ساز
فارس گزارش میدهداستقرار کارگروه ویژه در مسکن ویژه برای تسریع ساخت و سازدر حالی که کمتر از ۱۰ روز به آخرین مهلت پرداخت قسط چهارم مسکن ویژه تهران فرصت باقی است خبرها حاکی از استقرار یک گروه ویژه برای سرعت دادن به ساخت و تکمیل این واحدهای مسکونی است به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگز10 گروه جدید مشمول دریافت سبد کالا می شوند
10 گروه جدید مشمول دریافت سبد کالا می شوندتاریخ انتشار سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۴ ۴۹ به تازگی کارگران با ابراز نگرانی از حذف میلیونها کارگر فاقد بیمه و شناسه کاری از جمله رانندگان کارگران ساختمانی شاغلان کوره پزخانه ها فعالان بخش حمل و نقل بار کالا و مسافر و برخیکارگروهی برای آسیبشناسی پرونده زنجانی
کارگروهی برای آسیبشناسی پرونده زنجانیتاریخ انتشار دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۱۰ نایب رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت که کارگروهی در این کمیسیون برای آسیبشناسی در مورد موضوعات مربوط به پرونده بابک زنجانی تشکیل شده است که گزارش نهایی این کارگروه به بالاترین دستگاههاگروسی: مجلس منتطر تدوین استراتژی صنعت است/نکو:قانون هدفمندی باید به اقتصاد مقاومتی لطمه ای وارد نکند
صنعت گران نیاز به صدقه ندارند گروسی مجلس منتطر تدوین استراتژی صنعت است نکو قانون هدفمندی باید به اقتصاد مقاومتی لطمه ای وارد نکند یک نماینده مجلس با بیان اینکه نظام بانکی کنونی برای تولید فاجعه بارتر از تحریم هاست گفت دولت باید با تولید آشتی کند تا رشد 3 درصدی وعده داده شدهاختصاص دومین سبد کالا فقط به دو گروه
اختصاص دومین سبد کالا فقط به دو گروهتاریخ انتشار سه شنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۱۹ بنا بر تصمیمات اخذ شده قرار است سبد کالا در مرحله دوم فقط به افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تعلق گیرد یک مقام مسوول در وزارت صنعت معدن و تجارت در گفتوگو با ایسنا با اعلام خبر فوق بشکوفایی بخش تعاون در گرو تخصیص اعتبارات است
پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۷ ۵۱ معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از رویکرد دولت در راستای ارتقای فرهنگ کار در جامعه خبر داد و گفت با تحقق این مهم گام بلندی در اجرای شعار سال برداشته خواهد شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه زنجان سیدمحمدرضا موالیزاپویایی صنعت و اشتغال استان اردبیل در گرو حل مشکلات واحدهای تولیدی است
استاندار اردبیل پویایی صنعت و اشتغال استان اردبیل در گرو حل مشکلات واحدهای تولیدی است اردبیل - ایرنا - استاندار اردبیل گفت پویایی صنعت و اشتغال در این استان در گرو حل مشکلات واحدهای تولیدی است به گزارش ایرنا مجید خدابخش در دیدار معاون وزیرو رییس سازمان صنایع کوچک و شهرک هایامام جمعه کاشان: جبران کمبودهای گذشته در گرو تلاش جهادی است
امام جمعه کاشان جبران کمبودهای گذشته در گرو تلاش جهادی است کاشان– ایرنا– نماینده ولایت فقیه و امام جمعه کاشان گفت باید با کار و تلاش جهادی کمبودها و مشکلات گذشته کشور را جبران کرد تا چشم انتظار کمک بیگانگان نباشیم آیت الله عبدالنبی نمازی روز یکشنبه در دیدار با مسوولان و فرمکارشناسان :رهایی منابع طبیعی و کشاورزی فارس از خشم خشکسالی درگرو مدیریت آب
کارشناسان رهایی منابع طبیعی و کشاورزی فارس از خشم خشکسالی درگرو مدیریت آب شیراز - ایرنا برخی کارشناسان و متولیان امر در استان فارس معتقدند با توجه به خشکسالیهای پی درپی در فارس و افت شدید منابع آب زیرزمینی در سایه مدیریت بهینه اب با اجرای طرحهای آبخیزداری آبخوان داری و آبتشکیل کارگروه صنعت و دانشگاه رشد اقتصاد کشور را تقویت می کند
تشکیل کارگروه صنعت و دانشگاه رشد اقتصاد کشور را تقویت می کند زنجان- ایرنا- نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت تشکیل کار گروه ارتباط صنعت و دانشگاه علاوه بر حضور مراکز دانشگاهی و پژوهشگران رشد اقتصاد کشور را تقویت می کند به گزارش ایرنا محمد رضا خانمحمدی روز پنبورس در کنترل گروه های فشار؟
بورس در کنترل گروه های فشار به این مطلب امتیاز دهید ۰۹ ۰۲ ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۳-
اقتصادی
پربازدیدترینها